| Autor | Poruka |
|---|
awan
| 22. lipnja 2004 9:42 mikrovalna | | |
|
| | molim recite mene fenomen iza Smithov dijagram |
|
| Povratak na vrh | |
 |
rudane
Pristupio / la: 26 ožujak 2004 Postovi: 37 Pomogao: 5
| 23. lipnja 2004 7:10 Re: mikrovalna | | |
|
| | Nema fenomen iza Smithov dijagram. To je jednostavno parceli od važeće za mikrovalni sustavi jednadžbi. To nam omogućava crtanje na grafikon umjesto koristeći math da shvatiti problem. Siguran sam da su ljudi koji koriste smith karata dnevno Cijenimo ne moraju pribjegavaju Maxwell's jednadžbe (jedan elektrotehničar je noćna mora, kao što sam rekao). |
|
| Povratak na vrh | |
 |
zanov
| 23. lipnja 2004 8:13 Re: mikrovalna | | |
|
| | awan wrote: | | molim recite mene fenomen iza Smithov dijagram | čak i ako za pretraživanje google Smith Chart tutorial Kladim biste primiti stotina web stranica. Pogledaj tamo.
živjeli. zanove. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
dicket
| 24 lip 2004 12:23 Re: mikrovalna | | |
|
| | To je neka vrsta izraza je prijenosna linija teorije. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Google AdSense

| 24 lip 2004 12:23 Oglasa | | |
|
|
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
a_aziz
Pristupio / la: 04 siječanj 2005 Postovi: 73
| 13 sij 2005 11:38 mikrovalna | | |
|
| bok. Smithov dijagram se nije phenomenon.This grafikona mogu vrlo jednostavno izračuni u mikrovalnu kao što je impedancija, admitance, i S parametara. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Borber
Pristupio / la: 01 siječanj 1970 Postovi: 1545 Pomogao: 116
| 13 sij 2005 12:00 Re: mikrovalna | | |
|
| Smithov dijagram nije ništa, ali preobrazba Kartezijev koordinatni sustav za pozitivne realne sjekira od impedancija ili refleks coeficient avion na dijagramu gdje je nula i beskonačne vrijednosti realne i imaginarne osovine su predstavljeni na crtežu single. To se postiže pomoću formule transformacije.
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
aboozar.hamidipoor
Pristupio / la: 21 prosinac 2004 Postovi: 192 Pomogao: 29 Lokacija: Iran
| 13 sij 2005 17:58 Re: mikrovalna | | |
|
| Smithov dijagram se koristi uglavnom za pojednostavljenje rješavanja transmition linije probleme. najbolji prednost je vizualizacija rješavanju. fenomen iza je valna duljina summerized u izračuna. u Smithov dijagram možete izračunati sve probleme u području transmition linijama samo u krug koja ima jedinicu radijus i okoliša = λ/4π. možete pronaći više pojašnjenja u tekstu knjige. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
jinhaozi
| 15 sij 2005 16:29 Re: mikrovalna | | |
|
| | awan wrote: | | molim recite mene fenomen iza Smithov dijagram |
Najbolji način da razumijete smith karta se odnosi na klasične mikrovalna knjigu, kao što su "Mikrovalna inženjerstvo" wirrten by DMPozar ili koristite Google |
|
| Povratak na vrh | |
 |
xxargs
| 16. siječanj 2005 4:47 Re: mikrovalna | | |
|
| | awan wrote: | | molim recite mene fenomen iza Smithov dijagram |
Jedno od vrlo korisnih shema u svijetu simular LIN inženjerstvo / log-chart ali malo napredniji 'skupljanje' kartografskih osi -
Smithov dijagram koristite (ako rember rigth) möbius-transform (moebius-transformacija za engleski jezik) za "distording 'sjekire od Z-ravnina (ravnina impedancija) na zastupljenost u razmišljanje coeffecient ravnine zove Γ-ravnina (gamma-ravnine) na vezi:
Γ = ((Z - ZO) / (Z ZO)) [1,1]
= Γ gama Z = Impedances ZO = referens Impedencija
a sve to kompleksna vrijednost simular
Z = R JX impedancija u avionu
i
Γ = U JV gama u avionu
(ali možete probati na stvarne vrijednosti Z i pronalaženje vrijednosti 0 <Z <ZO idući od -1 do 0, a vrijednost ZO <Z <∞ od 0 do 1 na realne osi)
tj.:
ZO = 50
Ako je Z = 100 => 0,33333 .... ako Z = 25 => -0,33333 ... ako Z = 50 => 0 (sredinom karta)
stvarne pozitivne tj. cijeli broj između nula i otpora beskrajnost ide u intervalu -1 do 1 na stvarnim i osi od 0 do / - o beskonačnosti imaginarne osovine izgraditi jedinicu krug oko '-1 do 1' realnom osi.
negativne impedances (= dobitak) dati točkom a izvan na jedinice kruga i koristi npr. stabilnost kruga ...
(ako ste napredni kalkulator složene podršku ili koristiti ili mathcad Mathematica na računalo, možete isprobati ovaj sa složenim argument da se u smislu kako jednadľbi rad)
I lako pretvoriti iz Γ-ravnina do Z-ravnini s
Z = ZO * ((1 Γ) / (1 - Γ)) [1,2]
i operacije varalički da na avionu impedancija je lako napraviti na Γ-ravnine i obrnuto stih i koristi mnogo toga izračunati vektor unutar mreže raščlanjivač
za primjer je kao lako rotirati vrijednost u Γ-ravnina s kašnjenje s Γ * e ^ j2d, d = Umetni pice od ZO koaksijalni kabel između luka i kompleks mjera opterećenja, izmjerenih u električnu fazna lengd (radians) i pretvoriti natrag u Impedencija-ravnina recive i nove vrijednosti na R i X na opterećenje nakon promjena.
primjer (izračunati s hp42s ...)
