| Author | Poruka |
|---|
Zorro
| 15 lipanj 2004 22:53 REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi prijatelj,
nekoliko dana prije stavio sam zahtjev u EDA E-Book, Articles & Specifikacija Zahtjevi forum i tamo nije bila t bilo koji odgovor. Sada mislim da ovaj forum je bolje mjesto za moj zahtjev.
Tražim informacije o Orchard tehnika za uzorak antene sintezu. Metoda je predstavljena u ovom radu obliku Zbornik IEE (ne IEEE):
HJ voćnjak, RS Elliott, i GJ Stern, Optimiziranje sinteza oblika obrazaca usmjerena antena, Proc. Inst. Elec. Eng., Sv. 132, dio BiH, str. 63-68, veljače 1985.
Svaka informacija je dobrodošla (dokumenti koji opisuju metode, informacije o programima koji se provode, itd.).
Hvala
Z |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 05 Jul 2004 23:34 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi Zorro,
neke uši prije sam envolved u Orcherd-Elliott-Stern array synthesis optimizacija . Otkrio sam da je vrlo moćna tehnika za sljedećih razloga:
- Brzi - Dobar uzorak oblika predviđanja i kontrole
sa sljedećim nedostataka
- To je "oblik sinteze" (bez usmjerne specifikacija je dozvoljeno) - Samo equispaced polja (i bitno samo linea polje) - Ne element zraka (pretpostavlja se zračenjem radijator, ali se može lako implementirati verzija sa zajedničkim radijator oblik) - Fiksni ripple oblika u regiji i režnjevima razini, nemate nikakvu kontrolu u tranziciji zoni.
essentually ove vrste sinteze dolazi iz teorije "digitalni filtri Design" Polje (vidi: "Digital Signal Processing" - "Oppenheim-Shafer" stranicama o Parkovi i McClellan).
Molimo, slobodno pitajte više o tome.
Zdravo! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
satelit
| 06 Jul 2004 11:52 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| | Možete li upload referentne papir ili neki ilustrativni materijal? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
mamali
Joined: 29 travanj 2004 Postova: 378 Pomogao: 1 Lokacija: između pakla i raja
| 08 Jul 2004 1:40 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| | satelitska wrote: | | Možete li upload referentne papir ili neki ilustrativni materijal? | neki zanimljiv članak, recite mi ako ne mogu naći:
1 New površina za brzo širenje PO sintezu oblikovan reflektor antena Pinsard, B.; Renaud, D.; Ana, H.; Antene i propagacije, Tenth International Conference on (Conf. Publ. Br. 436), Svezak 1, 14-17 travanj 1997 Stranice: 25 - 29 vol.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 2 Shaped reflektori za više snopa aplikacija Philippou, GY; Adatia, N.; Multiple širina Antene i Beamformers, IEE Colloquium dana, 21 studeni 1989 Str: 3 / 1 - 3 / 3
-------------------------------------------------- ------------------------------ 3 Sidelobe suzbijanja oblika u reflektorima za konture grede Ramanujam, P.; Tun, SM; Adatia, NA; Antene i propagacije, 1989. ICAP 89., Sixth International Conference on (Conf. Publ. No.301) 4-7 travanj 1989 Stranice: 117 - 121 Vol.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 4 Optimizirano sinteza oblika line-source antena grede Ares, F.; Elliott, RS; Moreno, E.; Electronics Letters, Volume: 29 Issue: 12, 10 lipanj 1993 Str: 1136 - 1137
-------------------------------------------------- ------------------------------ 5 A novel faza samo metoda za sintezu u obliku snopa i prilagodljivo ing Gatti, RV; Marcaccioli, L.; Sorrentino, R.; Mikrovalna Conference, 2003. 33. European, Volume: 2, 7-9 listopada 2003 Stranice: 739 - 742 Vol.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 6 Glatki otvor za distribuciju sinteza u obliku snopa reflektora antene Westcott, BS; Zaporozhets, AA; Searle, AD; Electronics Letters, Volume: 29 Issue: 14, 8. srpnja 1993 Str: 1275 - 1276
-------------------------------------------------- ------------------------------ 7 Snaga sinteza uzoraka u obliku snopa antene Mangenot, C.; Judasz, T.; Combes, PF; Antene i propagacije Society International Symposium, 1989. AP-S. Pravni zbornik, 26-30 lipnja 1989 Stranice: 420 - 423 Vol.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 8 širina kalupljenje tehnika temelji se na analitičke postupke gradijent iteracija Westcott, BS; Zaporozhets, AA; Roman Tehnike za kontrolu antene širina, IEE Colloquium on, 16 siječanj 1995 Pages: 1 / 1 - 1 / 6
-------------------------------------------------- ------------------------------ 9 Optimiziranje uzorak sinteza koristeći klasične metode varijacijski Zhang, X.-z.; Antene i propagacije Society International Symposium, 1993. AP-S. Pravni zbornik, 28 June-2 July 1993 Str: 1582 - 1585 Vol.3
-------------------------------------------------- ------------------------------ 10 Phase-samo u obliku snopa sintezi putem tehnika aproksimiran snopa toga Kautz, GM; Antene i propagacije, IEEE Transactions on, Volume: 47, Issue: 5, svibanj 1999 Stranice: 887 - 894
-------------------------------------------------- ------------------------------ 11 A metoda za optimalni uzorak sinteza linearnih polja s propisanim nulls Shpak, DJ; Antene i propagacije, IEEE Transactions on, Volume: 44, Issue: 3, ožujak 1996 Stranice: 286 - 294
-------------------------------------------------- ------------------------------ 12 Optimizacija sintetizirane polja pobuđenja koristeći polje polynome kompleks korijen zamjene i genetski algoritmi Markuš, K.; Vaskelainen, L.; Mikrovalova, Antene i propagacije, IEE Proceedings -, Volume: 145, Issue: 6, prosinac 1998 Stranice: 460 - 464
