| Autor | Poruka |
|---|
eng.
| 18 Sep 2004 18:13 GPS prijamnik | | |
|
| bok Želim dizajn GPS prijemnik, ja bi bilo koju informaciju o kako da ga provede. koji je bolji ili FPGA DSP? Thanks in advance |
|
| Povratak na vrh | |
 |
jayakumarjay
| 19 Sep 2004 11:28 Re: GPS prijamnik | | |
|
| wht informacijama u trebati
je u komunikaciji trebaju Abt vezane gps
ili u svezi asic gps |
|
| Povratak na vrh | |
 |
eng.
| 19 Sep 2004 18:40 Re: GPS prijamnik | | |
|
| koji je bolji za njihovu provedbu, ili FPGA DSP? i ako postoji neki linkovi koji imaju informacije o tome |
|
| Povratak na vrh | |
 |
javad
| 20 Sep 2004 9:35 GPS prijamnik | | |
|
| Dragi prijatelju, Možete dizajn GPS prijemnik bez korištenja FPGA / ASIC. Ne ASIC ili FPGA korelator potreban za: niska trošak, kompaktni dizajn i manje težine! Možete to učiniti na jednom DSP čip. Na primjer, vidi dolje: http://www.spiritcorp.com/16channel.html |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Aser
| 20 Sep 2004 11:52 Re: GPS prijamnik | | |
|
| Neke tvrtke daju poseban chipsets za GPS poput Zarlink, Atmel, Motorola. Takav chipset sadrži analogni sučelja, a korelator s mikroprocesorske. Ako strašno žele koristiti FPGA morate staviti da analognih sučelja, FPGA i mikroprocesora. The mikroprocesor je po mogućnosti s pomičnim zarezom. To može biti i PC. Tada FPGA može implementirati correlators koje su pod kontrolom da mikroprocesora. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Mazi3
Pristupio / la: 29 svibanj 2002 Postovi: 101 Pomogao: 2 Lokacija: Europa
| 23 Sep 2004 14:17 Re: GPS prijamnik | | |
|
| naći ćete na FPGA gps projekt h * T * T * p: / / w * w * w2.arnes.si / ~ mjanez6/delo/erk2003/gps_kaz.html
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
IceMan4
| 13. listopad 2004 15:46 Re: GPS prijamnik | | |
|
| Dragi Mazi3,
Ja sam zainteresiran za ovu temu, i hvala za URL
Ali je problem koji je sve zapisano nisu na engleskom jeziku
Možete li mi pomoći da pronađete Engleska verzija ovog projekta
Hvala |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Mazi3
| 20. listopad 2004 11:57 Re: GPS prijamnik | | |
|
| Znam da nije na engleskom, samo na slovenskom, ali možeš naći jako dobre reference literature tamo. oni će biti vrlo korisno, jer su oni zapravo o izgradnji GPS prijemnik ne samo teorije iza nje kao iu mnogim drugim književnost |
|
| Povratak na vrh | |
 |
IceMan4
| 20. listopad 2004 13:05 Re: GPS prijamnik | | |
|
| Hvala vam za ur odgovoriti
Ove stranice sadrže vrlo dobre informacije kao što ja vidim
Ja ću pokušati pronaći softver prevoditelj za engleski, tako da mogu razumijeti svaku stvar
Hvala opet |
|
| Povratak na vrh | |
 |
brmadhukar
| 20. listopad 2004 13:31 Re: GPS prijamnik | | |
|
| Bok, Ako želite svoj vlastiti dizajn GPS Rx koristiti FPGA moćna UC RF za velike količine. Za zabavu / hobi Vas svibanj zamijeniti UC po DSP. Zapamti memorije stvarima. BRM |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Google AdSense

| 20. listopad 2004 13:31 Oglasa | | |
|
|
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
IceMan4
| 20. listopad 2004 13:39 Re: GPS prijamnik | | |
|
| Bok ponovo
Za moj hobi projekt, JA dont 'imati bilo koji problem u UC (AT89c51) i FPGA (Xilinx) Ali sve zavisi od RF Stage, koji će pretvoriti RF podataka za digitalni prijenos podataka
Obaviti u imati neke reference (Besplatno jedan) na GPS teorija i načela te o Rf pozornici?
