| Autor | Poruka |
|---|
Skov
Pristupio / la: 15 ožujak 2003 Postovi: 7
| 03 lip 2004 18:20 Re: Digitalni osciloskop Project | | | tags: osciloskop UC |
|
| >> To nije istina, inače ulazna impedancija od oscilloscopes je 1 MΩ | | ~ 10-100 Pf.
I don t shvatiti što ti govorim o tome. Pitanje je zašto je osciloskop ima ograničenje -5v za ulazni napon. Da li ste mislili da znate osciloskop s takvim ograničenjima i ulazni impedancija> 1K? Postoje postoji mnogo vrsta osciloskop u svijetu. Znam oscilloscopes sa 100K, 1m. Moj osciloskop ima 50 Ohm ulaznih impedancija. Njegov je bandwith 500MHz. Nizak unos impedancija omogućava smanjenje izobličenja signala u komunikaciji kabel. Obično je širokopojasni oscilloscopes imaju nizak ulazni otpor. Vidi, na primjer, http://www.tek.com/site/ps/0, ,55-13766-SPECS_EN, 00.html U pravilu, neke probe dodao da su takve oscilloscopes za istrage visoki napon signala. Mislim da su svi DSO su niske impedanse oscilloscopes u principu, jer je ograničenje za ulazni napon od ADC je prilično niska. A sonda je samo ugraditi u sheme visoka ulazna impedancija DSO. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
martingn
Pristupio / la: 31 ožujak 2004 Postovi: 40
| 03 lip 2004 23:14 Digitalni osciloskop Project | | | tags: Snažni vodio monnoliv monnoliv DSO |
|
| Bok svima,
Ne ulaznih impedancija u opsegu izravno vezane uz primjenu? Hoću reći, ako ne želite učitati na sklop, trebate imati na korištenje visokih Z. Ako ste u podudaranjem linija (kao comms oprema) te bi trebao koristiti determinated Z (poput 50 ohms).
Mislim da 1K RAM svojih dovoljno za "dom graditi" djelokrug, uzimajući u obzir sve prednosti ... manje komponente, cijene, PCB složenosti, brzinu. Postoji veći FPGA RAM s većim kapacitetom.
Monnoliv, It's true, morate se FPGA program svaki put kad se vlast gore (barem ovom modelu). U svakom slučaju jedna DSO treba se provesti s UC (komunikacija, I / O selection, leds, etc.) Možete koristiti kako na UC programu, FPGA svaki put. JA dont 'imati bilo koji shematski, ali skoro sam siguran da FPGA tablični treba objasniti na koji način to učiniti.
Postoji još jedan tip koji je intresting za dodavanje sporo, ali precizne DAC u fazi unosa ispraviti pristranosti besciljno Automatska kalibracija i podršku ...
Ako planirate da koristite mekanu Eagle za PCB svibanj biti možemo podijeliti neki posao.
Srdačan pozdrav, |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
Pristupio / la: 14 ožujak 2002 Postovi: 1783 Pomogao: 13
| 03 lip 2004 23:24 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| | martingn wrote: | | ... jedan DSO treba se provesti s UC (komunikacija, I / O selection, leds, etc.) možete koristiti kako na UC programu, FPGA svaki put. ... | Zašto ne bi upravljali komunikacije, I / O selection, leds, itd. iz FPGA umjesto dodavanja LC? Trebalo bi biti moguće da se program svih ovih funkcija u FPGA. Ako želite, možete čak dobiti kompletnu LC IP-core provoditi u sklopu FPGA program i zatim ga kao normalan LC. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
martingn
| 03 lip 2004 23:43 Digitalni osciloskop Project | | |
|
| ME,
Vi ste absolutelly desno. Ja dont imati previše iskustva, nula infact, programiranja FPGA, ali izgleda najjednostavniji za primjenu u UC. Im svibanj biti u redu.
Srdačan pozdrav, Martin |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 04. lipnja 2004 0:20 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| | monnoliv wrote: | | martingn o ACEX 1K EP1KX0, ako sam dobro razumjeli strucure ovog uređaja, on mora biti konfiguriran na svaki na vlast. Kako to s ugrađenim procesorom, EEPROM-a? Imate li schematics? | Pročitajte ovaj link o FPGA konfiguracija: http://www.fpga4fun.com/configuration.html
| Quote: | FPGA konfiguracija An FPGA može biti u 2 glasi: "konfiguracijom mode" ili "user mode". Kada se FPGA wakes up nakon power-up, to je u konfiguraciji modu, sjedi besposlen sa svim svojim izlazima neaktivna. Morate konfigurirati ga.
