Pravila | Noviji postovi | RSS topic | Pretraga | Registracija | Log in

GPS prijamnik

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> PLD, SPLD, GAL, CPLD, FPGA Design -> GPS prijamnik
Arabic version Bulgarian version Croatian version Czech version Danski verzija German version Grčka verzija English version Španjolski verzija Finski verzija Francuski verzija Hindski verzija Hrvatska verzija Indonezijski verzija Italian version Hebrejski verzija Japanska verzija Korean verzija Lithuanian version Latvijski verzija Nizozemski verziju Norwegian verzija Poljski verziju Portugalski inačici Rumunjski verzija Srpska verzija Slovak version Slovenian version Srpska verzija Švedski verzija Tagalog version Ukrainian version Vijetnamski verzija Kineski verzija
Autor Poruka
eng.

Post 18 Sep 2004 18:13 GPS prijamnik

bok
Želim dizajn GPS prijemnik, ja bi bilo koju informaciju o
kako da ga provede. koji je bolji ili FPGA DSP?
Thanks in advance
Povratak na vrh
View user's profile
jayakumarjay

Post 19 Sep 2004 11:28 Re: GPS prijamnik

wht informacijama u trebati

je u komunikaciji trebaju Abt vezane gps

ili u svezi asic gps
Povratak na vrh
View user's profile
eng.

Post 19 Sep 2004 18:40 Re: GPS prijamnik

koji je bolji za njihovu provedbu, ili FPGA DSP? i ako postoji neki
linkovi koji imaju informacije o tome
Povratak na vrh
View user's profile
javad

Pomogli su: 1

Post 20 Sep 2004 9:35 GPS prijamnik

Dragi prijatelju,
Možete dizajn GPS prijemnik bez korištenja FPGA / ASIC. Ne ASIC ili FPGA korelator potreban za: niska
trošak, kompaktni dizajn i manje težine!
Možete to učiniti na jednom DSP čip.
Na primjer, vidi dolje:
http://www.spiritcorp.com/16channel.html
Povratak na vrh
View user's profile
Aser

Pomogao: 3

Post 20 Sep 2004 11:52 Re: GPS prijamnik

Neke tvrtke daju poseban chipsets za GPS
poput Zarlink, Atmel, Motorola.
Takav chipset sadrži analogni sučelja, a
korelator s mikroprocesorske.
Ako strašno žele koristiti FPGA
morate staviti da analognih sučelja,
FPGA i mikroprocesora.
The mikroprocesor je po mogućnosti s pomičnim zarezom.
To može biti i PC.
Tada FPGA može implementirati correlators koje su pod kontrolom
da mikroprocesora.
Povratak na vrh
View user's profile
Mazi3

Pristupio / la: 29 svibanj 2002
Pomogao: 2

Post 23 Sep 2004 14:17 Re: GPS prijamnik

naći ćete na FPGA gps projekt h * T * T * p: / / w * w * w2.arnes.si / ~ mjanez6/delo/erk2003/gps_kaz.html

Osmjeh
Povratak na vrh
View user's profile
IceMan4

Post 13. listopad 2004 15:46 Re: GPS prijamnik

Dragi Mazi3,

Ja sam zainteresiran za ovu temu, i hvala za URL

Ali je problem koji je sve zapisano nisu na engleskom jeziku

Možete li mi pomoći da pronađete Engleska verzija ovog projekta

Hvala
Povratak na vrh
View user's profile
Mazi3

Post 20. listopad 2004 11:57 Re: GPS prijamnik

Znam da nije na engleskom, samo na slovenskom, ali možeš naći jako dobre reference literature tamo. oni će biti vrlo korisno, jer su oni zapravo o izgradnji GPS prijemnik ne samo teorije iza nje Osmjeh kao iu mnogim drugim književnost
Povratak na vrh
View user's profile
IceMan4

Post 20. listopad 2004 13:05 Re: GPS prijamnik

Hvala vam za ur odgovoriti

Ove stranice sadrže vrlo dobre informacije kao što ja vidim

Ja ću pokušati pronaći softver prevoditelj za engleski, tako da mogu razumijeti svaku stvar

Hvala opet
Povratak na vrh
View user's profile
brmadhukar

Pomogao: 29

Post 20. listopad 2004 13:31 Re: GPS prijamnik

Bok,
Ako želite svoj vlastiti dizajn GPS Rx koristiti FPGA moćna UC RF za velike količine. Za zabavu / hobi Vas svibanj zamijeniti UC po DSP. Zapamti memorije stvarima.
BRM
Povratak na vrh
View user's profile
Google
AdSense

Post 20. listopad 2004 13:31 Oglasa

Povratak na vrh
IceMan4

Post 20. listopad 2004 13:39 Re: GPS prijamnik

Bok ponovo

Za moj hobi projekt, JA dont 'imati bilo koji problem u UC (AT89c51) i FPGA (Xilinx) Ali sve zavisi od RF Stage, koji će pretvoriti RF podataka za digitalni prijenos podataka

Obaviti u imati neke reference (Besplatno jedan) na GPS teorija i načela te o Rf pozornici?