Hvala |
|
| Povratak na vrh | |
 |
PRESTO
Pristupio / la: 26 studeni 2001 Postovi: 38
| |
| Povratak na vrh | |
 |
Mazi3
| 25. listopad 2004 12:31 Re: GPS prijamnik | | |
|
| Predlažemo kao autora, on je korištenje nisko ako konverzija za GPS signala. važno je, da je on za mijeąalice koristiti, oni ne trebaju RF signala na ulaz Frekv, ali samo pola. to je značilo da ima nisku izolacije zahtjev, jer je signal niske injekcije za DC. Također ne direktna pretvorba eliminisse DC pojačalo u IF odjeljku. Jer ako predpojačalo, morate dizajn s mnogo, mnogo filtera (resistors i kondenzatori), zbog visoke dobiti postoji niskotemperaturni između I i Q kanal. ako touch slučaju TO92 tranzistor negdje od početka lanca, možete čuti jasan signal u drugu. sklop je na jednoj PCB, ali imaju udaljenosti oko 2 cm između (nalazi se mjesto za napajanje filtera za distribuciju, kao što vidite, bliži izvoru ste, više izolacijom zahtijevaju  Pojavili su se problemi s LO previše. za GPS ste koristiti vrlo čist signal, mislim da postoji neki 80dBc na 10kHz koja je enought. Također možete koristiti i gore oscilaltor, ali bolje LO, bolji položaj ) Pojačalo s najnovijim bfr91 je samo za pojaccavanjem vlast zbog thwo filteri postoji (svaka ima 4dB gubitka ), Te su filteri za uklanjanje harmonici 100 MHz, osim i samo nekoliko dB ispod glavnog signala 
dizajn ima nekih problema, jer visoki faktor šuma (8dB) i niske RF dobitak na pozornici. to je potrebno najmanje 20-40dB više dobit s dobro filtriranih signala. 
Ako trebate više pitanje za to pitaj me, jer znam autora. On će nastaviti dizajn, čim on će imati vremena koristeći spartan3, prvi dio s verifikacijom radio autokorelacija 
možete izbjeći RF dio zgrade kao ovo: kupi jeftini komercijalno GPS prijemnik / modul i zalemiti kabel nagovoriti na zadnji IF biti svjesni kapacitivnost kabela, možete alo zalemiti kabel na digitialized potok, gdje naći kabel za spajanje u tablični of IC u RF odjeljku. najviše jeftin i jednostavan rješenje ako želite igrati sa correlators.
za knjige kako napraviti softver dio GPS, autor ima reference za neke knjige i na elektroda koristiti za pretraživanje |
|
| Povratak na vrh | |
 |
sztibi82
| 25. listopad 2004 13:04 Re: GPS prijamnik | | |
|
| Bok. Jeste li iz Rumunije. Ako da, ja predlažemo da kupite conexclub, u posljednjem broju GPS predstavljaju.
Prijamnik je već učinjeno koristeći poseban modul prijemnik koji je u vailable trgovine. košta oko 50 eura (Čuo sam onlyi nisam siguran) u knjizi je mentionated kao jeftini methode da bude. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Jackwang
Pristupio / la: 12 studeni 2004 Postovi: 167 Pomogao: 2
| 22. ožujak 2005 11:58 GPS prijamnik | | |
|
| Mislim da je vrlo desno metoda odnosi se na neke ASIC čipovima dostupna, koji integrira mnoge funkcije za GPS prijemnik. kao što je maksima corp. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
jcpu
Pristupio / la: 17 prosinac 2005 Postovi: 211 Pomogao: 12
| 12. ožujak 2006 4:41 Re: GPS prijamnik | | |
|
| Zdravo,
Molimo obavijestite ako utvrdi da dobar prevoditelj dekodirati materijala po Mazi3 | Quote: | naći ćete na FPGA gps projekt h * T * T * p: / / w * w * w2.arnes.si / ~ mjanez6/delo/erk2003/gps_kaz.html
|
ili bilo kakve nove informacije o provedbi FPGA GPS uskopojasna funkciju za istraživanje / hobi svrha? |
|
| Povratak na vrh | |
 |