Konfiguriranje jedan FPGA znači preuzimanje tok od 0's and 1's u nju kroz neke posebne igle. Nakon što se FPGA konfiguriran, on ide u "user-mode" i postaje aktivno, u skladu s izvedbom na svoj programirani "logika funkciju".
Postoje 3 načina za klasične konfigurirati FPGA: Vi koristite kabel iz računala na FPGA i pokrenite softver na računalu. Vi koristite sklop na vašem brodu, uz adekvatnu firmveru. Vi koristite poseban PROM na vašem brodu, spojen na FPGA, da automatski konfigurira at power-up (FPGA dobavljači imaju takve posebne PROMs u svojoj katalozi) ... |
@ ltera konfiguraciju Devices http://www. ltera.com @ / products / devices / config / cfg-index.html |
|
| Povratak na vrh | |
 |
divan
Pristupio / la: 01 ožujak 2002 Postovi: 91 Pomogao: 2
| 04. lipnja 2004 2:09 Digitalni osciloskop Project | | | tags: 320x240 LCD opsegu projekta 320x240 LCD pic projekta |
|
| U slučaju da ćete koristiti PC kao opseg display to nije toliko važno ako je ovo za nas FPGA učitava (čak i svaki put na probuditi). Anoter slučaju ako želite samostalan uređaj, ali u tom slučaju je potrebno razmišljati o dodatnom modulu za LCD zaslon prvi i oko FPGA loader kao prilog. Anycase, Htio bih fpga4fun projekt, let's make ga kao samostalne, primjerice s 240x160 ili 320x240 ili LCD pic avr temelji. Mb AVR je malo bolje, jer se C kompajler, IDE i LCD vozača besplatno (i to već imam |
|
| Povratak na vrh | |
 |
eltonjohn
| 04. lipnja 2004 2:36 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| Hi Momački stojim sama .. .. hein! Dobro Gameboy ima 240x160 ,32 k boja zaslona. vrlo je jeftina oko 90 $ potpuno novi .. može se pronaći za 25 dolara koristiti .. grafički modovi koriste DMA .. i može se vrlo brzo .. na vrhu vrlo je lako, vrlo lako prilagoditi sučelje .. samo je stvar da se mapa na memorijsku avalaible Espace prostora za ROM kasseta .. a tu su i lijepo alate da brzo napraviti lijepo grafičko sučelje .. vidi .. Visual .. HAM (! Free)! |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 04. lipnja 2004 2:46 Re: Digitalni osciloskop Project | | | tags: oscillo gameboy osciloskop gameboy gbdso digitalni osciloskop uzorkovanja gameboy osciloskop gameboy digitalni osciloskop uzorkovanja Gameboy osciloskop gameboy DSO uložak |
|
| | eltonjohn wrote: | Hi Momački stojim sama .. .. hein! Dobro Gameboy ima 240x160 ,32 k boja zaslona. vrlo je jeftina oko 90 $ potpuno novi .. može se pronaći za 25 dolara koristiti .. grafički modovi koriste DMA .. i može se vrlo brzo .. na vrhu vrlo je lako, vrlo lako prilagoditi sučelje .. samo je stvar da se mapa na memorijsku avalaible Espace prostora za ROM kasseta .. a tu su i lijepo alate da brzo napraviti lijepo grafičko sučelje .. vidi .. Visual .. HAM (! Free)! | Već sam učitao članak s Elektor s Gameboy temelji DSO: GBDSO - Uzorkovanje Gameboy Digitalni osciloskop Pretvaranje Nintendo igre na konzoli prijenosni osciloskop http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=292566 # 292566 |
|
| Povratak na vrh | |
 |
monnoliv
Pristupio / la: 09 ožujak 2004 Postovi: 100 Pomogao: 3 Lokacija: Belgija
| 04 lip 2004 21:12 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| Hvala vam za vaše komentare,
ME Hvala za link. martingn, u stvari ja korištenje P * otel DXP Educationnal dozvolu, onda će biti teško da razmijene schematics. Ali svejedno hvala za vaš tip, ja razmišljam da se ova vrsta rješenje:
- Ulaz i ADC pozornica nepromijenjenim. - Analogni pokreću izbrisan - ACEX1K10 ili 30 za logikom, FIFO i pokreće (boot , morate vidjeti) - Jedan (jeftini) LC - USB kontrolor supply izolacija nepromijenjeni.