-------------------------------------------------- ------------------------------ 13 Usporedba između stvarne i moć optimizacije metode za sintezu polja antena Eclercy, D.; Rammal, M.; Reineix, A.; Jecko, B.; Electronics Letters, Volume: 32, Issue: 2, 18 siječanj 1996 Stranice: 84 - 85
-------------------------------------------------- ------------------------------ 14 nacrtima Chebyshev tipa kompleks FIR filtri i digitalno-beamformers s linearnim faznim karakteristikama Zhang, X.; Dai, S.; Vizija, slike i Signal Processing, IEE Proceedings-, Volumen: 141, Issue: 1, veljača 1994 Str: 2 - 8
-------------------------------------------------- ------------------------------ 15 Array sinteza s uzbudom ograničenja Franceschetti, G.; Mazzarella, G.; Panariello, G.; Mikrovalova, Antene i propagacije [vidi također IEE Proceedings-Mikrovalovi, Antene i propagacije], IEE Proceedings H, Volumen: l35, issue: 6, prosinac 1988 Stranice: 400 - 407
-------------------------------------------------- ------------------------------ 16 Sinteza oblika-zrake reflektora antene uzoraka Bergmann, J., Brown, RC; Clarricoats, PJB; Zhou, H.; Mikrovalova, Antene i propagacije [vidi također IEE Proceedings-Mikrovalovi, Antene i propagacije], IEE Proceedings H, Volumen: 135, Issue: 1, veljača 1988 Stranice: 48 - 53
-------------------------------------------------- ------------------------------ 17 phased array oblik multi-beam optimizacija za LEO satelitske komunikacije korištenjem genetski algoritam Sherman, KN; Phased Array Systems and Technology, 2000. Proceedings. 2000 IEEE International Conference on, 21-25 svibanj 2000 Stranice: 501 - 504
-------------------------------------------------- ------------------------------ 18 Koristite modificiranog Gaussova greda optimizirati obliku reflektori Schott, P.; Pascal, O.; Lemaître, F.; Wireless Antene i propagacije Pisma, dopisnice, Volumen: 2, Issue 1, 2003 Stranice: 14 - 17
-------------------------------------------------- ------------------------------ 19 Radiation pattern sinteza za polja konformne antene montirane na samovoljno-oblikovan trodimenzionalni platforme koriste genetski algoritmi Allard, RJ; Werner, DH; Werner, PL; Antene i propagacije, IEEE Transactions on, Volume: 51, Issue: 5, svibanj 2003 Str: 1054 - 1062
-------------------------------------------------- ------------------------------ 20 Linearno sinteza programa za direktno emitiranje satelitske fazama polja Richie, JE; Kritikos, HN; Antene i propagacije, IEEE Transactions on, Volume: 36, Issue: 3, ožujak 1988 Stranice: 345 - 348
-------------------------------------------------- ------------------------------ 21 Sinteza oblika linije izvora antena grede koristeći čisti pravi distribucija Ares, F.; Elliott, RS; Moreno, E.; Electronics Letters, Volume: 30, Issue: 4, 17 veljača 1994 Stranice: 280 - 281
-------------------------------------------------- ------------------------------ 22 Sinteza i analiza dalekometni radar emitira mreža antena za hranjenje Kreczkowski, A.; Rutkowski, T.; Mikrovalova, radar i bežične komunikacije. 2000. MIKON-2000. 13th International Conference on, Volume: 2, 22-24 svibanj 2000 Stranice: 592 - 596 Vol.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 23 eliptični otvor u obliku dvostrukog reflektor antena za SNG aplikacije Skyttemyr, SA; Antene i propagacije Society International Symposium, 2000. IEEE, Volume: 2, 16-21 srpnja 2000 Stranice: 558 - 561 Vol.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 24 Ubrzanje sinteza oblika reflektor antena za oblikovana snopa aplikacije via Gaussov snop pristup HSI-Tseng Chou; Theunissen, W.; Pathak, PH; Antene i propagacije društvo, 1999. IEEE International Symposium 1999, Volumen: 4, 11-16 srpnja 1999 Str: 2336 - 2339 vol.4
-------------------------------------------------- ------------------------------ 25 Primjena frakcijskom Fourierova transformacija do sinteze niske sidelobe olovke u obliku greda za nonseparable planarni nizovi Buckley, MJ, Nelson, WS; Antene i propagacije Society International Symposium, 1998. IEEE, Volume: 2, 21-26 lipnja 1998 Stranice: 744 - 747 Vol.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 26 poboljšana metoda za oblikovanje linearni nizovi s propisanim nulls Shpak, DJ; Oceans '95. MTS / IEEE. "Izazovi of Our Changing Global Environment". Conference Proceedings. , Volume: 2, 9-12 listopada 1995 Str: 1303 - 1310 Vol.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 27 Sinteza SAR zračenja uzoraka sjedinjavanje međusobne spojnice pomoću genetske metode James, P.; Antene i propagacije, 1995. ICAP '95. Deveta međunarodna konferencija (Conf. Publ. No 407) 4-7 travanj 1995 Stranice: 383 - 386 Vol.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 28 Brzi sinteza oblika reflektor antena za oblikovana grede Stirland, SJ; Antene i propagacije, 1993., Osma International Conference on, 1993 Stranice: 18 - 21 vol.1
Marti |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Zorro
| 09 Jul 2004 19:19 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi juppydu,
Hvala za tvoj odgovor. Koristio sam Parks-McClellan metoda za sintezu digitalnih filtera. Mislila sam da je ova metoda mogla biti prikladni za sintezu antena u obliku obrazaca, u slučaju nonsymmetrical uzoraka verzija kompleks bi trebao biti iskorišten. Ali ja sam naišao neki diffuculties da ću pokušati izložiti.
