| Author | Poruka |
|---|
abasir
Joined: 16 ožujak 2002 Postova: 39 Pomogao: 1 Lokacija: Zagreb
| 30. studeni 2004 8:55 Pomoću TV-tuner kao front-end za komunikacije Primalac | | |
|
| JA je došao preko sljedeće stranice (http://hem.passagen.se/communication/supertuner.html) koristeći TV-tuner kao komunikacijska prijemnika. Tuner spomenuo je teško izvor sada. ) : S raspoloživost jeftinih TV kartica za PC-evi (sa ugrađenim TV tunerom outputting audio i video direktno), može se obaviti slijedeće (tunera će biti uklonjen iz PCB i kontrolirano direktno sa mikrokontrolerom / računalom pomoću I2C):
TV tuner Video Output -> Mikser (sa DDS LO) -> 455kHz filter -> demodulator (FM, AM, CCW, itd.) -> Audio.
Glavni razlog za h (at) CK je omogućiti 1HZ rješenje za promjenu frekvencije. Većina tuners samo dopustiti 50kHz rješenje.
Hvala & ticati se, |
|
| Povratak na vrh | |
 |
IanP
Joined: 05 Oct 2004 Postova: 6.490 Pomogao: 1542 Vez: West Coast
| 30. studeni 2004 9:25 Re: Korištenje TV Tuner kao front-end za komunikacije Primalac | | |
|
| Ne mislim da mogu to učiniti na ovaj način. Izlaz iz TV kartica od računala kartica je video signal u osnovnom pojasu (nakon PM-demodulacija), te će biti usless za vas. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Google AdSense

| 30. studeni 2004 9:25 Oglasi | | |
|
|
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
cozturk
| 30 studeni 2004 11:06 Pomoću TV-tuner kao front-end za komunikacije Primalac | | |
|
| Fine tunning može biti korisno za audio IF pozornici. Tako možemo korak u korak 50kHz. Za FM radio mode, tuner je korak može biti 31kHz. a može biti smanjen za mijenjanje 4MHZ xtall da 3.58MHZ također.
Naravno, možemo uzeti IF signala od IC armatura za AM demodulating i za naše uske grupe IF pozornici. Možda cheap AM / FM radio može koristiti. JA pokušao Internet za FM demodulating. Uspješan. Ali ne AM testiran. Radios LO treba tunned za 30 MHz.
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=97874&highlight = |
|
| Povratak na vrh | |
 |
abasir
| 30 studeni 2004 15:42 Re: Korištenje TV Tuner kao front-end za komunikacije Primalac | | |
|
| | IanP wrote: | Ne mislim da mogu to učiniti na ovaj način. Izlaz iz TV kartica od računala kartica je video signal u osnovnom pojasu (nakon PM-demodulacija), te će biti usless za vas. |
Hvala za isticanje iznad mene. Ja zagledati ću otvoriti modul tuner i poduzeti VIF izlaz za zadatak. Bilo koji dobar site koji opisuje operacije TV tuner? Ive 'uvijek bio' digitalni 'tako da ovaj RF građa nije moja domena |
|
| Povratak na vrh | |
 |
abasir
| 12 prosinac 2004 7:07 Pomoću TV-tuner kao front-end za komunikacije Primalac | | |
|
| Gurue,
Mogao sam koristiti signal međunosilac umjesto VIF? Tuner Imam koristi TDA9801 da izlazni video / audio nosilac slike i zvuka. Planiram koristiti međunosilac, to miješati s DDS signala i hrane izlaz 5.5MHz filter i FM demod jedinica TDA9801. Ne želim ponoviti krug je već tu 
Hvala |
|
| Povratak na vrh | |
 |