Mislim da je ovo rješenje je najjeftiniji (s istim izvođenje). Im 'ne traže najbolje schematics, samo jeftiniji, pa pristupacna puno hobbyist. Ako bilo tko ima ideju jeftinije?
Pozdravi, |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 04 lip 2004 21:39 Re: Digitalni osciloskop Project | | | tags: igorplug firmware usb avr odbora igorplug usb ADC |
|
| | monnoliv wrote: | Hvala vam za vaše komentare,
ME Hvala za link. martingn, u stvari ja korištenje P * otel DXP Educationnal dozvolu, onda će biti teško da razmijene schematics. Ali svejedno hvala za vaš tip, ja razmišljam da se ova vrsta rješenje:
- Ulaz i ADC pozornica nepromijenjenim. - Analogni pokreću izbrisan - ACEX1K10 ili 30 za logikom, FIFO i pokreće (boot , morate vidjeti) - Jedan (jeftini) LC - USB kontrolor supply izolacija nepromijenjeni.
Mislim da je ovo rješenje je najjeftiniji (s istim izvođenje). Im 'ne traže najbolje schematics, samo jeftiniji, pa pristupacna puno hobbyist. Ako bilo tko ima ideju jeftinije?
Pozdravi, |
Ja bih preporučio da počnete by prevodio svoje web stranice na engleskom jeziku, na taj način mi može svi understnad to i učiniti naše priloge i komentare na svoj projekt.
JA isto tako imati P * otel DXP.
Ja bih preporučio pomoću Atmel AVR LC za regulaciju. To je vrlo brz bljesak temeljen 8-bitni MCU, vrlo jednostavan za korištenje. Imam C kompajler i razvoj kit za ovu LC. Član 'divan' također sugerirao koristeći ovaj LC u starijoj post i mogu ga preporučiti, to je prilično jeftini previše. I tu je vrlo lijep AVR zajednica kao što je ovaj jedan: www.avrfreaks.com The AVR se tako brzo da je bilo je napravio 1,5 Mbps firmware USB sučelje za to: http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/IgorPlug-USB% 20 (AVR) _eng.htm 1,5 Mbps, ali je vjerojatno bio prespor, tako da ćete trebati hardvera USB, FireWire i / ili LAN interface na PC.
Vi bi također trebali razmotriti korištenje FPGA za kontrolu i USB sučelje umjesto pomoću LC. An FPGA može pokrenuti mnogo brže od tradicionalnog LC. I možete graditi na svom prilagođeno digitalni peripheals u FPGA. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
martingn
| 04 lip 2004 22:15 Digitalni osciloskop Project | | |
|
| Pozdrav dobri ljudi,
Na kraju izgleda da smo na način da se slažu u konačni odabir komponenti projekta. Dobar!
Orao je besplatna. Anyways ću preuzeti P * otel DXP ako iko ide ga koristiti. (uz put, P * uvijek otel @ ltium ponude za preuzimanje. kojoj bi se moglo DXP EDUC. available?) Svibanj se da kalibrira DAC unosa je previše, ali barem ćete trebati lonac! Opet, nisam stručnjak, ali je ovo malo FPGA (EP1K10) enought učiniti sve? USB, upravljačkoj IO, RAM ...
Srdačan pozdrav,
Martin |
|
| Povratak na vrh | |
 |
divan
Pristupio / la: 01 ožujak 2002 Postovi: 91 Pomogao: 2
| 05. lipnja 2004 9:14 Digitalni osciloskop Project | | |
|
| Spreman sam napraviti PCB trag usmjeravanje ako netko može dati shematski u bilo kojem formatu (scaned nacrt skica je prihvatljivo, ali ako je dobra rezolucija). Ne mogu koristiti Eagle-Lite (80x100 mm PCB, 2 sloja) i PCAD (full). P * otel je moguće, ali ne i toliko udobna za mene. Eagle PCB orao zauvijek će biti, ne znam bilo koji alat za migraciju. Ponude na PM., Plz |
|
| Povratak na vrh | |
 |
simce
Pristupio / la: 09 siječanj 2004 Postovi: 195
| 05 lip 2004 12:21 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| | Neke vrste iz Francuske prijevod na engleski i talijanski se može učiniti pomoću AltaVista's prevoditelj. Koristite link na www.altavista.com prevođenja. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 05 lip 2004 12:37 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| | simce wrote: | | Neke vrste iz Francuske prijevod na engleski i talijanski se može učiniti pomoću AltaVista's prevoditelj. Koristite link na www.altavista.com prevođenja. | Hvala, ja znam o Bablefish, no prijevod nije uvijek točne i neke riječi su krivo prevedena, drugim riječima nije preveden na sve. To je dovoljno često da biste dobili velik pcture, ali prijevod onaj tko je napisao da bi bilo puno bolje i preciznije. I on bi željeli zadržati francuske verzije mogao napraviti web stranica na dva jezika i učiniti nešto engleski i francuski / Belgija flag bi ostvario za promjenu jezika. Netko ovdje vjerojatno mogli pomoći s prijevodima ako neeeded.