Parks-McClellan metoda uzima specifikaciju željene prijenosne funkcije (i amplituda i faza) u jednoj ili više bendova. U slučaju antenski niz sinteze, željeni uzorak je obično naveden samo u amplitude. Može se odrediti proizvoljan karakteristične faze, (npr. linearne faze), ali to ograničenje snažno smanjuje stupnjeve slobode za optimiranje oblika amplitude.
Sam namjeravao synthetize | H (z) | ^ 2 umjesto željenog amplituda | H (z) |, jer se | H (z) | ^ 2 je linearna-faza i iz tog razloga nule su simetrično postavljeni s obzirom na jedinice kruga (ili Shelkunoff krug, koristeći antene žargon). To znači da ako Z0 je nula, 1/Z0 * je nula kao dobro. Jednom | H (z) | ^ 2 je synthetized nule mogao biti podijeljen između H (z) i * H (z). To može biti učinjeno s slobodu izbora više zgodan nula (unutar ili izvan jedinice kruga) za svaki par će biti dodijeljena na H (z). Ali nule koje stoje jedinice kruga (oni se proizvode u nisko-sidelobe područja) se ne može podijeliti, jer su oni jednostavno (ne dvokrevetna).
Tako da imam neka pitanja:
Je voćnjak-Elliot-Stern postupak vezan uz to sam opisao gore? Je voćnjak-Elliot-Stern postupak temelji se na algoritmu Remez razmjena (kao Parks-McClellan metoda)? Kako se prijaviti Parks-McClellan postupak za sintezu snop uzimanje samo amplituda kupca?
Srdačan pozdrav
Z |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 10. srpanj 2004 15:28 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| vrlo dobar popis dokumenata, mamali.
anyway Zorro vjerojatno je u potrazi za dokumente na voćnjak-Elliott-Stern, mogu predložiti sljedeće:
"Array Antenna Synthesis", IEEE Antennas Propagation Society Newsletter a, Oct 1985 (dio I-)
"Array Antenna Synthesis", IEEE Antene i propagacije društvo Newsletter tra 1986 (dio-II)
"Na Optimiziranje synhtesis od oblika širina Antena Patterns", Napredne tehnologije antena, Edt. Peter Clarricoats
"Proširenje voćnjak-Elliott Sinteza Metodije to Pure-Real Nonsymmetrical Patterns, JARodriguez, E. Botha, F. Ares, IEEE Trans., Vol. No. 45, broj 8, kolovoz 1997.
"A note on Ograničenja Orcherd's Metoda", F.Ares-Pena, IEEE antene i Propagation Magazine, Vol. No. 44, No 1, Feb 2002.
također u "pahsed polje" antena priručnik, RJMailloux, Artech House, možete naći na stranici: 152 sinteza Orc. et all.
Za Zorro JA pokušati obaviti neke odgovore (Ja ću Beach! Kasnije Nadam se da ću odgovoriti na druge teme Zorro)
Zorro: "U slučaju antenski niz sinteze, željeni uzorak je obično naveden samo u amplitude." - To nije istina uvijek sam samo envolved u Antena dizajn s uzorkom faze ograničenja.
Zorro: "Jedan može odrediti proizvoljan faza karakteristična ..". - Naravno, ako želite optimizirati modula pomoćnih faza constrint je komplikacija.
Zorro: "Što sam namjeravao synthetize | H (z) | ^ 2. ..". - It's ok isto Orc. Sinteza je regardin | F | ^ 2, ona je sinteza apower.
Zorro: "To znači da ako Z0 je nula, 1/Z0 *.." - Moram provjeriti, ali u Orch. imamo: ako Z0 = x exp (fi) je korijen u obliku regiji onda i Z1 = (1 /) x exp (fi), to nije isto. Ali peraphs u Parks-McClellan su raznim značenje (!?).
Za ostala pitanja Nadam se da ću odgovoriti kasnije! Anyway thake pogled na dvije sljedeće reference:
TWParks i JHMcClellan, "Chebysche Aproksimacija za Nonrecursive Digitalni filtri s Linear faza", IEEE Trans. Circuit Theory, Vol. No. CT-19, ožujak 1972, str 189-194
TWParks i JHMcClellan ", program za dizajn Linear Phase konačni impulsni odziv Filteri", IEEE Trans. Audio Electroacoust. , Vol. No. AU-20, No 3, kolovoz 1972, str 195-199.
Zdravo! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 10. srpanj 2004 15:53 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Nažalost za moju grešku Zorro svoju rečenicu: "To znači da ako Z0 je nula, 1/Z0 *.." je ispraviti. (* = Kompleks coniugated!) |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 12. srpanj 2004 23:33 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi Zorro.
JA pokušati vam pomoći koliko god je to moguće u vezi vaše sumnje o Orchard-Elliot-Stern.
"Je li voćnjak-Elliot-Stern postupak vezan uz to sam opisao gore?". Mislim da da. Voćnjak-Elliot-Stern postupak temelji se na "equiripple aproksimacija" i vidim u Oppheneim-Shafer da Parks-McClellan je radio na ovu vrstu filtra aproksimacija.
"Je li voćnjak-Elliot-Stern postupak temelji se na algoritmu Remez razmjena (kao Parks-McClellan metoda)?" Stvarno ne znam Remez algoritam, ali u voćnjaku papira "Optiomising .." je jasno rekao: ".. pomoću varijantu Remez algoritam."
