Pravila | Noviji postovi | RSS topic | Pretraga | Registracija | Log in

Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> Matematika i Fizika -> Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!
Arabic version Bulgarian version Croatian version Czech version Danski verzija German version Grčka verzija English version Španjolski verzija Finski verzija Francuski verzija Hindski verzija Hrvatska verzija Indonezijski verzija Italian version Hebrejski verzija Japanska verzija Korean verzija Lithuanian version Latvijski verzija Nizozemski verziju Norwegian verzija Poljski verziju Portugalski inačici Rumunjski verzija Srpska verzija Slovak version Slovenian version Srpska verzija Švedski verzija Tagalog version Ukrainian version Vijetnamski verzija Kineski verzija
Autor Poruka
Ahmed osama

Pomogli su: 1

Post 21 srp 2004 19:48 Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!

I dok ti kako će to pitanje doći k meni, sad mi svi znamo trga zakon o svjetlu

A2 r2 ^ 2
------ =------------
A1 r1 ^ 2

A1: područje zrači površina
A2: područje osvijetljena površina
r: udaljenost od podrijetla

iz gore equ. je nemoguće da je podrijetlom području svjetlo biti nula! Dakle, mora imati određenu površinu!
Povratak na vrh
View user's profile
nadut

Pomogao: 312

Post 21 srp 2004 21:01 Re: Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!

Te jednadžbe su za matematički model koji može imati točkasti izvor. Često u fizici jedan idealizirati model se koristi na situacije u stvarnom svijetu, jer su rezultati dovoljno blizu da izmjeri one namijenjene za situaciju.
Povratak na vrh
View user's profile
bibo1978

Pristupio / la: 01 svibanj 2004
Pomogao: 6

Post 25 srp 2004 22:52 Re: Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!

Elektromagnetski val je prilično kompliciran model za valna jednadžba od fotona najbolje opisuje Maxwell's jednadžbi, tako da svibanj imati presjek području, ali to self foton nema križ površina presjeka ili tako mislim.
Povratak na vrh
View user's profile
sifeddin

Pomogao: 2

Post 24. kolovoz 2004 18:33 Re: Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!

Dragi Ahmed
Upravo sada se čini Vaše pitanje smisla jer je zasnovan na vrlo star geometrijska optika koja je zastarjela su elektromagnetske teorije. Ali ona također sadrži tako duboka značenja ako molba o podrijetlu EM vala je i odakle se eminates. Budući da do sada, čak i na moje najnovije spoznaje, niko stvarno Said ako elektron ili tzv foton ili fictous mnoge druge čestice imaju volumen, tako i tako. A u amr Selimovu M. 's jedinstva Theory, kao što i ja znam za sada je elektron modelira kao točku čestica koje svibanj interakciju s EM zračenje u regiji oko nje. Ali iz moje vrlo vlastite točke gledišta on svibanj se ispostavi da je elektron može imati svoj vlastiti volumen za uklanjanje energetskih gustoća singularitet na njenom položaju u prostoru.
Povratak na vrh
View user's profile
djalli

Pristupio / la: 10 studeni 2001
Pomogao: 15

Post 29. kolovoz 2004 6:53 Re: Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!

On je, tražeći valjanu pitanje.

U žicom (neka kažu samo za okrugle žice radi jednostavnosti) signal putuje na 1GHz (još uvijek na primjer!) Prema formuli skin efekt EM val putuje u nekim 2mm neka kažu u dubinu s površine drobinu centru dirigent.

Sada će reći da se poveća frekvencija 9GHz. Što će se dogoditi? Dubini kože će biti manje. Tako je presjek području EM val u dirigent žica je manje.

Imam priložene slike. Nemoj biti ljut na mene. Ja nisam umjetnik, ali nadajmo se trebali jasno što je značilo po koži efekt.

Sve je telegram. Crno je područje gdje EM val ne putuju tamo. Plava je područje (presjek) EM vala je putovanja i kao frekvencija povećava ovom području smanjuje.

djalli

Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli u ovom prilogu

Povratak na vrh
View user's profile
sifeddin

Post 03 Sep 2004 22:06 Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!

Dragi djalli
Te činiti se biti nanijet puno dalje od "važećoj pitanje Ahmed osama trazzi" pitanje nije o dubini penegtration u metalnom ili njegovo "ne-umjetnicke" slike u "konačnih presjek žice", ali ako postoje jedne atomske razine zračenja presjeku emisije.
U stvari je količina korištene u analizi mnogih vrsta lasera je da je ime, ali ne znači da je zračenje ima presjeku prostora (ili bilo koje područje vlastitih na svim esp. Kada emitiraju)
Ne bi ljut na mene, ali mislim da ni vi ne uzimajući susstina pitanje ili ste obmanjuju koji ga je pitao
Povratak na vrh
View user's profile
wlcsp

Pomogao: 14

Post 04 Sep 2004 0:00 Re: Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!