Znam da često imaju tendenciju da ostanu daleko od projekata i web stranice pisane u jeziku ne razumiju i nađi sličan projekat u jezik Razumijem. Jedino ako ne mogu naći ništa at svi o toj temi na engleskom sam prisiljen koristiti Bablefish, Poltran itd., ali nikad nije isti. Ja ne bih da ponovno izvornog koda s komentarima ne mogu ni razumjeti. Često ćete koristiti kao dugo prevodio na komentarima i shvatiti što je to kod vas kako bi se na tome da kod sebe.
Ako bih trebao objaviti na web stranici projekta bih radije to napravite na engleskom nego moj vlastiti jezik, jer gotovo svi na internetu razumije engleski, a ne toliko undersatnds moj jezik. Ja bih se puno više povratnih informacija je li web stranicu i projekt je na engleskom jeziku.
JA dont 'misliti mnogobrojan dana čitatelji ovdje razumijemo francuski, no siguran sam da svi ovdje razumije engleski. Većina pepole surfanje Internetom mogu razumijeti barem neki engleski. Engleski je univerzalni jezik na internetu (i stvarnog svijeta). Znam više ljudi vrha bilo ili Spanish Chineese kao svoj glavni jezik nego na primjer engleski. No mnogi od tih surfanje Internetom, također razumije engleski jezik. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
simce
| 05 lip 2004 12:59 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| MENI .. Da li su u pravu kvalitetu prijevoda. I kao što si rekao ti automatizirani prevoditelji mogu pomoći da dobijete ideju o čemu je tekst, ali ponekad je to dovoljno. Nekako najbolje je ako texst je pisan na engleskom jeziku od strane autora ili prevedeni po ljudskim, a ne stroj.
Mislim da je vrlo korisna stvar za učiniti je da stavite LCD zaslon (s MCU da će sučelje s DSO), kao opcija. Na taj način on neće biti potrebna prikazujući jedinica (PC ili tako). To može čak biti i baterije powered strane održava. Mislim da je o rezoluciji 240x120 piksela je dovoljno. Postoji mnogo grafičkih prikaza. Našao sam jedan zanimljiv, proizvedeni po Ampire (http://www.ampire.com.tw/AmpireCatalogue/P033-AG240128A.pdf). |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 05 lip 2004 13:22 Digitalni osciloskop Project | | | tags: tiepie FireWire DSO UC digitalni osciloskop FireWire 400 FireWire na osciloskop osciloskop laptopa osciloskop DSO osciloskop izvornog koda |
|
| Budući da sam laptop Ne stvarno potrebna LCD zaslonu. Htjela bih ga prut ili FireWire sučelja, PC Card, LAN ili USB. Moj USB je samo 12 Mbps, ne USB2.0, pa sad bih volio FireWire sučelje (400 Mbps) ili možda LAN. Ne znam ako bi bilo bolje / lakse interface to PC Card? Moj sljedeći laptop imat će USB2.0 (480 Mbps) previše, na taj način mogu koristiti ovo sučelje previše kad sam kupiti moj sljedeći laptop, vjerojatno u godinu dana ili tako. Inače mogu samo kupiti USB2.0 inteface za moj PC Card utor. Ako je lakše koristiti nego FireWire USB2.0 onda ovo više inteligentno sučelje trebalo smatrati previše, ali dobio sam dojam da to više nije tako jednostavno i inteligentno USB2.0 je lakše koristiti nego FireWire. FireWire mogu rezervirati potrebne propusne za uređaj kao DSO ili digitalni videocamera. USB ne može rezervirati za bandwith uređaja, pa ako imate više uređaja spojenih na USB istovremeno možete dobiti u nevolji. To je glavni razlog zašto svi digitalni videocameras (koja zahtijeva puno bandwidht transfera u stvarnom vremenu) koristi FireWire.