"Kako se prijaviti Parks-McClellan postupak za sintezu snop uzimanje samo amplituda kupca?" Ne znam Parks-McClellan algorithm, ali u "Oppheniem-Shafer" algoritam se primjenjuje za FIR filtre sa null faze. Sinteza postupak je opisan i nema faza specifikaciji prikazan je!
Ako želite da ja mogu dati vam neke optimizirana koeficijenti antensko polje po Orch-Ell-St postupak za neke u obliku snopa kao stan-vrhu snopa i možete provjeriti svoje rezultate dobivene sa Parks-McClellan postupak.
PS: da li vi imati voćnjak-Elliott-Stern papira? sinteza svih procedura detalji su opisani u tom radu.
Zdravo. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Zorro
| 13. srpanj 2004 18:23 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi mamali,
| mamali wrote: | neki zanimljiv članak, recite mi ako ne mogu naći: ................
|
hvala vam za tvoj sugestija i svoju ponudu. Molimo Vas, biste li mogli dijeliti novine 4, 13, 15 i 21 popisa?
Hvala
Hi juppydu,
hvala vam opet. Nadam se da možete uživati na plaži. Sada, ja radim sa Mailloux knjigu.
| juppydu wrote: | Ako želite da ja mogu dati vam neke optimizirana koeficijenti antensko polje po Orch-Ell-St postupak za neke u obliku snopa kao stan-vrhu snopa i možete provjeriti svoje rezultate dobivene sa Parks-McClellan postupak.
|
Hvala juppydu, ja ću uzeti u obzir svoju ponudu.
| juppydu wrote: | PS: da li vi imati voćnjak-Elliott-Stern papira? sinteza svih procedura detalji su opisani u tom radu.
|
I don t imati voćnjak-Elliott-Stern papir. Ako ga imate u elektronskom obliku i ti mogao ljubazno poslati mene određeni član fascikl, to pustara biti vrlo korisna.
| juppydu wrote: | "Kako se prijaviti Parks-McClellan postupak za sintezu snop uzimanje samo amplituda kupca?" Ne znam Parks-McClellan algorithm, ali u "Oppheniem-Shafer" algoritam se primjenjuje za FIR filtre sa null faze. Sinteza postupak je opisan i nema faza specifikaciji prikazan je!
|
NB standard Parks-McClellan metodom nema specifikacija faze. U slučaju niskopropusni, hipass, multiband, itd. ovo je specifikacija linearnih faza (ili nula wrt faza centar vremena odgovora). U slučaju Hilbert filtera je / - pi / 2, i tako dalje.
Usput, bilo je zanimljivih rasprava u Antene i Propagation Society Newsletter (lipanj 1988 p.43, listopad 1988 p.48, prosinac 1988 p.28-29, veljače 1989 p.35-36, travanj 1989 str.55 -56, lipanj 1989 p.49-50) između Elliot i Steyskal o Woodward-Lawson vs voćnjak-Elliott-Stern sintezu metoda.
Srdačan pozdrav
Z |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 13. srpanj 2004 22:36 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi Zorro,
Što mislim da je to faza nula filtra nije ništa drugo (u smislu antena) linearni niz u fazi centru u središtu arrray a ako faza centra je na jednom rubu polja ste linearne faze, to je samo promjena (vrijeme traslation uzorka u filtriranja jeziku) i referentne točke. (linearni niz je "prostorna filtar").
O Parks-McClellan postupka imam dobre vijesti. Upravo sam pogledati na mojoj biblioteci i Otkrio sam ovaj:
Knjiga je: "Optimum Array Processing", Part IV, HL Van Drveće, Wiley-Interscience. U poglavlju 3,6 inča Minimax Design "Parkovi-McClellean Radovi se prisjetio, posebice u 3.6.1" Alternacija Teorem "Minimax je objasnio kriterije (vrlo je izgleda kao da Orch-Ell-St), a zatim je stavak 3.6.2 "Parks-McClellan-Rabiner Algoritam" (BINGO!) ovog stavka, korak po korak procedura je opisana sinteza! opisana je kao na Oppenheim-Shafer, ionako u ovoj knjizi je opisan esplicitilly u trems od Antenna Synthesis.
Vaše pitanje o vezi između Parks-McClellan nije još definitivno riješiti, ali za possibiliy korištenje Parks-McClellan postupak za sintezu niza odgovor je DA.
Pustiti mene znati svaki napredak u istrazi o sintezi postupak ste razvoju! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Zorro
| 16. srpanj 2004 22:21 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi juppydu,
| juppydu wrote: | | Što mislim da je to faza nula filtra nije ništa drugo (u smislu antena) linearni niz u fazi centru u središtu arrray a ako faza centra je na jednom rubu polja ste linearne faze, to je samo promjena (vrijeme traslation uzorka u filtriranja jeziku) i referentne točke. (linearni niz je "prostorna filtar"). |
Slažem se. Osim toga, mislim da je nelinearni odnos između faze i frekvencije (u smislu filter) znači da je faza centar antena (antena smislu) mijenja s kutom.
| juppydu wrote: | | ... Knjiga je: "Optimum Array Processing", Part IV, HL Van Drveće, Wiley-Interscience. |
Nažalost nisam dio 4. Van Trees 'funkcionirati. Im 'težak da biste dobili.
Radim na implemantation od Orch-Ell-St postupak. Nadam se da će funkcionirati.
