| Autor | Poruka |
|---|
mbyka
Pristupio / la: 12 svibanj 2002 Postovi: 509 Pomogli su: 1
| 27 tra 2004 23:53 koji je najbolje lemljenje & desoldering postajama? | | | tags: najbolji lemljenje postaja najbolji lemni postaja najbolji lemljenja stanice antex zalemiti zalemiti postaja stanica najbolje najbolji lemljenje stanicama lemljenje postaja najbolji |
|
| hi svi Koji je najbolji lemljenje i željezo postaje desoldering sustavi
Antex www.antex.co.uk JBC www.jbctools.com ERSA http://www.ersa.de/en/index.html Weller i www.cooperhandtools.com / brandovi / weller / index.cfm
Želim kupiti antex proizvodi |
|
| Povratak na vrh | |
 |
nadut
Joined: 19. srpnja 2002 Postovi: 4991 Pomogao: 309 Lokacija: Middle Earth
| 28. travanj 2004 0:54 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | |
|
| | Metcal je ispred trkač za mnogo godina. Zbog toga postoje mnogi koriste starije modele za niske cijene na dražbi web stranice. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
gorkin
| 28. travanj 2004 1:02 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | |
|
| | Koristim weller lemljenje stanica za dugi niz godina bez ikakvih problema ... to je dobar alat! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Beepster
| 30 tra 2004 16:52 koji je najbolje lemljenje & desoldering postajama? | | | tags: soldapullt |
|
| Za ručno raditi ništa nije bolje nego super Soldapullt. To je proljeće odagnah vakuum ručni alat anout 12-20 $ US Držite ga čistim i lubed |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
Pristupio / la: 14 ožujak 2002 Postovi: 1783 Pomogao: 13
| 30 tra 2004 19:00 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | | tags: najbolji lemljenje postaja najbolji lemni postaja najbolji lemljenje stanice Kako odabrati najbolju lemni postaja antex lemni postaja ersa lemni postajama na e uvali uk najbolji jeftini lemljenje postaja |
|
| | mbyka wrote: | hi svi Koji je najbolji lemljenje i željezo postaje desoldering sustavi
Antex www.antex.co.uk JBC www.jbctools.com Ersa www.ersa.com Weller i www.cooperhandtools.com / brandovi / weller / index.cfm
Želim kupiti antex proizvodi | Rekao bih da nijedan od gore navedenih je najbolji. Mislim da je najbolji Metcal možete dobiti. Imam puno experince s obje Weller i Metcal i moram reći da Metcal je puno bolje nego Weller. Kad ćemo samo koristi Weller na usluzi Odjel za velike kompanije JA naviknut funkcionirati za, ali onda smo jedan Mectal MX-500TS lemljenje / SMT prerađuje sustav s Handpiece talon i sada smo svi zamijenjeni Weller stanice zamjenjuju sva stanica Weller sa Metcal MX-500. Jedna od najboljih stvari o Metcal je da je tako lako promijeniti tip, ne morate ništa odšarafiti. Greart Druga mogućnost je da je topla gotovo isto kao i drugi okrenete ga, tu je i nema problema ako ste za podgrijati vrlo velike lemni spoj. Ali kao što sam najviše o Metcal se da ćete ga držati kao olovku. Bio sam se Weller, tako da je malo čudno na početku, ali kada ste prvi put naviknuti na njega, on je puno bolji od tradicionalnog lemni hvat s dugom soldertip. Ništa se uspoređuje stvarno Metcal po mom mišljenju. Naša tvrtka se spremaju mnogo vremena i $ $ o bronken PCB's jastučići nakon premještanja iz Weller na Metcal. Mi zamijeniti mnogo paketa u SMD PLLC nakon prodaje i serviceing i broj slomljenih PCB jastučići siđe nakon changin da Metcal, tako da je cijena differerence između Weller i Metcal nije bitno u dugoj vožnji. Link: http://www.metcal.com
Ali Metcal je također prilično skuplje u odnosu na Weller ili leat ga se kad sam tamo radila, ne znam cijene sada.