Ovdje je prilično nova komercijalna oscillospoe uveden prošle godine, koji koristi za USB2.0 učestalost uzorkovanja do 100 MHz na oba kanala: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Na taj način JA pogodak USB2.0 će biti dovoljno dobar za namjene i USB2.0 je standardni na svim novim računalima.
Možda bi bilo moguće iskoristiti ili barem dobiti inspiraciju iz nekih od softvera i DLL-a za ovu osciloskop: http://www.tiepie.nl/pages/uk/softdown_hs3.html Softver i programer's priručnika također su dostupne
Free izvornog koda su aviable iz neke od starijih modela: http://www.tiepie.nl/pages/uk/softdownsrc.html |
|
| Povratak na vrh | |
 |
monnoliv
| 05 lip 2004 14:21 Re: Digitalni osciloskop Project | | | tags: igorplug firmware usb ep1k10 shematski tiepie DSO avr jeftini tiepie opseg avr DSO avr DSO |
|
| | Quote: | | The AVR se tako brzo da je bilo je napravio 1,5 Mbps firmware USB sučelje za to: http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/IgorPlug-USB% 20 (AVR) _eng.htm | Great site!
| Quote: | Ovdje je prilično nova komercijalna oscillospoe uveden prošle godine, koji koristi za USB2.0 učestalost uzorkovanja do 100 MHz na oba kanala: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Na taj način JA pogodak USB2.0 će biti dovoljno dobar za namjene i USB2.0 je standardni na svim novim računalima | Im 'ne siguran tiepie koristi brzi jer je pisano: "USB 2.0 i USB 1.1" u naočale. Svatko ima cijenu od 100MHz/8bits inačica?
Inače, u punoj brzini je dovoljno dobar ako imate 1Kbyte/channel na transfert
| Quote: | | Svibanj se da kalibrira DAC unosa je previše, ali barem ćete trebati lonac! | Gdje u schematics sam staviti u lonac? Možete li staviti malo shematski?
| Quote: | | Opet, nisam stručnjak, ali je ovo malo FPGA (EP1K10) enought učiniti sve? USB, upravljačkoj IO, RAM ... | Slažem se s vama, Ja sam ne stručnjak FPGA previše ali stavljajući sve u EP1K30 (previše zadržati DSO jeftini) je optimističan za mene. A onda, što je s potrebnim izolacija između PC i DSO?
Bilo kako biste nastavili dizajnu, što je tvoj opignion o čempres USB 8051 Tip procesor (EZ-USB, 6.9)? Jeftini ali optoelektronička izolacija mora biti učinjeno nakon što je uređaj ...
Tiču prevođenja, OK ću to učiniti na dva langages za sljedeću reviziju je DSO.
Naravno, hvala svima vama za rasprave i savjeti.
Pozdravi, |
|
| Povratak na vrh | |
 |
ABS
Pristupio / la: 29 svibanj 2004 Postovi: 9
| 05 lip 2004 14:25 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| Zašto ne koristiti LABVIEW za software development.I može vidjeti većina naših oscillospoe korištenje softvera spicial, koji nisu mogli biti Update jednostavno. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
simce
| 05 lip 2004 14:38 Re: Digitalni osciloskop Project | | | tags: osciloskop laptop USB osciloskop osciloskop laptop USB osciloskop |
|
| I have laptop too with 100MHz LAN and USB 2.0. ME .. Imam laptop s previše 100MHz LAN i USB 2.0. Ali. Vrlo često se i ne treba laptop, a ruka osciloskop održana je u tome što mi je potrebno (pogotovo kad sam na rad izvan ureda na terenu). Mislim da je većina članova čitate ovu temu su suglasni sa mnom.
