| Autor | Poruka |
|---|
kyndal
| 27 tra 2003 13:53 hard disk (ATA) Za Ethernet converter / emulator | | |
|
| Pozdrav svima ..
ja pravedan je ovo luda ideja! Imam ovaj m3po mp3 player .. i ja bi reallt bih da mi to play mp3's iz mog servera, insted of unutrassnje harddrive .. kako o upućivanja IDE emulator da u utikači, insted og u harddrive, Prati ovaj emulator onda harddrive za m3po. i dobije podatke iz mreže ..
je to na svim posible .. je to učinio? Bilo koji ideja?
/ Rune Kyndal |
|
| Povratak na vrh | |
 |
dainis
Pristupio / la: 15 svibanj 2001 Postovi: 1451 Pomogao: 56
| 27 tra 2003 14:28 Re: hard disk (ATA) Za Ethernet converter / emulator | | |
|
| Više jednostavnih i stvarna je stvaranje nove mreže (Ethernet i TCP / IP) baset MP3 player .... |
|
| Povratak na vrh | |
 |
kyndal
| 27 tra 2003 18:23 | | |
|
| Da ofcource .. Ali nije samo to .. cijelu ideju, i jedan emulirane harddrive kroz mrežu, može se koristiti u mnogim slučajevima!
Internet mogao biti čak i CF kartica! zatim ja mogu uzeti slike sa mojim digicam, direktno na moj poslužitelj! ..
no umrežavanje "stare" IDE temelji jedinicama, bilo bi pametno verry.
Postoje mnogi projekti tiču na primjer jedan pic16f877 gdje harddrives i cdroms su povezane. i mrežne kartice .. tako da se znanje probally out there!
/ Kyndal |
|
| Povratak na vrh | |
 |
dainis
| 27 tra 2003 19:52 | | |
|
| | Spajanje uređaja na bilo kojem IDE CPU je lako, ali čineći IDE emulacija uređaj s mrežom stog protokola i mrežnih podataka maping na IDE sektora, nije lako ... |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Silvio
Pristupio / la: 31 prosinac 2001 Postovi: 800 Pomogao: 90
| 27 tra 2003 21:29 | | | tags: ATA Ethernet |
|
| Hi kyndal,
Ako ćete slijediti wrote posts by dainis ukupni ovom forumu možete naći savjete u pogledu većine relevantnih mrežu. Sadašnja ideja nije iznimka od pravila iznad.
Međutim, ako ste dovoljno oštar i spremni provesti neko vrijeme na temu (mislim više od luda ideja) možete kupiti konfekcijski PCB kao što možete vidjeti na slici u prilogu. To je istina da je odbor je razvijen s druge svrhe na umu, ali vam mogu preokrenuti u smjeru ATA spojni i priložite vaš postoji kabel iz mp3 player, a zatim koristite 64k X 16 za međupohrana podataka koja dolazi iz mreže preko RTL8019 kontrolor i učiniti MP3 player misli to je hard disk pridajemo. Očigledan, morate prepisati sve kôd ATMega 128 mikro. Možete naći više o tome ovdje: http://www.edtp.com/ata.htm It's a big chalenge. Ja ne velim da ćete uspjeti 100% s obzirom na autobus i lattency cache efikasnosti. Možda ćete morati prebaciti na 100m Ethernet čip. Ne znam, jer sam nije pokušao prije. Ali to je bolje nego ništa.
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
dainis
| 27 tra 2003 22:48 | | |
|
| [quote = "Silvio"] To je istina da je odbor je razvijen s druge svrhe na umu, ali vam mogu preokrenuti u smjeru ATA spojni i priložite vaš postoji kabel iz mp3 player
[quote]
Poštovanje Silvio,
Napisao sam da spojiti IDE disk na CPU i mreže nije problem, a ako se može naći mnogo dizajne na internetu, ali "obrnutog smjera ATA spojni" nije lako, treba koristiti posebne kontroler IC ili iz HDD ATA PFGA za brzinu emulirane .... |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Silvio
| 28. travanj 2003 2:13 | | | tags: ATA Ethernet |
|
| Hi dainis,
U pravu ste za visoke brzine oponašanje. Pretraživao sam malo i otkrio da većina mp3 player opremljeni s HDD kao medija za pohranu, ne bi potpuno korištenje ATA IDE i značajke. , you can still do "reverse direction of ATA conector" in one word, emulation. Dakle, ja još uvijek vjerujem da je za ovu vrstu primjene, i to samo za to, još uvijek možete učiniti "obrnutog smjera ATA spojni" u jednoj jedinoj riječi, oponašanje. Ali, kao da smo vec spomenuli, real high speed emulacija nije moguće bez korištenja posebnih kontroler IC iz HDD ili FPGA. Dakle, pretpostavka da je kyndal emulirane jedan harddrive kroz mrežu, može se koristiti u mnogim slučajevima to nije kompletan potaknuta je emulirane sam iznad govoriš kako još uvijek moguće. On je još uvijek treba tih krugova spominje ti i drugi dizajn pristup.