(u 50 Ohm sustav)
Mi koristeći impedanse od 100 Ohm i 45 stupnjeva u load i nakon transformacije [1,1] za Γ = U JV = 0,3832 j0.3613 u retangular zapis (0.5267e ^ j43.3139 stupanj u polarni zapis)
Ja koristeći pice od 50 Ohm transmissionline za ukupno kašnjenje od 136,68 stupanj
i dodaj u kut kašnjenja u Γ polarni zapis način
Γ * e ^ j136.68 stupanj = 0.5267e ^ j43.3139 * e ^ j136.68
= 0.5267e ^ j180 ili stupanj -0,5267 j0 u modu retangular - Tj. čisto realne vrijednosti
transformirati natrag u ravnini s impedancija [1,2]
i dajte 15,5 Ohm i 0 stupnjeva
Sa 136,68 stupanj dužine od 50 Ohm Kabel sam transformiraju impendencije od 100 Ohm i 45 stupnja do 15,5 Ohm real impedances.
nakon ovog u impedances preselili na čisto realne sjekirom, mogu koristiti quarterwave transformator pretvoriti od 15,5 Ohm do 50 Ohm s √ (50 * 15,5) = 27,83 Ohm quarterwave komad prijenosna linija
(Vrlo česte odgode i methode koristeći pikavac za ex. impedancije)
-------------------------------------------------- ----------------
Ako koristite gubljenje line - koristiti Γ * e ^ γd
d = udaljenost od fraktion 'γ' - mjera jedinica (m, km, m, itd.) γ = α jβ = √ ((r jωl) * (g jωc))
α = prigušenja u neper (1 neper = 8,686 dB) po jedinici β = konstanta propagacije (fazna) u radians po jedinici
i Z = ZO = √ ((r jωl) / (g jωc))
primjer:
Γ * e ^ γd = Γ * e ^ d (α jβ) = Γ * e * e αd ^ ^ jβd
d = 1 Γ = 0.5267e ^ j43.3139 α = -0,1 (0,8686 dB gubitak) β = 136,68 stupanj (2,39 rad)
Γ * e * e α ^ ^ ^ e jβ = -0,1 * e ^ j136.68 = Γ * 0,9048 * e ^ j136.68 = = 0.4766e ^ -180
koristeći [1,2] i daju 17,72 Ohm stvarne razlike impedancija i između izračunati na gubljenje besplatna linija i gubljenje crta je 2,2 Ohm na rezultat.
većina mikrovalna litterature izračunali samo sa gubitaka line na primjer za pojednostavljivanje i clearty (a često nedostaje u potpunosti primjer gubljenje crta ...)
- Ali u stvarnom svijetu i laboratorijski eksperiment je uvijek trebate razmišljati s gubljenje crta, poseban u visoke frekvencije i na kratke udaljenosti mjenjača line ...
---
Pročitajte mikrovalna-knjige, a većina tih raspravljati mjenjača Smithov dijagram crta i jednim ili dva poglavlja tj.. bitan alat za praktični mikrovalna enginering.
HP: s primjenu bilješku'95 'je više ili manje poznatih u disscussion na S-parametara i Smithchart
(Imam uredan slaganje sloga knjiga iz 1968, ali ja znam možete pronaći ružna, treperi, neukusna PowerPoint stilu verzija tog dana Agilent web ... )
Nađite 'Mikrovalna transistors Pojačala, analys i dizajn, Guillermo Gonzalez '- Znam Smitchart razgovarati unutar knjige.
-------------------------------------------------- ------------
Stari - ali i dalje radi i više ili manje najcjelovitijih i visoke detaljne verzija za ispis Smith shema - komentirao je pisano u Postsctript ako želite analizirati kako izračunati i ispisati ovo.
(šalje se ovdje ovise teže i teže da se s vremenom pronaći radno inačice na ovu vrstu datoteka na Internetu)
uzeti samo 22 kbyte u filesize i eventualno na rescale u bilo koje veličine i moguće izmjeni i / ili pretvoriti u EPS sa GSview za uvoz dokumenta za LaTeX, MS-riječ itd..
ovdje u 3 verzije, Z = RX (shema impedancija), Y = GB (provodnost karta) RXGB (impedancija / ulaz na isti grafikon)
Trebate Gsview i Ghostscript instalirati na računalo da biste vidjeli ovaj grafikon ili PS-pisač Ako ispis na papir - također je moguće pretvoriti u pdf preko akrobat viskija (i težak i to rade).
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
masud_809
| 05. listopad 2006 4:08 Re: mikrovalna | | |
|
| kaže: Ja sam osobno, a ne veliki obožavatelj smith karte, ali imaju neke povijesne vrijednosti, obično se koristi u mrežni analizatori, a oni vam omogućiti da promijenite infinite zemljišta u impedancija u konačnim području. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
ihteshamhaider
| 05. listopad 2006 6:13 Re: mikrovalna | | |
|
| | Smithov dijagram je polarni parceli od impedances, ona se koristi za pronalaženje pikavac, ulaznih impedancija, koeficijent refleksije, SWR, brzo, bez rješavanja jednadžbi .. |
|
| Povratak na vrh | |
 |