Kao što sam rekao DSO može imati PC port i komunikacijskih sučelja MCU LCD ili da će učiniti komunikacija između DSO i LCD zaslona. Na taj način nećete trebati bilo koje sučelje koje će omogućiti da galvanski izolaciju između vašeg računala i DSO. Mislim da je bitno izolaciji ako namjeravate koristiti DSO na visokom naponu polje gdje su prisutni. Pozdravi, Simce |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 05 lip 2004 14:54 Re: Digitalni osciloskop Project | | | tags: tiepie usb2.0 brzinu igorplug mikro usb firmware avr temelji DSO monnoliv DSO at89c5131 DSO avr |
|
| | monnoliv wrote: | | MENI je napisao / la: | Ovdje je prilično nova komercijalna oscillospoe uveden prošle godine, koji koristi za USB2.0 učestalost uzorkovanja do 100 MHz na oba kanala: http://www.tiepie.nl/pages/uk/hscope3.html Na taj način JA pogodak USB2.0 će biti dovoljno dobar za namjene i USB2.0 je standardni na svim novim računalima. | Im 'ne siguran tiepie koristi brzi jer je pisano: "USB 2.0 i USB 1.1" u naočale. Svatko ima cijenu od 100MHz/8bits inačica?
Inače, u punoj brzini je dovoljno dobar ako imate 1Kbyte/channel premestanje | Ako je dovoljno 1kByte/channel na "IgorPlug 'AVR firmware bi trebao biti dovoljno brzo s 1,5 Mbps.
Cijena za Hanyscope iz Belgije (Vaše coutry) dealer: http://www.rato.be/nl/pdf/tiepie_prijslijst_10-06-2003.pdf
Lista svih dilera može se naći ovdje: http://www.tiepie.nl/pages/uk/dealers.html
| monnoliv wrote: | | Quote: | | Opet, nisam stručnjak, ali je ovo malo FPGA (EP1K10) enought učiniti sve? USB, upravljačkoj IO, RAM ... | Slažem se s vama, Ja sam ne stručnjak FPGA previše ali stavljajući sve u EP1K30 (previše zadržati DSO jeftini) je optimističan za mene. A onda, što je s potrebnim izolacija između PC i DSO? | Jeste li sigurni izolacija je potrebno? | Quote: | | Priključen na brzi USB 2.0, u Handyscope-HS3 ne zahtijeva vanjski izvor napajanja, to je lako Handyscope 2 ispunjava se na "Plug i mjera". | The Hanyscope 3 Powered iz USB porta, što ukazuje da nije galvanski izolirani ako ih koristite, izolirani transformator prospojni načinu napajanja primjerice s povratno transformator. Ali možda da je ono što im je činiti. Galvanski izolacija bi lijepo kada radite s visokom naponu. Možda je moguće pronaći galvanski izolacija IC za USB?
| monnoliv wrote: | | Bilo kako biste nastavili dizajnu, što je tvoj opignion o čempres USB 8051 Tip procesor (EZ-USB, 6.9)? Jeftini ali optoelektronička izolacija mora biti učinjeno nakon što je uređaj ... | Čempres izgleda ok, ali ako 1,5 Mbps USB je dovoljno, zašto ne koristiti AVR, možete dobiti čak i jeftinije? Možda bi se AVR prespor ako ima rukovati puno druge poslove osim USB, nisam siguran. Atmel također čini dvije 8051 baziran MCU's Flash: AT89C5131/5132. www.atmel.com/dyn/products/devices.asp?family_id=655 # 1399 Silicij laboratoriji (bivši Cygnal) također daje dvije 8051 baziran MCU's Flash: C8051F320/321 www.silabs.com / products / mikro / usb.asp Čempres ima najnižu količinu Flash od tri dobavljača.
Cijene za Atmel-a, čempres i Silicon Laboratoriji '8051 baziran USB Flash MCU su o istom na digikey: Čempres EZ-USB: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=267862&Site=US&Cat=31589495 Atmel AT89C5131: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=267841&Site=US&Cat=33424497 Silicij Laboratoriji C8051F320: www.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Criteria?Ref=268316&Site=US&Cat=31589495
Ovdje je popis gotovo sve USB čip dobavljači: www.lvr.com / usbchips.htm
Ali zašto ne provoditi USB sučelja u FPGA? A zašto želiš koristiti MCU uopće? Zašto ne bi to sve sprovesti u FPGA kad idu u korišćenju FPGA anyway? Sve što možete učiniti s MCU također možete učiniti sa FPGA i na mnogo veće brzine. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
martingn
| 05 lip 2004 16:22 Digitalni osciloskop Project | | |
|
| Bok ljudi,
Ovo su neke od mojih thoughs:
- Slažem se o prednostima ručni DSO. Ja bih radije da je ljubazno, ali u drugoj fazi. - Ja ne mislim da je galvanski izolacije mora. - Svaka metoda imlemented za vezu sa PC DSO je uvijek sporije da stopa pretvorbe tako, omogućuje i dalje ostane jednostavan. - Ako smo u potrazi za jeftini projekt, mislim da smo dati priliku da se FPGA to sve. To će biti lijep chanlenge za nas! - Zašto ne bismo prorezati cijeli projekt tako možemo ići naprijed i graditi različite dijelove. Ovo je moj prijedlog: Board 1: input amp ADC Board 2: FPGA IO User Interface Odbor 3: Supply
ME, EP1K10 je jedini FPGA dostupni u lokalnoj tržnici ovdje. Mislite li da bi moglo stati?