Slažem se s tobom da je jednostavnije i stvarna je stvaranje nove mreže (Ethernet i TCP / IP) temelji MP3 player, nego maping IDE sektora kroz mrežu. Stvarno ludilo. Manje glavobolje ako je kompletna slika se dovode u lokalnoj cache i hranjen u mp3 jezgri. Jedino je u pitanju pristup mreži i ako su odobrene povlastice, za izdvajanje potrebnih mp3 datoteku. Da, ovaj dizajn je pristup mnogo više održiv.
Silvio |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Silvio
| 28 tra 2003 10:50 | | | tags: ATA Ethernet terratec mp3o |
|
| Hi kyndal,
Znate li koliko je HDD otjeram iz svog mp3po mp3 player? Iz toga slijedi FAT 16 ili 32 slika sustavima? To znači da može biti izdvajali iz kutija, učitava u računalo, a zatim fited ponovno. Ili HDD za pohranu podataka je ništa drugo nego kontinuirana tok bajtova širiti oko pristupiti u sektorima i vlasnički format unutar vašeg mp3o mp3 player? Na taj način imate non amovible uređaj za pohranu koji bi mogli biti učitani iz PC samo preko običnog vanjskog bus: USB, Ethernet, paralelno, serijski .... kako je određeno od strane proizvođača. Ja sam vam ovih stvari jer nisam se naći TerraTec mp3po MP3 playera koji rade sa HDD. Samo CD-ROM uređaj. A ti si govorimo o HDD emulirane nije specifičan ATA Atapi.
Silvio |
|
| Povratak na vrh | |
 |
dainis
| 28 tra 2003 11:00 | | |
|
| Našao sam ovo: http://www.m3po.net/_eng/index_eng.html http://www.m3po.net/_eng/details.html
No, tu je više: osim CD već instaliran, konvencionalne IDE hard disk može lako retrofitted! * Možete kopirati nad komprimirani audio datoteke i njihove popise na tvrdi disk. S obzirom da je 30 GB HDD sadrži više od 546 sati (ili 3 tjedna!) Glazbe, TerraTec s m3po može značiti nagli prekid je potrebno za bilo koji prostor u vaš CD stalak! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Silvio
| 28 tra 2003 11:38 | | |
|
| Yep,
Kao što se i očekivalo da čuje, file format kompatibilan i da ISO9660/Joliet Fat 16/32 datotečne sustave. Dajem na emulirane jer ja ne mogu natjecati sa Hitachi SH703x; 32Bit RISC motor. To je snažan konj, a ja sam mala jahanje magaraca po masnoće džokej (zovem to HDD)
Silvio |
|
| Povratak na vrh | |
 |
kyndal
| 28 tra 2003 13:10 | | |
|
| Da. Kao što je spomenuto, već sam jednom harddrive obloženi u mom m3po .. Imam čak i opremljena u, a uklonjivim harddrive "stalak", pa je potrebno samo nekoliko minuta napraviti zaokret refil na disku ...
ali ja bi radije imati moje 120gb disk na serveru tako da su datoteke su diljem avaible!
i da je pogon je formatirana s FAT ..
m3po odbor je takođe imaju onboard serialport konektor, tvornice za debugging .. maby ja mogao prepisati kôd imati streaming iz serialport mogućnost nekako ....
i prema stvarnom emulacija i ATA .. Pa brzina nije da stvarno važno. kao i mi samo treba da igraju mp3-a (za ovaj projekt mp3 anyway).
i zadnji! za ovaj projekt je princip samo to natjecati nessesary .. 10 MB harddrive reći .. m3po se može igrati playlistes kao .. tako da je emulating mikroprocesor samo vodi brigu o kopiranju datoteka, jednu po jednu, u skladu sa playliste nekako? ovaj ofcource čini dificoult za promjenu stvarnom pjesma .. ali onda 16MB CF kartica se može koristiti kao "tampon" i som RAM?
/ Rune Kyndal |
|
| Povratak na vrh | |
 |