Pozdravi
Z |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 16. srpanj 2004 22:48 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi Zorro,
nažalost ovaj kraj tjedna ću biti na poslu (Mi smo u fazi proizvodnje od polja entenna! ) I ne mogu biti u mogućnosti poslati vam članak od Orch. (Imam samo papir i sam to skenirati u elektroničkom formatu, uostalom ja sam novi na "mjestu" pa moram gledati ako ja mogu i kako da upload file?). Ja ću probati na početku idućeg tjedna!
Za fazu centra, slažem se, faza centra moraju biti definirani "na određenu pokrivenost područja" (tj. u roku od specifičnih anglular sektor) mijenja područje isto lupkanje mogu imati različite faze centar! Na drugim riječima antena može imati nekoliko faza centar! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Zorro
| 20. srpanj 2004 1:11 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi juppydu
Nadam se da ovaj radni tjedan-kraj bio uspješan za vas (je posljednjih kraj tjedna na plaži nadoknaditi ovaj neki?) Hvala Vam na prijedlog skeniranja papira i pošaljite. To je vrlo cijenjena.
Analiziranje obje metode, primijetio sam glavna razlika između Parks-McClellan (P-MC) i voćnjak-Elliott-Stern (OES) postupcima, uz razliku da se P-MC je funkcija i sinteza je OES metoda sinteze energije. To je razlika u vezi s načinom specifikacije su postavljali i kako se liječi ih je metodom.
U P-MC, postoje određene bendova i bendova tranzicije. Cilj je doći do najboljih equirriple aproksimacija željeni odgovor na navedene bendove, u smislu Minimax. Specifikacije su: - Red filtra (ukupni broj nula) - Rubovima između navedene grupe i tranzicija bendova - Željeni odgovor na određenog bendova - Relativne težine u određenom bendova Rezultat ripples su niske kao moguće u određenom bendova.
U OES, postoje samo određene regije, koji su oblikovani regije i niske sidelobe regijama. Imajte na umu da ne postoji specifikacija za tranzicijske regije. Cilj je da maksimuma i minimuma u obliku regijama doći do određene razine, kao i maksimuma u sidelobe regijama. Specifikacije su: - Rubovima između regija - Broj nula u svakoj regiji - Željeni mreškanje (u obliku regijama) i sidelobe razini (u sidelobe regijama) Rezultat beamwidths ovisi o određenom ripples (usp. p. 157 i smokve. 3,14 od Mailloux knjige.)
U OES, morate odabrati koliko nula moraju biti smještene u svakoj regiji. P-MC upravlja automatski nule.
U P-MC, za određenom redoslijedu, imate garanciju konstantnog talasanje u određenom području, ali ne znam točno priori njihovu vrijednost. U OES, za određenom redoslijedu, imate garanciju od vrijednosti mreškanje, ali ne znam priori širina snopa u kojem rezultat funkcija ostaje unutar željene mreškanje bend. A vi ne znam prijelaze bendova, kao što ih definira bendova u kojima je rezultiralo funkciju izlazi mreškanje bendova.
(Naravno, gore je istina, ako algoritam konvergira ....)
Pozdravi
Z |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 24. srpanj 2004 17:01 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi Zorro,
Prošlosti kraj tjedna sam radila teško, ali prvi rezultati testova na red su prilično dobar !
Što se tiče vašeg zadnji post, slažem se s tobom.
U moj post od 10-July sam rekao da Orh-El-St je moć sinteze i na post od 5. srpnja taj prijelaz zoni ne može biti naveden. Ripple i tranzicijske zone nisu neovisne!
Bilo kako Orh-El-St je realted, u mom umu, da teorem "Teorem Alterantion", kao i parkovi-McCl, kako pretpostavljamo da znate broj od e max u obliku nula i regiji. Imam na studij u dubokom Parks-MCL bi bolje staviti u dokaze zajedničke aspekte (Nadam se da sljedeći tjedan).
Jer ono što zabrinutost "bez nadzora" nad tranzicije zona, mislim da Orch-Ell-St postupak daje "Best" tranzicija zone (tj. minimalno) za fiksne talasanje u oba oblika i režnjeva regiji. Mislim i na klasične "Chebyschev sinteze", gdje je dobio "najbolji" usmjerenost (tj. uže zrake) za fiksne razine strane lobes. Mogu vam poslati primjer Orch-Ell-St, i vi, vaš kod može pokušati dobiti "Filter" sa manje od zonu tranzicije da dobiveni mene. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Zorro
| 02 Aug 2004 18:34 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi juppydu
Korištenje OES postupka, pokušao sam da se reproduciraju rezultate shown in Fig. 3,14 od Mailloux knjige i smokve. 5 Elliot članak s [ "Array Antenna Synthesis", IEEE Antennas Propagation Society Newsletter a, Oct 1985 (dio I-)]. Ja pretpostavlja da je element razmak je 0,5 wavelenghts. Sam dobio rezultate koji se čine u redu, ali oni nisu isti kao u brojkama. Možda ja m ne koristite ispravne specifikacije (oni nisu jasno navedeni u reference imam), ili sam napravio neke greške u implementaciji metode. Mogao te poslati mi specifikacije iz OES papira ili primjer sa specifikacijama? Hvala
Z |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 03 Aug 2004 19:39 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Pozdrav Zorro,
Mislim da je sljedeći oblik:
(cosec (Th-Pi / 2)) ^ 2 * cos (Th-Pi / 2) sa
pi = "P-grčki" Th = Elevacije, različitih od 100 ° do 140 ° (na 100 * viriti, na 140 ° kraju oblika regije).
Budite svjesni da se, kao što si rekao, nećete imati kontrolu nad tranzicije zoni, to znači da za fiksnu razinu strane režnja, morate probati koliko nula se u obliku regiji (premalo nule u obliku regiji znači "smanjen" oblika regiji i previše nula znači "proširena" u obliku regiji. To je glavni nedostatak ove vrste sinteze!