Tu je i još jedna zanimljiva tvrtka ne spominje još: PACE http://www.paceusa.com/_ShowSystems.asp?ProductSetID=1 Nisam pokušao PACE osobno (samo gledali na to), ali neka druga osoba iz moje bivše kompanije pokušao je i on željenih Metcal, nisam sreo nikoga tko nije mislio Metcal je bio najbolji. Izgleda da je PACE copided su mnoge od Metcal ideje na PACE HW 100 i HW 200 HeatWise lemni postajama.
Ne volim Antex at all, I mom mišljenju to je samo dobar za hobi upotrebu i ne za komplicirane SMD lemljenje. Jedina prednost: to je jeftino. Mislim da je najgore Antex od onih spomenutih.
U mom opinin Weller je također dobar lem željezo, ali izgleda da oba PACE, JBC i Ersa su poboljšani u posljednjih nekoliko godina. Antex još uvijek siromašne stare "hobi" dizajn.
Ako želite da se najbolje obratiti za Metcal, ako wan't jeftiniji alternativa koju biste trebali pogledati u alternative iz Weller, PACE, JBC i Ersa. Bilo bi najbolje totry različitih marki prije nego što odaberete. Ako ste u velikoj poduzeće, distributeri će izaći i pokazati im besplatno. Inače ići elektroničku trgovinu pokušajte ih prikazati ili pokušajte ih na svoj lokalni prodavač, ako možete.
Ja samo imati puno experince s Metcal, Weller jedan Antex. Ovo je moja experinces sa tri robne marke:
Weller: U mom experince u Weller soldertips su vrlo dobre, dugotrajnog i pravično cijeni. Možete kupiti 3rd Party soldertips za weller, koji su mnogo jeftiniji od izvorne one, ali ne sasvim zadnji dokle originalni Weller savjetima. U mom starom tvrtka koristili smo 3rd Party savjete i bio zadovoljan sa njima, a mi spremaju neki $ $ u isto vrijeme. Weller je cijenjen brand i vjerojatno većina prodanih kvalitete lemni željeza u svijetu (barem je u mom dijelu svijeta).
Metcal: Metcal lemni savjete vrlo su skupe, ali oni com u svim oblicima i veličinama i vrlo je brz za promjenu iz jednog u drugi tip i novi vrućina u kratko vrijeme. Toplinske energije se vrlo dobro reguliran i postoji puno više topline snage pričuve za velike lemni spoj od ostalih brandova zbog posebne tehnologije grijanja. Neki Metcal soldertips može propasti nakon što je kratko vrijeme, ali smo sve nedostatke soldertips zamijenjene za besplatno ako to nije zbog uobičajenog trošenja. Automatski time-out povećava tip kasseta života. The MX-500P napajanje osjetila da li je napojnica uložak je korišten tijekom proteklih 30 minuta, i automatski kako bi se povećala pričepiti off život vaš tip patrone.
Antex: Mislim da je soldertips su loše kvalitete i ne dugo trajati, dizajn je vrlo nespretan. Želim koristiti samo za jednostavne Antex lemni i desolder posla. Kao profesionalni serviser ne bi nikada koristiti Antex.
Kod kuće sam normalan 50W 24V Weller lemni željezo i prilično je zadovoljan. Mislim da je najbolje u tom rasponu cijena. Allthough bih želio posjedovati Metcal kalaj / desolder stanicu kod kuće kad bih mogao priuštiti to. Ja sam s obzirom da kupite Metcal koristi, ali Metcal nije tako poznata u Europi, kao u SAD-u, pa možda sam kupiti na eBay iz SAD-a, ali bih radije da kupi ga iz svoje zemlje, ako ne mogu ga pronaći .
