| Autor | Poruka |
|---|
scoppulal
| 16 svi 2004 12:05 microwave antenna measurement | | |
|
| hi all, itko mogao pomoći na ovu temu?
Stvar je u tome da ne mogu kupiti vektorski analizator mreža ili stvarima kao što je to.
Bilo koji savjet ili komentar je dobrodošla. pozdravi |
|
| Povratak na vrh | |
 |
EIRP
Pristupio / la: 11 prosinac 2001 Postovi: 807 Pomogao: 9 Lokacija: Phase centar
| 16 svi 2004 12:13 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| | scoppulal wrote: | hi all, itko mogao pomoći na ovu temu?
Stvar je u tome da ne mogu kupiti vektorski analizator mreža ili stvarima kao što je to.
Bilo koji savjet ili komentar je dobrodošla. pozdravi |
Bok!
Ako ste zainteresirani za razmišljanje coeficient --
Možete izvesti skalar mjerenja npr. 3dB hibridni sprežnik i mikrovalni detektor. To je vrlo jednostavan, ali treba biti vrlo precizno graditi. Bit će uvijek sustavna pogreška.
Živjeli
EIRP |
|
| Povratak na vrh | |
 |
plazma
Pristupio / la: 20 prosinac 2001 Postovi: 572 Pomogao: 38
| 17. svibanj 2004 1:05 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| Lociraj na svoje mjesto tvornice koje koriste mrežu analizator platiti ih Za korištenje nakon sat vremena rada. Ili idite do najbližeg sveučilišni vjerojatno su ga, a zatim pokušajte dobiti pomoć tamo.
RGZ |
|
| Povratak na vrh | |
 |
chinaing
Pristupio / la: 05 prosinac 2003 Postovi: 35
| 17. svibanj 2004 8:25 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| | Ako niste mrežni analizator, koju nije mogao mjeriti s bilo kojim signalom ~ ~ ~ |
|
| Povratak na vrh | |
 |
starchern
| 18. svibanj 2004 4:46 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| antena parametar (ex: dobitak, uzorak) možemo mjeriti bez NA.
možete koristiti SG (signal generator) i Spectrum ili mjerač snage
radiation pattern mjerenja mogu dobiti lako
ali dobit mjerenje mora imati standard dobitak antene |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Google AdSense

| 18. svibanj 2004 4:46 Oglasi | | |
|
|
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
Klug
| 18 svi 2004 10:47 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| Hmm, vrlo zanimljivo. Imam isti problem SWR mera na 2,4 GHz.
Što je izgradnjom ove "mrežni analizator"?
Imam 26MHz-mjerna 1GHz selektivno microvoltmeter (SMV8.5). Mogu primati putem 2,4 GHz 2,5 GHz MMDS downconverter.
Dakle, da trebam generator za 2,4 GHz. Ima li izgradnja noice generator za taj bend? Ili, jednostavno kod stabilne generator?
Također, je li informacija o dobrim direktne sprežnik za tu frekvenciju da mogu napraviti kod kuće uvjete? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
goxy
| 18 svi 2004 13:01 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| @ scoppulal Koji raspon trebate, znam za izgradnju jednostavnih NA 100MHZ-1.3GHZ
@ Klug Za SG pokušajte s MAX2750, MAX2751, MAX2752 VCO-a na 2.4GHz, cijena je niska i oni omogućuju besplatan uzoraka. Za upotrebu sa napajanja detektor Maxim (MAX4000, MAX4001, MAX4002) ili iz analognog. Isto tako i diodni detektor može koristiti.
Sprežnik se može napraviti u kući uvjetima na FR4, simulacija je vrlo lako u Genesys ili MWO (koristite linearni, ne treba EM simulator). |
|
| Povratak na vrh | |
 |
scoppulal
| 18 svi 2004 13:39 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| bend interesa je 2,4 GHz i za satelitske programe i Wireless LAN sam stavio gore.
Ali isto tako benda GOXY bili pričaju mogao biti zanimljiv knoledge podijeliti s nama Pleše.
Ciao |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Sergio mariotti
Pristupio / la: 22 prosinac 2003 Postovi: 462 Pomogao: 41 Lokacija: Italija
| 18 svi 2004 22:51 microwave antenna measurement | | |
|
| Gotovo sve parametre magnitude svibanj biti mjerene bez VNA. Slažem se s većinom od prethodne ideje o SA. A mjerač snage treba koristiti pažljivo, rizik je za primanje neželjenih jak signal (TV, Phones, itd.)
Sjećam, ja sam pročitao jedan članak o measuremet faznih centrer bez VNA. Ako ste zainteresirani ću potražiti.
SA jedan (ne necessarely sintetized) i generator i dovoljno izmjeriti | co-pattern |, | cross-pattern |. Isti generator i SA, uz dobru usmjerni sprežnik, svibanj izmjeriti koeficijent refleksije također.
Precizna mjerenja dobije se peraphs najviše mjerenje teško za napraviti, također s VNA. Većina je skupo standardna antena, ne uzeti u obzir za ohmic (disipativni) gubitak. uživati |
|
| Povratak na vrh | |
 |
goxy
| 18 svi 2004 23:12 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| Pogledajte:
http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.htm http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.pdf http://www.circuitcellar.com/psoc2002/winners/3.zip
Prescaler trebaju biti zamijenjen sa nekim boljim, primjerice s Fujitsu MB506.