Pustiti mene znati svoje rezultate! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Zorro
| 05 Aug 2004 0:26 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi juppydu,
Sam ispraviti grešku i sad sam dobio dobre rezultate, ali: - I don t dobiti konvergencije u pojedinim slučajevima (koje izgledaju kao da imaju rješenje nakon što sam reference) - Problem sa pomoćnim konstanta C2: moram naštimati stalno pri ruci, kako bi se prilagodili sidelobes na željene razine u odnosu na vrh.
Uzorak s cosec () ^ 2 * cos () oblik (slika 5.ac u Elliot s papira i smokve. 3,14 u Mailloux) ide 90 do 140 stupnjeva, a stan na vrhu snopa (sl. 5.d u Elliot a članak) 55 - 125 stupnjeva. U stvari, ako ja ne m zbunjen, postupak mjesta fiksne nula u određenom obliku granica regije. Imam konvergencije za stan na vrhu snopa s 0,5 dB i za mreškanje cosec () ^ 2 * cos () u obliku greda sa 1,5 dB i 1dB ripples. Ali moj postupak doesn t konvergirati za potonji sa mreškanje od 0,7 dB ili manje.
Ipak, bilo bi jako lijepo da se OES papir.
Hvala. Pozdravi
Z |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 05 Aug 2004 22:14 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Hi Zorro,
Zorro: .. U stvari, ako ja ne m zbunjen, postupak mjesta fiksne nula u određenom obliku granica regije.
Vi ste u krivu uzorak specifikaciji, sjetite se da je oblikovan zona "ne" zoni između nulls kao što recimo! u smokve 5. ste vidjeti u obliku zonu (koja neki puta se ne postigne što očekivati zbog nepostojanja kontrole u regiji oblika tranziciji), na drugim riječ, s malo greška, vidi u zoni između dva "peeks" na rubu u obliku regije! Oblika regija je definiran drugim parametrima "talasanje", "lobes razini", "nula u obliku regiji". Možete misliti kako slijedi: synthetise stan vrhu snopa (slučaj ja) sa samo jednom nula (drugi parametar kao što vam se sviđa) onda synthetise isti niz s 2 nula u obliku regiji (slučaj II). Dobar! izračunati u obliku regiju širina snopa (zona u kojoj je dobiven costant referentne vrijednosti sa tražene ripple), a sada pitanje: Pokušajte synthetise stan vrhu gredu s istim zahtjevima, ali širina snopa koja je manja od slučaja II, ali više nego što sam slučaj, ste u mogućnosti to učiniti? pustiti mene znati!
Zorro: stan na vrhu snopa (sl. 5.d u Elliot s papira) 55 - 125 stupnjeva
Za flat-top gredu Elevacije se kreće u roku od 65 ° do 115 °, a kao i obično "true" u obliku regija ne može biti kao dobiveni jedan!
Zorro: .. problem sa pomoćnim konstanta C2: moram naštimati stalno pri ruci, kako bi se prilagodili sidelobes na željene razine u odnosu na vrh ..
U redu, ovo je točka bila truble za mene previše. Na Univerzitetu vrijeme sam ostavio ovu točku neriješen (u ruci kao i vi), ali sad je vrijeme kako bi riješili ovaj točku (što je prije moguće).
Zorro: .. I don t dobiti konvergencije u pojedinim slučajevima (koje izgledaju kao da imaju rješenje nakon reference imam) ..
Kako to misliš s "after"?
.. Dobio sam konvergencije za stan na vrhu snopa s 0,5 dB i za mreškanje cosec () ^ 2 * cos () u obliku greda sa 1,5 dB i 1dB ripples. Ali moj postupak doesn t konvergirati za potonji sa mreškanje od 0,7 dB ili manje ..
Morate podešavanje koda jer postupak je konvergentan uvijek (dio numeričke pogreške kada ste stavili previše stroga ograničenja). Ne zaboravite staviti više nula u obliku regiji kada zatražiti da kod težih mreškanje zahtjeva (u nastavku 0.2dB).
Zorro: Ipak, bilo bi jako lijepo da se OES papir.
Da, vrlo je teško raditi ovih dana, nema godova ove godine , Počevši od 8:00-10:00 ili više svaki dan. Osim toga moj "stari" Rad je u vrlo lošim uvjetima, daj da vidim kako pretvoriti --- papira u elektronskom formatu.
vidimo se kasnije! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Zorro
| 12 kolovoz 2004 15:44 Re: REQ: Antena uzorak sinteza: voćnjak metoda | | |
|
| Pozdrav juppydu,
Žalostan za jedan dan kašnjenja u odgovaranju.
| juppydu wrote: | Zorro: U stvari, ako ja ne m zbunjen, postupak mjesta fiksne nula u određenom obliku granica regije.
Vi ste u krivu uzorak specifikaciji, sjetite se da je oblikovan zona "ne" zoni između nulls kao što recimo! u smokve 5. ste vidjeti u obliku zonu (koja neki puta se ne postigne što očekivati zbog nepostojanja kontrole u regiji oblika tranziciji), na drugim riječ, s malo greška, vidi u zoni između dva "peeks" na rubu u obliku regije! Oblika regija je definiran drugim parametrima "talasanje", "lobes razini", "nula u obliku regiji". |
Slažem se s tobom u ono što je istinski korisno ili u obliku regiji. No, ono što se zove oblika regije i ono što se zove kontrolira sidelobes regiji voćnjak? I nakon što Mailloux stanja u p. 155: Za potrebe naručivanja uzorak nule, a bez gubitka na općenitosti, u obliku snopa rubu (područje I) je uređen do kraja na psi = pi (kao na slici). I fiksne nula (n-ti korijen) je na w =- 1 j * 0 = exp (0 j * pi). No, spomenuti lik je smokva. 3,13, u kojoj regiji označeni kao regija sam doesn t kraj na pi (!). [A postoje neke tipografske greške].