Last edited by me na 30 tra 2004 20:22, edited 1 put ukupno |
|
| Povratak na vrh | |
 |
nadut
| 30 tra 2004 19:54 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | | tags: metcal patenta |
|
| | Što čini dobru Metcal pa je njihova posebna savjete koji održavaju temperaturu u roku od 1 C tijekom lemljenje. Oni inductively topline na tip i tip je napravljen od posebne legure metala koji mu mijenja sa temperaturom. Iako je istekao rok trajanja patenta, nema drugih kompanija je u mogućnosti reproducirati legure. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Davorin
| 30 tra 2004 21:03 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | | tags: metcal hobbyist hobi lemljenje |
|
| Baš pogledah gore SP200 iz Metcal ...
oko 450 eura od distributera ... lemljenje isključujući bilo koji tip ... tako da definitivno nije za hobbyists (o;
Ali, prisjećajući pokušao jedan mnogo godina ... stvarno leightweight i Awesome heatup put ... hbut tada smo koristili samo bigg-jastučići kroz rupu komponente weller .. tako je bilo sasvim u redu (o;
Pitam se zašto barem standardni tip nije uključen ... |
|
| Povratak na vrh | |
 |
nadut
| 30 tra 2004 22:06 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | |
|
| | Razlog standardni tip nije uključena je u tome što čine na desetine savjete i sve prodati, tako da bi se otpad novca za kupce da moramo platiti za savjet da nikad ne koristite. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 30 tra 2004 22:21 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | | tags: 5 post DIN socket lemilica antex lemni stanica weller shematski metcal svakom dobrom ps 800 din 5 lemilica plug shematski je jbc lemljenje alati bolje metcal shematski |
|
| | Davorin je napisao / la: | Baš pogledah gore SP200 iz Metcal ...
oko 450 eura od distributera ... lemljenje isključujući bilo koji tip ... tako da definitivno nije za hobbyists (o;
Ali, prisjećajući pokušao jedan mnogo godina ... stvarno leightweight i Awesome heatup put ... hbut tada smo koristili samo bigg-jastučići kroz rupu komponente weller .. tako je bilo sasvim u redu (o;
Pitam se zašto barem standardni tip nije uključen ... | Upravo sam vidio novu Metcal PS-800 za 259 na Europskom distibutor, čini se kao bolji za rješavanje hobbyists. Oni također koristiti novi tip dizajna za PS-800, što čini savjete jeftinije. | Quote: | Minimalni trošak vlasništva
U PS-800 lemljenje System zapošljava zamjenljiv grijač savjete nego patrone, čineći trošak vlasništva izuzetno konkurentan. Jedinstveni dvodijelno dizajn dijeli grijač zavojnica od savjet. The long-life grijač zavojnica ostaje u drškom, dok zamjenljiv savjete lako uklonjena i zamijenjena. Najvažnije, cijena je grijač savjeta je da se može uporediti sa konvencionalnog savjetima. | 259 Ako je još uvijek previše bih preporučiti Weller. To je jeftinije i dalje kvalitetna. Ne otpada na novac Antex allthough je jeftinije nego Weller. Nakon pregleda u JBC bliže i ERSA ne bih odabrati bilo koji od njih bilo. Ja rember koristeći JBC nedavno kod mojih prijatelja kući i to je bio loš.
To ostavlja samo tri choises lijevo: Metcal PACE Weller
Metcal je preskupo i izgleda Weller čini bolje nego lemni Okovi PACE u jeftinim raspona cijena, ali ako želite potrošiti malo više, neki su skuplji modeli PACE je alternativa.
