elektronika Forum

Pravila | Recent posts | Tema RSS | Search | Register | Log in

Pomoću TV-tuner kao front-end za komunikacije Primalac

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> Hobi sklopovi i malih projekata Problems -> Korištenje TV Tuner kao front-end za komunikacije Primalac
Author Poruka
abasir

Pomogao: 1

Post 30. studeni 2004 8:55

JA je došao preko sljedeće stranice (http://hem.passagen.se/communication/supertuner.html) koristeći TV-tuner kao komunikacijska prijemnika. Tuner spomenuo je teško izvor sada. ) : S raspoloživost jeftinih TV kartica za PC-evi (sa ugrađenim TV tunerom outputting audio i video direktno), može se obaviti slijedeće (tunera će biti uklonjen iz PCB i kontrolirano direktno sa mikrokontrolerom / računalom pomoću I2C):

TV tuner Video Output -> Mikser (sa DDS LO) -> 455kHz filter -> demodulator (FM, AM, CCW, itd.) -> Audio.

Glavni razlog za h (at) CK je omogućiti 1HZ rješenje za promjenu frekvencije. Većina tuners samo dopustiti 50kHz rješenje.

Hvala & ticati se,
Povratak na vrh
IanP

Pomogao: 1542
Vez: West Coast

Post 30. studeni 2004 9:25

Re: Korištenje TV Tuner kao front-end za komunikacije Primalac

Ne mislim da mogu to učiniti na ovaj način.
Izlaz iz TV kartica od računala kartica je video signal u osnovnom pojasu (nakon PM-demodulacija), te će biti usless za vas.
Povratak na vrh
Google
AdSense
Google Adsense

Post 30. studeni 2004 9:25

Oglasi

Povratak na vrh
cozturk

Post 30 studeni 2004 11:06

Fine tunning može biti korisno za audio IF pozornici. Tako možemo korak u korak 50kHz. Za FM radio mode, tuner je korak može biti 31kHz. a može biti smanjen za mijenjanje 4MHZ xtall da 3.58MHZ također.

Naravno, možemo uzeti IF signala od IC armatura za AM demodulating i za naše uske grupe IF pozornici. Možda cheap AM / FM radio može koristiti. JA pokušao Internet za FM demodulating. Uspješan. Ali ne AM testiran. Radios LO treba tunned za 30 MHz.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=97874&highlight =
Povratak na vrh
abasir

Post 30 studeni 2004 15:42

Re: Korištenje TV Tuner kao front-end za komunikacije Primalac

IanP wrote:
Ne mislim da mogu to učiniti na ovaj način.
Izlaz iz TV kartica od računala kartica je video signal u osnovnom pojasu (nakon PM-demodulacija), te će biti usless za vas.

Hvala za isticanje iznad mene. Ja zagledati ću otvoriti modul tuner i poduzeti VIF izlaz za zadatak. Bilo koji dobar site koji opisuje operacije TV tuner? Ive 'uvijek bio' digitalni 'tako da ovaj RF građa nije moja domena Osmjeh
Povratak na vrh
abasir

Post 12 prosinac 2004 7:07

Gurue,

Mogao sam koristiti signal međunosilac umjesto VIF? Tuner Imam koristi TDA9801 da izlazni video / audio nosilac slike i zvuka. Planiram koristiti međunosilac, to miješati s DDS signala i hrane izlaz 5.5MHz filter i FM demod jedinica TDA9801. Ne želim ponoviti krug je već tu Osmjeh

Hvala
Povratak na vrh
Arabic version Bugarski verzija Katalonski verzija Češka verzija Danski verzija Njemačka verzija Grčka verzija English version Spanish version Finski verzija Francuska verzija Hindski verzija Hrvatska verzija Indonezijski verzija Italian version Hebrejski verzija Japanska verzija Korean version Lithuanian version Latvijski verzija Nizozemski verziju Norwegian verzija Polish version Portugalska verzija Rumunjski verzija Russian version Slovak version Slovenian version Srpski verzija Švedski verzija Tagalog version Ukrainian version Vijetnamski verzija Kineski verzija
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> Hobi sklopovi i malih projekata Problems -> Korištenje TV Tuner kao front-end za komunikacije Primalac
Stranica 1 od 1

subj

text

All times are GMT 1 Hour
Slične teme:
FM tuner prednji kraj dizajn-Primer potreban. (10)
RF front-end i prijemnik su isti koncept? (1)
Pomoć u prijemnik prednji kraj design_which BPF trebam koristiti (5)
Primatelj front-end, "Phase Shifter"? (11)
Kako napraviti BPSK prijemnik koristeći AM tuner? (2)
Razlika btw Natrag kraja i prednji kraj u VLSI (5)
Učinkovita IC front-end za back-end alatima (1)
ono što je prednji kraj i leđa kraj? (3)
Prednji kraj i leđa kraj? (6)
Front-end za Back-end tranzicije (8)

Abuse | | Administrator | | Moderatori | | Podržite nas | | mapa weba
Tema RSS