To se određuje prema radarski presjek
Povratak na vrh
View user's profile
djalli

Pristupio / la: 10 studeni 2001
Pomogao: 15

Post 04 Sep 2004 6:45 Re: Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!

Dragi sifeddin

". Ahmed pitao citiranjem osama "elektromagnetski val je dosta komplicirano model za valna jednadžba od fotona najbolje opisuje Maxwell's jednadžbi, tako da svibanj imati cross-section area".

for example a simple TEM wave (lets not complicate with light for now) does for sure have a cross-section area. EM vala u mediju vođena npr. jednostavne TEM vala (ne dozvoljava komplicirati s lakim za sada) ne sigurno imati presjek području. Slike vrijede za taj tvar.

Ja iskreno ispričavamo sam počela čitati nit od gore navedenih pitanja, a pitanje je za nešto drugo.

Nadam se da ću pojasniti ovo. Hajde sifeddin zašto bih trebao dobiti ludi. Moje slike su u redu. Kidding.

Ahmed osama je napisao / la:
I dok ti kako će to pitanje doći k meni, sad mi svi znamo trga zakon o svjetlu

A2 r2 ^ 2
------ =------------
A1 r1 ^ 2

A1: područje zrači površina
A2: područje osvijetljena površina
r: udaljenost od podrijetla

iz gore equ. je nemoguće da je podrijetlom području svjetlo biti nula! Dakle, mora imati određenu površinu!

Kvadratni zakon je nešto više da pripadaju-ray optika području umjesto na to što doista svjetlo treba biti proučavane. Zašto mi reći?

Bez obzira što intenziteta, polarizacija, etc misliti na izvoru jedne antene zrači EM val koji bi svjetlo val u našem slučaju.

Što-ray optika pod-domena procjena je činjenica podrijetlu zračenja izvora svjetlosti. Je li monopole, dipol, rog, stan patch antenna, uvojit izvor zračenja? Uzorka zračenja je "puno" za sve ove različite izvore.

actually study of antennas start with radiating intefinitisimal point-sources of having cross-section area zero and these are valid. Citiranjem ti: "Bilo je nemoguće da je podrijetlom području svjetlo biti nula" zapravo studija početi sa antena zrači intefinitisimal point-izvori imaju presjek području nula i to vrijedi.

Ahmed osama nadam jednoj pojasnimo nešto. Drugi su vrlo vrijedne informacije dodan.
Povratak na vrh
View user's profile
sifeddin

Post 07 Sep 2004 20:13 Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!

Ok Jedan zadnje vrijeme:
Kako ja vidim EM vala nema presjek svoje vlastite.
Ahmed osama pitao (u upletenom način) ako geometrijski (ray) optika može handel izvor EM vala
odgovor za ovo je definitivno NE!

bibo1978 zapravo su mješoviti EM Theory s foton sliku i mislim ostavi pitanje unanswerd
Tako djalli i mislio wlcsp od optičkih zrake koje Ahmed osama samo kao pitanje o EM valu i persued u sudoper i izvor

a ja ću zatvoriti ovaj razgovor s moje strane da se sa:
Ray Optika: Slaba je zrake i zrake su samo linije s nula presjeka
EM Theory: Svjetlo je val i val se širi u prostoru (tj. beskonačnog presjek)
Kvantna teorija: Light je fotona i fotona su kvazi-čestice s nula restmass a ne lice ne samo amout volumen od (lokalizirane) energije međusobno s materijom dati (ili) više intenziteta u interakciji val koji ide na napredovanja u svemiru
To je sve falks
Ja sam odavde
Povratak na vrh
View user's profile
Google
AdSense

Post 07 Sep 2004 20:13 Oglasa

Povratak na vrh
bibo1978

Pristupio / la: 01 svibanj 2004
Pomogao: 6

Post 17 Sep 2004 23:32 Re: Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!

sifeddin, žao mi nije jasno u mom opisu sam značilo da Maxwell's jednadžba je samo realizacija je Kvantna val je foton, koji nije actaully što je svjetlost i prema Kvantna teorija i EM val "koja je stvar val od fotona "mogu biti realizirane kao val paketa", kada smo s obzirom na nekoliko fotona zajedno taj zašto zapravo svjetlost putuje s raznim brzinu kada putuju u različitim Propustljivost prostora ". Međutim, jedan foton ne može imati križ površina, jer ne može imati valni paket jednostavno. nada je to jasno.

taj svi ukućani
Povratak na vrh
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> Matematika i Fizika -> Da li se elektromagnetski val ima presjek područje!
Page 1 of 1 Sva vremena su GMT 2 sata

Abuse | | Administrator | | Moderatori | | Podržite nas | | mapa weba
Tema RSS