Za elektronika hobi ja bih preporučio Weller WTCPT / WTCPTD na dnu ove stranice: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL003&att1=Soldering% 20Stations & Industrial att2 =% 20Soldering% 20Stations To je najjeftiniji industrijski Weller lemni stanica s kontrolom temperature vrhu izbor. A ferrormagnetic temperatura senzora u tip tip kontrolira temperatura - nema kontrole potrebnim. Savjeti dostupni u 3 standardne raspone temperatura: 600 ° F, 700 ° F, i 800 ° F (316 ° C, 371 ° C i 427 ° C). Ako želite još jeftinije trebate kupiti TC201T Zamena lemljenje Pencil za lemljenje WTCPT kolodvor bez ikakvog lemljenja stanici, a zatim kupi odvojenu 1.75A (min.) 24V transformator i stavite ga na stambeno s osigurač. To je mnogo jeftinije od kupovanja originalnih Weller lemni kolodvora / transformator. Mnoge kompanije odlučiti da to uradi i da je ono što sam učinio u kući previše. Tada dobivate jako jeftini kvalitete lemni stanice. Ako želite imati lemni stanica s ručno kontrolirani temperatura
TC201T Zamena za lemljenje Pencil WTCPT lemljenje kolodvor: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL012&att1=Soldering% 20Stations & att2 Zamena =% 20Soldering% 20Pencils Glačalo PH1201ESD Stand: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL011&att1=Accessories&att2=Stands PT Serije savjeta: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL007&att1=Tips% 20and% 20Nozzles & att2 PT =% 20Series Weller Elektronska lemljenje i Desoldering Alati Catalouge: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Literature&filename=550147.pdf
Ja nikad ne bih kupiti neku od Weller Potrošačka lemljenje Stanice ali bi radije staviti na TC201T Industrijski Zamena lemljenje Pencil i kupiti standardnu 24V 2A tranformer, a sa osigurača stambene i 3 ili 5 pin DIN socket da stane na željezni plug lemni . The Consumer lemljenje raspon je loše kvalitete u usporedbi s TC201T, ali je još uvijek jeftina TC201T dovoljno za hobbyists. Ovo je originalni Weller shematski, kao što možete vidjeti da je laka za kupiti vlastiti transformator i izgraditi spoj. The shematski je preuzet s ovog pdf: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Parts_Lists&filename=WTCPT_OI_PL.pdf
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 01. svibanj 2004 1:44 koji je najbolje lemljenje & desoldering postajama? | | |
|
| Tu je i tvrtka koja se zove Edsyn čini vezivo i desolder sustavima: http://www.edsyn.com |
|
| Povratak na vrh | |
 |
BigBoss
Pristupio / la: 17 studeni 2001 Postovi: 995 Pomogao: 55
| 01. svibanj 2004 3:03 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | | tags: weller wsl www.cooperhandtools.com |
|
| Weller je najbolji ...
Imam bio koristeći Weller od 1983 i ništa dogodilo ...
Nedavno sam koristiti ovaj jedan i ja visoko preporučiti ..
http://www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Hi_Res_Images&filename=WSL_300.jpg |
|
| Povratak na vrh | |
 |
TheDane
Pristupio / la: 30 siječanj 2002 Postovi: 20
| 10 svi 2004 15:58 koji je najbolje lemljenje & desoldering postajama? | | |
|
| Nedavno sam se prebacili na Metcal, i Im 'ne idući u povratak Weller.
Weller je ok za manje projekte s većinom nosilac komponente. Ako ste se bave s puno SMD <small> ćete morati raditi malo teže nego s Weller sa Metcal. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
toonafishy
| 10 svi 2004 18:03 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | |
|
| | Za ručno lemljenje svojim teško tukli Metcal no $ $ $. Za lemljenje BGAs velike, htio bih predložiti snajpera. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
mbyka
Pristupio / la: 12 svibanj 2002 Postovi: 509 Pomogli su: 1
| 10 svi 2004 23:14 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | |
|
| ok hvala svima
Ali ja želim kupiti antex.How je ovo?
www.antex.co.uk
ili
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
borisov57
Pristupio / la: 11 svibanj 2001 Postovi: 43 Pomogao: 2
| 11 svi 2004 10:01 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | |
|
| | Nikad ne troše novac na bilo koji Weller desoldering, a ako ga dobijete besplatno, baci od sebe. Bit ste si puno vremena i živaca. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Davorin
| 15. lipnja 2004 0:56 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | | tags: metcal lemljenje postaja |
|
| Dovoljno je čula danas da je potrebno najmanje do kraja kolovoza kako bi dobili novi PS800 lemljenje postaja iz Metcal ovdje u svojoj zemlji ...* aaarrrgghhh
Činiti se Metcal je 2000 jedinica iza u proizvodnji ..