Hvala svim svojim vašem interesu! Srdačan pozdrav,
Martin |
|
| Povratak na vrh | |
 |
martingn
| 05 lip 2004 16:40 Digitalni osciloskop Project | | |
|
| Licemjerje nađi P * otel DXP za download! Bilo koji sugestija? pozdravi, Martin |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Davorin
| 05 lip 2004 16:43 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| Možete ići na:
www. ltium.com @ / P * otel / ocjenjivanja / request.asp
i zatražiti procjenu CD ... |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 05 lip 2004 17:33 Re: Digitalni osciloskop Project | | | tags: dxp2004servicepack1 |
|
| | martingn wrote: | Licemjerje nađi P * otel DXP za download! Bilo koji sugestija? pozdravi, Martin | P * otel DXP se promijenila ime u P * otel 2004.
P * otel 2004 = P * SP3 otel DXP za DXP neke druge značajke.
SP1 za P * otel 2004 možete skinuti ovdje: www. ltium.com/downloads/files/DXP2004ServicePack1.exe @
Zamijeni '@' sa 'a' |
|
| Povratak na vrh | |
 |
monnoliv
| 05 lip 2004 17:44 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| Bok svima, Vrlo zanimljiva rasprava. Pustiti mene predstavlja possibles rješenja da vidim za DSO:
Rješenje 1: Hand održan DSO Prednosti: - Ne potrebna izolacija između računala - Stand sama (veliki) - Preuzimanje podataka na PC je moguće s serijsko sučelje (USB, RS232) Nedostaci: - LC potrebno imati dobar prikaz ponašanje - FPGA s konfiguracijom memorije (nema preuzeti s osobnog računala na svaki na vlast!), Ex EPC2 od @ ltera: - 25 - Display (Koja je cijena?)
Rješenje 2: PC baziran DSO 1 (ne UC) Prednosti: - Jedan "inteligentan uređaj" FPGA - Manji PCB -> manja cijena Nedostaci: - FPGA s konfiguracijom memorije (od br LC konf za download) - Nema izolacije moguće (nikada nisam vidio USB izolacije shemu, low cost) - Veća FPGA, veća cijena - PC potrebna - Ogroman razvoj FPGA
Rješenje 3: PC baziran DSO 2 (s UC) Prednosti: - Svi uređaji mogu se konfigurirati preko USB priključka - Izolacija između USB uređaja moguće i UC (ili kod izlaza iz LC ako USB integrirani u njemu) - Manji FPGA Nedostaci: - Više komponenti, PCB veća - PC potrebna - Cijena viša od Rješenje 2
Ok, neka nas naći dogovor, samo imajte na umu ograničenja svakog rješenja. Ako vam druga konfiguracija possibles, napišite ih ovdje kako bi se raspravljati.
Personnaly, Draža mi je prva,
pozdravi, |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 05 lip 2004 17:47 Re: Digitalni osciloskop Project | | | tags: vhd FPGA DSO DSO vhd vhdl DSO DSO vhdl |
|
| | martingn wrote: | ME, EP1K10 je jedini FPGA dostupni u lokalnoj tržnici ovdje. Mislite li da bi moglo stati? |
Sorry I'm a ne samo vrlo iskusne sa FPGA i VHDL, pa ne mogu reći, ako je velika EP1K10 dovoljno za DSO. Možda neki od iskusnijih FPGA korisnici mogu davati qulified procjeni brzine i veličine potrebama. I nitko ne odgovori na ovu temu, možete pokušati pitati pitanje u FPGA forum, gdje se svi stručnjaci.
