Što je digitalni osciloskop?

H

hkBattousai

Guest
Želim kupiti osciloskop.JA traženje za pravilnu jedna na net.Vidio sam da su neki od njih obratio kao "digitalno" a drugi "analogno".

Može li me netko objasniti u čemu je razlika između digitalne i analogne osciloskop?
, A koji bi trebao sam kupiti za moj hobi opće sklopove i eventualne buduće projekte?

Report msg 5 pts

Bok,
U Osciloskopi Digitalni može spojiti na isti način kao i analogni one, kad ur događaj eksperimente i želite pogledati waveforms.Digital Osciloskopi osigurati prtljagu facility.U može spremiti upto 10 waveforms ili čak i više (ovisno o proizvodu). U također može povezati osciloskop na pisač i uzeti ispise za buduću referencu.
Osciloskopi Digitalni prikaz osigurati vrijeme, frekvencija, amplituda mjerenja i sl. izravno na zaslonu, ali u analognom Osciloskopi u imati za mjerenje tih manually.Most digitalnog nečije također nudi prikaz info.in languages.Lotz raznih drugih mogućnosti su također dostupne ovisno o tome proizvođač.
Međutim, troškovi koji se tiče prsta Osciloskopi će biti mnogo veći nego anlaog one obviously.Hence za u'r projekte itz bolje ako u kupnju analogni osciloskop.
Ako u misliti sam pomogao u, ne zaboravite pritisnuti gumb pomogao mi je ... Cheers.
Pozdravi
Bhanumurthy.

Report msg 5 pts

Digitalni osciloskop znači da se koriste za prikupljanje ADC
podataka, a ne predstavljaju izravno kao u analogni.Je li
prednost i nedostatak dana, ali sada gotovo nitko nije
je stvaranje Analogni one, zbog cijene digitalnih su niže.
Ako netko pokušava prodati vam anlog jedan od cijena bi trebala biti
znatno niži jer nitko ne želi jedan.Idi za digitalne unles
imate specifične razloge za ići Analog.Kao na primjer vrlo niska
cijene, niske frekvencije, itd.http://en.wikipedia.org/wiki/OscilloscopeIli još bolje napraviti svoj vlastiti.
Postoje neki primjeri na netu od Osciloskopi napravio koristeći pravilan
VGA zaslon ili čak PC za niske frekvencije vrlo korisno
učiti.

http://www.fpga4fun.com/digitalscope.html

Report msg 5 pts

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back