Netko zna tvrtka koja ima ih na skladištu? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Sebi
Pristupio / la: 02 siječanj 2002 Postovi: 63 Lokacija: Mađarska
| 15. lipnja 2004 9:05 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | |
|
| | Slažem se, borisov57. The vakuumska pumpa može samo hlađenje samom vrhu, ali ne daju dovoljno vakuum |
|
| Povratak na vrh | |
 |
betanorm
| 15 lip 2004 11:32 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | | Tags: hobi lemljenje postaja jeftini lemljenje postaja |
|
| Prijedlog za hobi korisnika:
Ako nemate dovoljno sredstava za kupnju dobrog lemljenja stanice, imam jedan savjet koji je radio godinama bez ikakvih problema.
I stavi 1N4148 dioda na vrhu jeftin mains power lem, a povezana je s usporednik sklop s relejnim do lem. The dioda je u silicij kabel koji je otporan na toplotu i zamotan u aroun savjet. Tu treba biti histeresis u usporednik sklop ...
betanorm |
|
| Povratak na vrh | |
 |
odgoditi
Joined: 11. lipnja 2004 Postovi: 219 Pomogao: 3 Lokacija: Van Allen Belta
| 29 srp 2004 20:33 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | |
|
| imho Hakko 92X serije. Goot previše je neki dobar sam sebe.
kašnjenje (kasne tehnologija) |
|
| Povratak na vrh | |
 |
rauol
| 30 srp 2004 19:25 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | | tags: antex lemni postaja antex lemljenja stanice |
|
| Imao sam dvije Antex lemljenje stanice s kliznim potenciometar za kontrolu temperature (10 godina) i fino su radili za oko 5 do 6 godina. Ali tip mijenja bilo teško, bilo je grešku na vrstu arrangemet s isječak. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
TekNoir
Pristupio / la: 05 ožujak 2005 Postovi: 4 Pomogli su: 1
| 28 tra 2005 15:41 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | | tags: lemljenje alat sposoban od 800 weller wsl www.cooperhandtools.com lotanje postaja brandovi lemljenje brandovi jeftini lemni stanice lemljenje stanice niže cijene |
|
| Upravo sam počeo učiti o elektronici i prošle godine, u vrijeme kada sam ja kupio vrlo jeftino lemilica za početak sa. (Kad kažem "jeftin", mislim da sam dao činovnik deset dolara mjenica i primljenih promijeniti nazad u zamjenu za tu stavku.) Htio bih nadograditi, po mogućnosti da se kompletan stanica, ali ja sam nakon što je nešto zalogaj teškoće s oglašavanjem pojmova.
Što me zbunjuje je veza između temperature i oglašavane snagom.
Iz moje razumijevanje, ona zauzima Savjet temperatura negdje oko 361F (183C) za taljenje 63/37 lemni učinkovito. Međutim, velik broj lemljenje i lemljenje Okovi stanice, kao i samo oglašavati rating snagom, neki daju obje, a neki samo daju temperaturu. Nisam točno određenom snagom kako se prevodi izravno u temperaturi rating.
Znam da struja kroz pokrete grijanje element i otpor uzrokuje vrućina i da je vlast raskalašan se može mjeriti u vati. Am I missing neke jednostavne veze? Ja mislim da bi ta dva su nepovezane, vrsta poput marketinške sheme lighbulbs vati u koji nemaju veze s njihovim svjetlom output (u lumens). Moglo bi se pretpostaviti, naravno, da je veća potrošnja u vatima proizvede više topline (ili svjetlo), ali ovo jednostavno nije uvijek istina. Toplinska svojstva tvari uključenih, osnovne konstrukcije, kao i drugi faktori moraju biti shvaćen kao dobro.
Kao na stranu, ja sam primjetio lemljenje stanice oglašavane tip s temperaturama između podesiv 350F i 800F, ali njihova potrošnja u vatima oglašeni su potpuno različite (42W za jedan u odnosu na 80W za ostale). Poznato mi je rekao (i čita u brojnim mjestima online) da je dvadeset pet do trideset pet vati je bio dovoljno dobar za elektroniku rada. Ipak, ne mogu shvatiti "dovoljno dobar". Da li to znači da mi ne bi trebali dobiti nešto više od trideset pet vati zbog straha od ruining komponente (koju sam, još jednom bi tendencijelno vjerujem da ima više veze s temperaturom od stvarna potrošnja u vatima) ili da nešto s nižom snagom jednostavno neće ugrijati dovoljno? (I ne zaboravite, da bi trebao sam vidio neke lemljenje 15W tip alatke s temperaturama od 600F.)
