| Autor | Poruka |
|---|
Sobakava
Pristupio / la: 27 ožujak 2002 Postovi: 366
| 26 srp 2004 12:47 termoelement Duljina kabela | | |
|
| Nisam upoznat s thermocouples puno. Trebam za mjerenje temperature u prostoriji u različitim mjestima. JA je napravio jedan termoelement pojačalo koristeći AD595 / 4. Ne treba mi toliko precizno mjerenje. ( / - 2C stupanj u 20 .. 60 je dovoljno rasponu mislim)
Trebao bih znati koliko mogu produžiti kabele za thermocouples? (J ili K vrsta), jer ja ne mogu da pretpostavimo staviti pojačalo pansion u sobi zbog temperature (> 80C stupanj) i visoke vlage.
Sam vidio takav sustav i oni koji se koriste redovite kabeli duži od 10meter.I ne znam kako je to dobar ...
Što da li vi misliti?
Last edited by Sobakava 13. kolovoz 2004 9:24, edited 1 put ukupno |
|
| Povratak na vrh | |
 |
FANT
| 26 srp 2004 12:53 Re: termoelement Duljina kabela | | |
|
| Imam koristi kabeli do 50 metara. Bacite ždrijeb uf skrb o gradijent između dvaju kabela!
Mandi |
|
| Povratak na vrh | |
 |
river78
| 03. kolovoz 2004 8:58 Re: termoelement Duljina kabela | | |
|
| | Što je to ovisiti od vrste vaše termoelement? Tekući ili potencijal. Ako je vrsta je 4-20 mA, možete koristiti dugi kabel. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
rauol
| 03. kolovoz 2004 12:41 Re: termoelement Duljina kabela | | |
|
| Be carefull o oklop. pokušati iskoristiti dvostruko oklopljeni žica. ako vaš temperatura je manje od 100 stupnjeva. C. možete koristiti pojačalo u blizini izvora koji će umanjiti buku probleme. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Sobakava
| 13. kolovoz 2004 9:24 termoelement Duljina kabela | | |
|
| | imam za spajanje štit thermocoupe kabel na moj odbora GND? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
goshka
Joined: 26. srpnja 2003 Postovi: 101 Pomogao: 3 Lokacija: Tver, Rusija
| 13. kolovoz 2004 10:29 termoelement Duljina kabela | | |
|
| Zašto ste down't korištenje digitalnih ds1820 senzor? 300 * ds1820 senzor IEEE1394 kabel na 300 metara s aktivnim lengs pull-up - radi ok. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
goshka
Joined: 26. srpnja 2003 Postovi: 101 Pomogao: 3 Lokacija: Tver, Rusija
| 13. kolovoz 2004 14:39 termoelement Duljina kabela | | |
|
| | Vidi također AD693 - Powered Okrenite-4 20 mA Sensor odašiljač |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Sobakava
| 13. kolovoz 2004 19:00 termoelement Duljina kabela | | |
|
| | goshka su sigurni u ieee1394 kabel? nije to za video? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Ale
| 07. listopad 2004 22:48 Re: termoelement Duljina kabela | | |
|
| Produljiti termoelement kabel, morate koristiti Weasthone mosta, kako bi se uklonili kabel selft otpor.
cooming uskoro i objaviti dijagram.
Nažalost, nisam dobar sa engleskog.
najbolje pogledu |
|
| Povratak na vrh | |
 |
golfbumb
Joined: 29 Sep 2004 Postovi: 40 Pomogao: 5 Location: California
| 08. listopad 2004 1:21 Re: termoelement Duljina kabela | | |
|
| Zapravo, ne bi trebalo imati bilo kakvih problema mjerenja bilo u "sobi" od izvan tog soba Ukoliko koristite AD594 koja je dovoljno visoka da impedancija negirati IR gubici u prilično duga žica sama.
Najbolji setup bi bilo da koristite imati TC kabel s kikice dovoljno dugo da bi došli do 594 direktno. Zatim uzeti u varijable između veze.
use the same kind of wire for each of the wires to be extended and use thermocouple connectors classified for the type of thermocouple you are trying to extend. Ali ako vam treba proširiti postojeći termoelement, morate koristiti istu vrstu žica za svaku od žice da bude proširena i koriste klasificirane termoelement priključcima za vrstu termoelement koji pokušavate proširiti. Raznolik materijala u bilo kakve veze, osim spajanja sebi, upoznat će neželjenih juction prenaponi i velike mjerne pogreške. Proizvođači također produljenje žice koja je materijalno slična je TC žica, dodaje mala količina pogreške (plus ili minus diplomu ili tako), ali je jeftiniji od TC žica ako troškovi su problem.
But if you are powering with an isolated supply, there will be no place for the noise to go (eg stray RF) but back into the power supply. S obzirom na svoj drugi post, jer imate štit spojiti na terenu odbora samo ako je vaš odbora zemaljska referenced na zemlju zemlje. Ali ako napajanje s izoliranim opskrbe, neće biti mjesta za buke ići ( npr. zalutala RF), ali povratak u napajanje. Inače povezuju štita izravno u zemlju poznatu zemlju. Također, osim ako imate upletenom TC žica i produljenje žice biti oprezni da ostanu daleko od elektromagnetskih smetnji izvora (motori, ostale elektronike, fluorescentna svjetla čvora, itd.). |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Google AdSense

| 08. listopad 2004 1:21 Oglasi | | |
|
|
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
Mr.Cool
| 08. listopad 2004 4:51 Re: termoelement Duljina kabela | | |
|
| možda ćete uživati u čitanju:
Praktične tehnike DESIGN Senzor za kondicioniranje signala
objavio Analog Devices
ona govori o kompenzira duga žica duljine i offset greške itd.
Mr.Cool |
|
| Povratak na vrh | |
 |
sztibi82
| 08. listopad 2004 6:00 Re: termoelement Duljina kabela | | |
|
| Morate koristiti isti tip kabla za oba terminala, i tako možete spojiti termocouple sa 10m. Kako ja znam da je bolje da koristi Cu kabel.
Samo ako koristite 2 vrste kabel duljine mora biti mittle. |
|
| Povratak na vrh | |
 |