Last edited by me na 05 lip 2004 18:10, edited 1 put ukupno |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 05 lip 2004 18:04 Re: Digitalni osciloskop Project | | | tags: FireWire DSO epc2 zašto su tako skupi vhd FPGA DSO monnoliv DSO DSO vhd vhdl DSO usb izolacije projekta |
|
| | monnoliv wrote: | Rješenje 1: Hand održan DSO Prednosti: - Ne potrebna izolacija između računala - Stand sama (veliki) - Preuzimanje podataka na PC je moguće s serijsko sučelje (USB, RS232) Nedostaci: - LC potrebno imati dobar prikaz ponašanje , ex EPC2 from @ltera: - 25 - FPGA s konfiguracijom memorije (nema preuzeti s osobnog računala na svaki na vlast!), Ex EPC2 od @ ltera: - 25 - Display (Koja je cijena?) |
Zašto vam je potrebna za dobro LC dispaly ponašanje? Možete to učiniti sa FPGA.
Zašto ne preuzmete konfiguraciju iz memorije računala putem RS232, USB ili paralelni priključak za JTAG interface na svakoj DSO na vlast?
CPLDs ne treba biti konfiguriran na svaki snage gore, su CPLDs prespor ili malo za taj projekt ili zašto je potrebno da bude FPGA? Jeste CPLDs s vanjskim FIFO skuplje nego FPGA s unutarnje i vanjske konfiguracija RAM memoriju?
| monnoliv wrote: | Rješenje 2: PC baziran DSO 1 (ne UC) Prednosti: - Jedan "inteligentan uređaj" FPGA - Manji PCB -> manja cijena Nedostaci: - FPGA s konfiguracijom memorije (od br LC konf za download) - Nema izolacije moguće (nikada nisam vidio USB izolacije shemu, low cost) - Veća FPGA, veća cijena - PC potrebna - Ogroman razvoj FPGA | Ako ste se bojali ogroman razvoj FPGA možete jednostavno implementirati konfekcijski LC IP-core u sklopu FPGA. IP-core će se temeljiti na 8051 ili neki drugi coomon arhitekture. Tada možete program IP-core sklopu FPGA u C-os montaže kao normalna LC.
Možete dobiti puno slobodnog LC IP-u za obje jezgre Verilog VHDL i da implemetn u FPGA CPLD ili ovdje: http://www.opencores.org/browse.cgi/by_category
Također možete pronaći slobodno IP-jezgre za FireWire, USB, Ethernet, LCD Grafička sučelja i sl. na Opencores. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
MENI
| 05 lip 2004 19:12 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| | monnoliv wrote: | | - FPGA s konfiguracijom memorije (nema preuzeti s osobnog računala na svaki na vlast!), Ex EPC2 od @ ltera: - 25 | Možete dobiti "drop-in zamjena 'konfiguracija sjecanja iz drugih dobavljača. Atmel AT17LV002A na primjer je 'kap u zamjenu' za @ ltera EPC2: http://www.atmel.com/dyn/products/product_card.asp?part_id=2530 Ovaj ili drugi kompatibilni konfiguracija sjećanjima može biti jeftinije od 'originalnih' od @ ltera.
Cijene na www.EBV.com @ ltera EPC2LC20 troškove 24,96 (Minimalna Pack Količina: 49) Atmel AT17LV002A troškove 10,15 (Minimalna Pack Količina: 50)
To je ogromna ušteda samo zamijenili jedan IC s pin-kompatibilan IC iz drugog dobavljača.
Last edited by me na 05 lip 2004 19:35, edited 2 puta ukupno |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Davorin
| 05 lip 2004 19:24 Re: Digitalni osciloskop Project | | |
|
| Pa ... projektiranju sada DSO / Analyzer kao domaćin ... iako je stara Applce Mac SE/30...so već imam snage / zaslon i sučelja za van ... pa čak i daje "LeCroy" osjećaj (o:
Za jezgru DSO / analizator sam choosed @ ltera ciklonskog uređaje i koristiti ugrađeni u RAM za čuvanje uzoraka i kontrolu ADC ...
Confiuration sjećanja i za njih su prilično jeftini ... 2 - 3 US $ za EPCS1 .. čak i ako se uzorci za njih kao i sama ciklonskog FPGAs (o; |
|
| Povratak na vrh | |
 |
martingn
| 07 lip 2004 20:00 Digitalni osciloskop Project | | |
|
| Bok svima,
Davorin da li vi imati bilo koji projekt već razvijene sa ciklonskog?
Pozdravi, Martin |
|
| Povratak na vrh | |
 |