Za 2.4GHz sam objasniti u gornjem postu. Ja sam zaboravio, a uređaj kao 2.4GHz 802.11b / g kartica može biti signal generator. Detektor dioda ne može otkriti stvarne vlasti jer modulirani signal. To otkriti vrijednosti moraju biti pretvoreni u depentency od modulacija, u bilo kojem sustavu Matlab ili simulator to može biti kao Genesys razrješivač, oglase MWO .....
Za satelitske programe opet morate signal generator, VCO su expencive tako ukloniti DRO (dilectric rezonator oscilator) od dolje pretvarač i koristiti ih, diodni detektor za detektor signala i 3dBcoupler (na neki bolji materijal Rogers, Gil ...). |
|
| Povratak na vrh | |
 |
divan
Pristupio / la: 01 ožujak 2002 Postovi: 91 Pomogao: 2
| 19. svibanj 2004 4:58 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| @ Klug Za SG pokušajte s MAX2750, MAX2751, MAX2752 VCO-a Za upotrebu sa napajanja detektor Maxim Sprežnik se može napraviti u kući uvjetima na FR4, simulacija je vrlo lako u Genesys ili MWO (koristite linearni, ne treba EM simulator). [/ quote]
Za dobitak antene meashurement snagu Maxim's VCO nije dovoljno, morate koristiti dodatne PA i dobiti moć da oko 20 / 26dBm izlazom. I - vrlo važno - trebate koristiti za uključivanje / isključivanje modulacija od TX, cilj ovog - možete izbjeći DC offset trenutni prijemnik na strani pojačalo i smanjiti pogreške. ovo je moguće dati po PS-a napajanje prospojni, 1-10 kHz za primjer.
Za mjerenje VSWR možete koristiti 50 Ohm mikrotrakasta crta at FR4, oko pola vala, umetnut btw antene i antene za TX blisko i mjerenje stojni val koeficijent po najjednostavniji detektor s malim petlja stilu probe, kada je ovaj potez duž mikrotrakasta line . Mislim da je homebrew za vaše antene ovo će biti najbrži način. I ne zaboravite o fadding i multipass propagacijski kada napravite dobitak antene mjerenja, shure nemate ugušen Komori.
pokušati! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
yakult
| 19. svibanj 2004 7:28 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| Trebali biste se spojili antenu sa Network analizator. Antenu trebali staviti unutra komorom kako bi se spriječilo pogreška mjerenja iz razmišljanja.
Predlaže se da se spojite antenu s uređajem (npr. mobilni telefon) kako bi dobili točniji rezultati
Yakult |
|
| Povratak na vrh | |
 |
goxy
| 19 svi 2004 10:05 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| I / ILI LNA moraju se koristiti 
Na 8m udaljenosti između Rx i TX antenu, kablove 3dB gubitak i dobitak antene 10dB očekuje je-47dBm power.
I'm desing sprežnik s dvije linije proba, ako je potrebno da iko možete postavljati ovdje.
divan, možete li objasniti On / Off modulacija od TX tehniku ili postavljati neke članaka.
BTW. Mislim da je bolje da koristi pristranosti PA prospojni onda napajanje. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
richard_pan
| 17. siječanj 2005 6:16 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| | tko može, dajte mi neke materijale o mjerenju antena s VNA, JA stvarno ištanje takve stvari, hvala |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Sergio mariotti
Pristupio / la: 22 prosinac 2003 Postovi: 462 Pomogao: 41 Lokacija: Italija
| 18. siječanj 2005 0:09 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| | richard_pan wrote: | | tko može, dajte mi neke materijale o mjerenju antena s VNA, JA stvarno ištanje takve stvari, hvala | Rohde & Shcwarz i Agilent proizvode Vector instrumentations skrojen po mjeri antena. U većini slučajeva, vektor mjerenja poziv za kraj polja za mjerenje i za naknadna obrada da transforme daleko polje podataka u obrascu. Potražite instrumenata i da ćete pronaći puno Application Notes.
Vektor mjerenja otvoriti mogućnost za napraviti exoctic mjerenja kao holografska analiza antene's ogledala |
|
| Povratak na vrh | |
 |
iamchrisk
Pristupio / la: 20 prosinac 2004 Postovi: 7
| 18 sij 2005 17:02 microwave antenna measurement | | |
|
| radiation pattern može izmjeriti pomoću signal generator i spektar. ali ako želite mjeriti dobit onda bi se na najbrži i najlakši način otići. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
dowjones
Pristupio / la: 21 studeni 2001 Postovi: 137 Pomogao: 5
| 20. siječanj 2005 1:28 Re: mikrovalna mjerenja antena | | |
|
| osnove mjerenja antenu od orbit (positioner proizvođača)
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
lpgoal
Pristupio / la: 27 prosinac 2003 Postovi: 16
| 20. siječanj 2005 2:40 microwave antenna measurement | | |
|
| | Ako želite izmjeriti VSWR onda mislim da bi bilo potrebno NA. |
|
| Povratak na vrh | |
 |