Jedina veza da mogu nekako atribut iz istraživanja u prijenos topline u udruženom sama. Najbolji wattages bi isti iznos prijenosa topline brže od niže snagom bi za istu temperaturu. Ja bih misliti da će to biti pogodno za bolje i brže lemljenje tako dugo dok niste odlučili za sanjarenje na točno trenutka kada ste odlučili da lemni joint. Ovo je još jedan od razloga da sam pitanje 25W do 35W "vladavine". Ne bi trebalo da bilo koji alat za lemljenje sposobna isporučivati odgovarajući iznos je 360F tip temperatura biti "dovoljno dobar?"
Na kraju, dvije stanice lemljenje s obzirom da sam ja kupovne (u Hakko FP-102 i CooperTools / Weller WSL, oba comparably procijenjen na 200 $ USD, a ono što sam budgeted potrošiti na novu stanicu lemljenje) su oboje dobro nad 35W preporuca za elektroniku rada. Sam bio težak to sastaviti jasniju sliku o tome što bih trebao gledati pri kupnji lemljenje moj kompanjon za sljedeći broj godina.
Sorry za dugi post i hvala vam svima unaprijed ...
I had inadvertently copied the melting point for lead alone. Edit: Imao sam nehotice kopirali talištem za voditi sami. Imam sada ispravljeno moje podatke za ispravno predstavljaju "idealne" elektronike lemni's talištem. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Hugo
Pristupio / la: 01 siječanj 1970 Postovi: 272 Pomogao: 25
| 31. siječanj 2006 3:21 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | | tags: 5 post DIN socket lemilica antex lemni stanica weller shematski metcal svakom dobrom ps 800 din 5 lemilica plug shematski je jbc lemljenje alati bolje metcal shematski |
|
| | MENI je napisao / la: | | Davorin je napisao / la: | Baš pogledah gore SP200 iz Metcal ...
Pitam se zašto barem standardni tip nije uključen ... | Upravo sam vidio novu Metcal PS-800 za 259 na Europskom distibutor, čini se kao bolji za rješavanje hobbyists. Oni također koristiti novi tip dizajna za PS-800, što čini savjete jeftinije. | Quote: | Minimalni trošak vlasništva
U PS-800 lemljenje System zapošljava zamjenljiv grijač savjete nego patrone, čineći trošak vlasništva izuzetno konkurentan. Jedinstveni dvodijelno dizajn dijeli grijač zavojnica od savjet. The long-life grijač zavojnica ostaje u drškom, dok zamjenljiv savjete lako uklonjena i zamijenjena. Najvažnije, cijena je grijač savjeta je da se može uporediti sa konvencionalnog savjetima. | 259 Ako je još uvijek previše bih preporučiti Weller. To je jeftinije i dalje kvalitetna. Ne otpada na novac Antex allthough je jeftinije nego Weller. Nakon pregleda u JBC bliže i ERSA ne bih odabrati bilo koji od njih bilo. Ja rember koristeći JBC nedavno kod mojih prijatelja kući i to je bio loš.
To ostavlja samo tri choises lijevo: Metcal PACE Weller
Metcal je preskupo i izgleda Weller čini bolje nego lemni Okovi PACE u jeftinim raspona cijena, ali ako želite potrošiti malo više, neki su skuplji modeli PACE je alternativa.