Hvala
Povratak na vrh
View user's profile
PRESTO

Pristupio / la: 26 studeni 2001

Post 20. listopad 2004 13:48 Re: GPS prijamnik

Ovdje je link za opensourceGPS

http://sourceforge.net/projects/osgps/
Povratak na vrh
View user's profile
Mazi3

Post 25. listopad 2004 12:31 Re: GPS prijamnik

Predlažemo kao autora, on je korištenje nisko ako konverzija za GPS signala. važno je, da je on za mijeąalice koristiti, oni ne trebaju RF signala na ulaz Frekv, ali samo pola. to je značilo da ima nisku izolacije zahtjev, jer je signal niske injekcije za DC. Također ne direktna pretvorba eliminisse DC pojačalo u IF odjeljku.
Jer ako predpojačalo, morate dizajn s mnogo, mnogo filtera (resistors i kondenzatori), zbog visoke dobiti postoji niskotemperaturni između I i Q kanal. ako touch slučaju TO92 tranzistor negdje od početka lanca, možete čuti jasan signal u drugu. sklop je na jednoj PCB, ali imaju udaljenosti oko 2 cm između (nalazi se mjesto za napajanje filtera za distribuciju, kao što vidite, bliži izvoru ste, više izolacijom zahtijevaju Osmjeh
Pojavili su se problemi s LO previše. za GPS ste koristiti vrlo čist signal, mislim da postoji neki 80dBc na 10kHz koja je enought. Također možete koristiti i gore oscilaltor, ali bolje LO, bolji položaj Osmjeh ) Pojačalo s najnovijim bfr91 je samo za pojaccavanjem vlast zbog thwo filteri postoji (svaka ima 4dB gubitka Zbunjeni ), Te su filteri za uklanjanje harmonici 100 MHz, osim i samo nekoliko dB ispod glavnog signala Plakanje ili vrlo tužan

dizajn ima nekih problema, jer visoki faktor šuma (8dB) i niske RF dobitak na pozornici. to je potrebno najmanje 20-40dB više dobit s dobro filtriranih signala. Twisted Evil

Ako trebate više pitanje za to pitaj me, jer znam autora. On će nastaviti dizajn, čim on će imati vremena koristeći spartan3, prvi dio s verifikacijom radio autokorelacija Šokirana

možete izbjeći RF dio zgrade kao ovo: kupi jeftini komercijalno GPS prijemnik / modul i zalemiti kabel nagovoriti na zadnji IF Twisted Evil biti svjesni kapacitivnost kabela, možete alo zalemiti kabel na digitialized potok, gdje naći kabel za spajanje u tablični of IC u RF odjeljku. najviše jeftin i jednostavan rješenje ako želite igrati sa correlators.

za knjige kako napraviti softver dio GPS, autor ima reference za neke knjige i na elektroda Osmjeh koristiti za pretraživanje Osmjeh
Povratak na vrh
View user's profile
sztibi82

Pomogao: 5

Post 25. listopad 2004 13:04 Re: GPS prijamnik

Bok.
Jeste li iz Rumunije. Ako da, ja predlažemo da kupite conexclub, u posljednjem broju GPS predstavljaju.

Prijamnik je već učinjeno koristeći poseban modul prijemnik koji je u vailable trgovine.
košta oko 50 eura (Čuo sam onlyi nisam siguran) u knjizi je mentionated kao jeftini methode da bude.
Povratak na vrh
View user's profile
Jackwang

Pristupio / la: 12 studeni 2004

Post 22. ožujak 2005 11:58 GPS prijamnik

Mislim da je vrlo desno metoda odnosi se na neke ASIC čipovima dostupna, koji integrira mnoge funkcije za GPS prijemnik.
kao što je maksima corp.
Povratak na vrh
View user's profile
jcpu

Pristupio / la: 17 prosinac 2005
Pomogao: 12

Post 12. ožujak 2006 4:41 Re: GPS prijamnik

Zdravo,

Molimo obavijestite ako utvrdi da dobar prevoditelj dekodirati materijala po
Mazi3
Quote:
naći ćete na FPGA gps projekt h * T * T * p: / / w * w * w2.arnes.si / ~ mjanez6/delo/erk2003/gps_kaz.html

ili bilo kakve nove informacije o provedbi FPGA GPS uskopojasna funkciju za istraživanje / hobi svrha?
Povratak na vrh
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> PLD, SPLD, GAL, CPLD, FPGA Design -> GPS prijamnik
Page 1 of 1 Sva vremena su GMT 2 sata

Abuse | | Administrator | | Moderatori | | Podržite nas | | mapa weba
Tema RSS