Šta buka?

A

amriths04

Guest
Hi prijatelj,
ja tek sada izgrađene sam prijemnik.našto ja tuned to sam bio jedini u mogućnosti to čuti (zelja) zvuk kroz moj tuning dometu.zatim moj sumnja se kako možemo razlikovati da li je buka iz napajanja ili da li postoji stanice u roku od mojih tuning dometu.
jer, samo tada sam svibanj biti u stanju znati postoji li problem u mojoj vezi mi raspon ili ne pravilno.
Ima li bilo praktično i učinkovito rješenje za ovo?

hvala vam unaprijed.

Bok

Ja sam iznenađen koliko se lako ti kriv napajanje buke čuje.Ona može doći iz mnogih dijelova vašeg kruga, s obzirom da ste izgraditi ovaj sklop, dobro provjerite (točan ugađanje filtera, pravo polarizacije tranzistora, itd.) je prvi korak.kako bi se dircard mogućnost kvara najlakši način se može pronaći rad radio u istom bendu.

Sol

Ovdje je klasičan način za napraviti test bez ispitnom opremom,

Spajanje antene i odspojite nekoliko puta.Ako šum je veći s Connect, buka je od vanjskog svijeta.Iznad 30 MHz, to je zajednička za unos buka prijemnik biti veći od atmosferski šum.

Snaga šuma opskrba će biti spektralnih linija na harmonici struje frekvencije.Slušajte niske frekvencije Hum.

ya čujem promjenu buke našto ja spojiti i isključite antenu.

Također kad sam poduzeti sve metalne predmete u blizini tuning kondenzator, ja čuti glasniji zvuk.

ali glavna stvar je da sam uzeo induktor zavojnice iz starih radiom i ja dont znati da je induktivitet.ja jedini imati zrak core kalkulator softver induktiviteta u mojem sistem.i što ja sam koristeći je feritna jezgra.i ja koristiti 2-22pf Varikap dioda zajedno s njim za tuning.

pa ja sam stvarno ne mogu odrediti pod kojim frekvencije moj radio radi.nadut je napisao:

Ovdje je klasičan način za napraviti test bez ispitnom opremom,Spajanje antene i odspojite nekoliko puta.
Ako šum je veći s Connect, buka je od vanjskog svijeta.
Iznad 30 MHz, uobičajeno je za buku prijemnik ulazni biti veći od atmosferski šum.Snaga šuma opskrba će biti spektralnih linija na harmonici struje frekvencije.
Slušajte niske frekvencije Hum.

Trebate dobiti oscilator i pomete frekvencije u prijemnik za provjeriti umjesto rezonantne frekvencije vašeg tunera.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back