Za elektronika hobi ja bih preporučio Weller WTCPT / WTCPTD na dnu ove stranice: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL003&att1=Soldering% 20Stations & Industrial att2 =% 20Soldering% 20Stations To je najjeftiniji industrijski Weller lemni stanica s kontrolom temperature vrhu izbor. A ferrormagnetic temperatura senzora u tip tip kontrolira temperatura - nema kontrole potrebnim. Savjeti dostupni u 3 standardne raspone temperatura: 600 ° F, 700 ° F, i 800 ° F (316 ° C, 371 ° C i 427 ° C). Ako želite još jeftinije trebate kupiti TC201T Zamena lemljenje Pencil za lemljenje WTCPT kolodvor bez ikakvog lemljenja stanici, a zatim kupi odvojenu 1.75A (min.) 24V transformator i stavite ga na stambeno s osigurač. To je mnogo jeftinije od kupovanja originalnih Weller lemni kolodvora / transformator. Mnoge kompanije odlučiti da to uradi i da je ono što sam učinio u kući previše. Tada dobivate jako jeftini kvalitete lemni stanice. Ako želite imati lemni stanica s ručno kontrolirani temperatura
TC201T Zamena za lemljenje Pencil WTCPT lemljenje kolodvor: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL012&att1=Soldering% 20Stations & att2 Zamena =% 20Soldering% 20Pencils Glačalo PH1201ESD Stand: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL011&att1=Accessories&att2=Stands PT Serije savjeta: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL007&att1=Tips% 20and% 20Nozzles & att2 PT =% 20Series Weller Elektronska lemljenje i Desoldering Alati Catalouge: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Literature&filename=550147.pdf
Ja nikad ne bih kupiti neku od Weller Potrošačka lemljenje Stanice ali bi radije staviti na TC201T Industrijski Zamena lemljenje Pencil i kupiti standardnu 24V 2A tranformer, a sa osigurača stambene i 3 ili 5 pin DIN socket da stane na željezni plug lemni . The Consumer lemljenje raspon je loše kvalitete u usporedbi s TC201T, ali je još uvijek jeftina TC201T dovoljno za hobbyists. Ovo je originalni Weller shematski, kao što možete vidjeti da je laka za kupiti vlastiti transformator i izgraditi spoj. The shematski je preuzet s ovog pdf: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Parts_Lists&filename=WTCPT_OI_PL.pdf |
Je li moguće aply svoju ideju do (MX) Metcal lemljenje kolodvor? Ja razmišljam kupiti MX-RM3E Zamena prerađuje Handpiece s kabela (~ 100 $) i tip (~ 40 $)! Jesu li njihove savjete radno @ 24V previše? Bilo koji savjet?
Hvala |
|
| Povratak na vrh | |
 |
vdaniel
| 10 vel 2006 14:02 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | |
|
| | Vrlo dobar i relativno jeftin vrućeg zraka alat Hot Jet-S od www.leister.com |
|
| Povratak na vrh | |
 |
zolam
| 10 vel 2006 14:35 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | |
|
| undoubtly WELLER u našem laboratoriju imamo neke 120, a mi pokušao tijekom 20 y različitim tvrtkama, uključujući i US Japanski one |
|
| Povratak na vrh | |
 |
vdaniel
| 10 vel 2006 16:00 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | |
|
| | Molimo, usporedite i loviti ribu kopljem Weller cijenama. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
george.leman
Pristupio / la: 20 veljača 2007 Postovi: 1 Lokacija: Belgija
| 20 vel 2007 21:16 Re: koji je najbolji i lemljenje desoldering postajama? | | | tags: metcal weller forum hakko metcal weller tempo |
|
| Ja sam zaista iznenađen da su u ovom forumu nitko nije govorio o Brand of equipment manufactured by Bokar International X-KAR marke opreme proizvođača Bokar International što mislim da je stvarno učinkovit i precizan.
for my company and my Imao sam nekoliko prerađuje sustave koji se koriste za svoju tvrtku i moj since 8 years and they can tell zapošljava Bokar jedinice imaju koristi od 8 godina i mogu reći ti, oni su se tijekom godina samo malo primjedbe o ovim alatima, koji uglavnom su se brzo izmijenjena od strane proizvođača.
www.bokar.com ili komercijalne stranice u SAD www.bomir.com
Želim da uspoređujem i da mi reći što je X-KAR Proizvodi nemaju u , Pace or Weller and Metcal that everybody is talking about? usporedbi sa svojim konkurentima, kao što su Hakko, Pace ili Weller i Metcal da svi pričaju?
Mi treba da se malo više sustava i svoje iskustvo moglo bi nam pomoći. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
harrybeafull
Pristupio / la: 27 ožujak 2009 Postovi: 17
| |
| Povratak na vrh | |
 |