Što je nedostatak korištenja upućuje u C?

jedan nedostatak ja znam je da ako pogriješite prilikom rukovanja upućuje čak može dovesti do rušenja svog sustava ....

sundarmeenakshi, The najpodmuklije pogreške događaju s nepokrenute pokazivače. Pretpostavimo pokazivač ima neku random vrijednost. Možete pohraniti podatke te ga dohvatiti pomoću pokazivača. 1) * pokazivač = x. 2) x = * pokazivač. To radi dobro dok (slučajna) Adresa zastupa pokazivač ne koristi za bilo što drugo. Ako adresa se koristi za nešto drugo, onda da podaci (ili upute) na lokaciji koju zastupa pokazivač će biti uništeni izvršenja instrukcija 1. ovoga članka. Sada, ovdje dolazi zabavni dio: Pretpostavimo da uložite printf izjavu da pokušate ispravljanje problema. Nakon recompilation, slučajni adresu koju predstavlja pokazivač se koristi za držanje još jedan komad podataka ili uputa, i originalni problem nestaje, samo da bi se pojaviti negdje drugdje u svom programu. . Korištenje pokazivače requries discipline. Pravilo broj jedan je "prospekti inicijalizirati pokazivače". Ako ste sretni, vaš complier će inicijalizirati pokazivač vrijednost NULL (nula), što će rezultirati u run-time pogreške u većini okruženja. Pozdravi, Kral

Thier bi nedostaci pokazivače ako ih ne rukovanja ispravno. A u nekim slučajevima možda neće biti lakše ispravljanje.

oni su lako razumjeti, ali da ne koriste ispravno. ako davanje struct u funkciji parametra i ako da struct je velika, koristite pokazivač ćete koristiti manje memorije za program, to trčanje brže. Isto se događa s polja. Mislim pokazivače su neophodni za programera zbog brzine i veličine.

Pokazivači su vrlo snažni omogućujući vam da pisati brz i učinkovit koda. Oni su jedna od prednosti u C jeziku. C koda bez pokazivače je kao pivo bez alcahol, dosta tijela, ali ne i oomph. Nema nedostaci na pokazivače u C.

ja bih savjet btbass da se kroz pogled na ono što knjiga studira .... kada pokazivač nije ispravno intialised ili pravilno rukovati možete budite uvjereni da se nešto loše dogoditi na ur računalo .... Program bi trebao biti siguran u svim okolnostima ....

ako pokazivač je počeo pokazujući prema sustavu rezerviranog memoriju onda to može izazvati nestabilnost sytem. kao prozori ima određeno područje u RAM rezerviran za OS, ako pokazivač čini cahnges na ovom području onda će biti virus poput operacije. kao i neke smiješne stvari otvoriti našu CD ROM, to je samo po pristupu ovo područje

To je jednako lako zeznuti bilo koji aspekt programa, koristeći unintialised varijabli, miješanje potpisan i nepotpisani cijeli brojevi, a ne hvatanje iznimke, pokazivače nisu lakše zeznuti od bilo koje druge značajke. Upućuje vam pomoći da pisati elegantno učinkovit koda. Kad sam napisati program za pc, ja koristiti C #, moderni programski jezik koji nadilazi puno o propustima koje je lako propustiti. No, puno programiranja uključuje 8 bitni mikro, a C je kralj za ovu vrstu primjene. Ja također koristiti statičku analizu mog koda koristeći krpu. Lint će pronaći sve vrste opskurnih bugova. Ako je vaš kod pad zbog uninitialised upućuje da nije kriv C! Ali vaš nedostatak odgovarajuće ispitivanje. Korištenje pokazivače treba poticati, oni daju C svoju prednost.

Također je potrebno da biste bili sigurni da referentna te ih dereference propoerly, inače ćete biti koristeći adresu umjesto podataka.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back