Moj provedbe mjesta fiksne nula na zadanog kuta, koji je naveden kao theta vezan između dvije regije. Ostale nule su smještene na takav način da su dobiveni navedeni broj ripples. Na primjer, za stan vrhu snopa od smokava. 5d (Elliot e papir), stavio sam fiksni nula za nula na 55 °. Algoritam stavlja šest nula (required N1) vanjske jedinice kruga u mjestima potrebno za to što su vrhovi i doline na / -0,5 dB, četiri nule su stavili na jedinice kruga za četiri sidelobes na -30 dB, a četiri više nule za sidelobes na -20 dB. Stvarno, ja don t koristiti druge granica oblika regije! Kao što je rekao, u obliku regija je definiran drugim parametrima "talasanje", "lobes razini", "nula u obliku regiji".
| juppydu wrote: | | Možete misliti kako slijedi: synthetise stan vrhu snopa (slučaj ja) sa samo jednom nula (drugi parametar kao što vam se sviđa) onda synthetise isti niz s 2 nula u obliku regiji (slučaj II). Dobar! izračunati u obliku regiju širina snopa (zona u kojoj je dobiven costant referentne vrijednosti sa tražene ripple), a sada pitanje: Pokušajte synthetise stan vrhu gredu s istim zahtjevima, ali širina snopa koja je manja od slučaja II, ali više nego što sam slučaj, ste u mogućnosti to učiniti? pustiti mene znati! |
Ja m ne u mogućnosti zbog svih gore navedenih razloga. Širina oblika regije rezultate kao posljedica odabira drugih parametes. Isto se događa s kontroliranim sidelobe regiji. Opet možemo reći da nema kontrolu nad tranzicijskim regijama.
| juppydu wrote: | Zorro: stan na vrhu snopa (sl. 5.d u Elliot s papira) 55 - 125 stupnjeva
Za flat-top gredu Elevacije se kreće u roku od 65 ° do 115 °, a kao i obično "true" u obliku regija ne može biti kao dobiveni jedan! |
Prisiljavajući fiksne nula za nula na 55 °, širina snopa ja dobiti (između točaka -0,5 dB) u rasponu između 63,7 i 118,5 dB. U centru bi se, moram navesti fiksnu nula u -53,81 stupnjeva, a zraka na -0,5 dB rezultate (90 / -27,39) stupnjeva.
| juppydu wrote: | Zorro: .. I don t dobiti konvergencije u pojedinim slučajevima (koje izgledaju kao da imaju rješenje nakon reference imam) ..
Kako to misliš s "after"? |
Žalostan za moj loš engleski jezik. Ja značilo da bibliografije sam imao na raspolaganju pokazati rješenja za taj slučaj.
| juppydu wrote: | Imam konvergencije za stan na vrhu snopa s 0,5 dB i za mreškanje cosec () ^ 2 * cos () u obliku greda sa 1,5 dB i 1dB ripples. Ali moj postupak doesn t konvergirati za potonji sa mreškanje od 0,7 dB ili manje ..
You have to tune the code since the procedure is converging always (a part numerical errors when you put too stringent constraints). Remember to put more zeros in the shaped region when you ask to the code more severe ripple requirements (below 0.2dB). |
U redu. I think I have some issue with the convergence of Newton method with the cosec^2()*cos() beam.
| juppydu wrote: | Zorro: Still, it would be very nice to get the OES paper.
Yes, I working very hard these days, no holydays this year , starting from 8.00am to 10.00pm or more every day. Moreover my "old" paper is in very bad conditions, let me see how convert the paper in --- electronic format.
see you later! |
Hvala!
Z |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Google AdSense

| 12 Aug 2004 15:44 Ads | | |
|
|
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 14 Sep 2004 22:38 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Hi Zorro, no news ?
I have finally finished my code for OES synthesis , all works fine now.
My results are better then the result of OES, I thnik because in the 1985 the code of OES was less precise than that of acutal PC!
before the end of this week I upload the executable code for your fun and I will wait your comments. Stay tuned ! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
mamali
Joined: 29 travanj 2004 Posts: 378 Pomogao: 1 Lokacija: između pakla i raja
| 15 Sep 2004 11:09 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| | zorro wrote: | Hi mamali,
| mamali wrote: | some interesting papers, tell me if you cant find it: ................
|
thank you for your suggestion and your offer. Please, could you share the papers 4, 13, 15 and 21 of your list?
Hvala
Z |
hi friends, sorry if i am late, i was a little bussy with my thesis. well, here's what you wanted; by the way, i should consider the discussions, it seems interesting .
Marti
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
mamali
Joined: 29 travanj 2004 Posts: 378 Pomogao: 1 Lokacija: između pakla i raja
| 15 Sep 2004 12:08 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| these i found also practical:
-1 F. Ares-Pena, "A Note on the Limitations of Orchard's Method," IEEE Antennas and Propagation Magazine, Vol. 44, No. 1, February 2002, p.109.
0 JA Rodriguez, E. Botha, and F. Ares, "Extension of the Orchard-Elliott Synthesis Method to Pure-Real Nonsymmetrical-Shaped Patterns," IEEE TRANSACTIONS ON ANTENNAS AND PROPAGATION, VOL. 45, NO. 8, AUGUST 1997, pp. 1317-1318.
1 MJ Buckley, "Synthesis of shaped beam antenna patterns using implicitly constrained current elements," IEEE Trans. Antennas Propagat., vol. 44, pp. 192-197, Feb. 1996.
2 D. Eclercy, M. Rammal, A. Reinex, and B. Jecko, "Comparison between real and power optimization methods for arrays synthesis antennas," Electron. Lett., vol. 32, no. 2, pp. 84-85, Jan. 1996.
3 Ares, F.; Rengarajan, SR; Moreno, E., "Remarks on comparison between real and power optimisation methods for arrays synthesis of antennas," Electron. Lett., vol. 32, no. 15, Page(s): 1338-1339
sorry for wiered numbering!, wish be helpfull,
Marti
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
zorro
| 30 Sep 2004 21:05 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Hi friends,
unfortunately I had other engagements in the last times, but I m here again. 
Juppydu, many thanks for your offer; it is welcome! Do you get better results than OES? In which sense?
Marti, thank you for the papers. It sa very good and helpful collection!
By the way, I will pose a question. It is clear the reason for csc^2(theta) pattern (to obtain a constant height radar coverage). But patterns with shape csc^2(theta)*cos(theta) or even csc^2(theta)*sqrt(cos(theta)) are presented in the papers. Which are their applications? Is it related with the dependence of radar cross section of planes with elevation angle, as seen from the radar?
See you. Srdačan pozdrav
Z |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 06 Oct 2004 0:04 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Hello Zorro.
I mean that my soution is little more accurate than the solution of Orchard (as reported in the article). Anyway more probably some differnce are due only to a different level of precision imposed during the synthesis Loop (so the solution are both quite good).
the test case is (16 elements, 0.5 spacing, Cosec2*Cos (between 100° and 140°), ripple -3dB, lobe -20dB, four lobe -30dB) ORCHARD Juppydu Amp Ph Amp Ph 0.77 177.1 0.77 177.5 0.50 -89.2 0.49 -88.6 0.38 -76.0 0.38 -76.1 0.56 -88.3 0.56 -88.1 0.76 -38.1 0.75 -37.9 0.63 7.7 0.62 7.9 0.56 -5.0 0.56 -4.8 0.99 19.0 0.98 19.1 1.04 66.8 1.04 67.0 0.81 94.1 0.81 94.3 1.03 96.9 1.02 97.0 1.47 132.2 1.46 132.3 1.66 -176.8 1.65 -176.6 1.64 -126.1 1.63 -126.0 1.17 -76.4 1.16 -76.4 1.00 0.0 1.00 0.0
Anyway the discussion in this forum was the cause to finish my Orchard synthesis program developed by me at the university time. I have uploaded an Executable file for You ! it is very simple to use. It is a Windows GUI application completely written by me !
For the very first use follow my istruction
1- Run the program (double click on the exe file) 2- Click "OK" button confirming the default synthesis settings. 3- in the new page that you see click "Run" button, You see the synthesis in action !! 4- then go to the 3 edit box at the bottom right and typing 1 in initial box, 4 in end box and -30 in new value box finally Click on "Set New SPec" button, and then click on "Run" button !! you see the synthesis as in the reference of Orchard ! 5- To be sure that all works as Orchard said, click on "Load Reference" button, you see the Pattern computed by the Orchard coefficients (as in the previous table). Uncheck the CheckBox to hide the marker to better compare the two patterns.
Try all the other pattern type and/or synthesis parameter, the program is able to prevent wrong inputs in many cases (probably except pathological ones !).
You can use the program as you like ! also the other people in Elektroda can do that, I will wait for any suggestions from you and the others !
good Luck.
PS: I still working very hard and this program has been built during the nights (close to midnight), so some error in coding are possible ! Sorry for that ! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 06 Oct 2004 0:14 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Probably in the last message I wasn't able to upload the file . Now I try again !
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
zorro
| 06 Oct 2004 20:40 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| | juppydu wrote: | Hello Zorro. I will wait for any suggestions from you and the others ! | Hvala! I ran your program. It seems to work nice. I will try to give you some suggestions. First of all, Can the coefficients (element excitations) be recovered from the program? Pozdravi
Z |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 02 Nov 2004 23:41 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Sure ! it can
anyway I have discovered a little bug and I have just corrected it !
Now that I am in deep into Orchard Synthesis I can say that a problem with the code implementation, as suggested by Orchard, is the follow:
The actual desogn fixes the position of the Main Peak at one extrema of the shaped region. This causes two drawbacks:
1. part of the shaped region was not covered as desidered (or not as desidered in real world application)
2. only coverage area with the maximum at the edge of the shaped region can be synthetised
I am actually working on to remove theis limitation
see you the next time ! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
juppydu
| 19 Feb 2006 22:11 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Zdravo,
I have just uploaded a new release of my code !
I would like to known your comments !
PS: there is a "first" help file included, it must be in the same folder of main program. Follow the "eample 1" in the help file before start to use the program, anyway for any questions feel free to contact me (see also my web site)
NB: this program vrsion is limited to beam like "CosecCos" as in the Orchard paper, but is not limite in number of radiating elemets and the optimised excitations are available.
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
jyfx
| 27 Feb 2006 10:09 REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| | dobar |
|
| Povratak na vrh | |
 |
akedar
| 28 Feb 2006 20:08 REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| your programme is really good but how to calculate amplitude and phases of elements from your program
reply urgently
Added after 35 seconds:
your programme is really good but how to calculate amplitude and phases of elements from your program
reply urgently on this mail id
ashutosh.kedar(at)gmail.com |
|
| Povratak na vrh | |
 |