| Autor | Poruka |
|---|
swagata
| 01. listopad 2008 21:01 GPS Primalac: problemi | | |
|
| GP2015 je trostruki pretvorbe RF prijemnik. Koristi PLL za VCO kao lokalni oscilator. PLL je digitalni sklop. Pa kad VCO izlaz je pomiješana s analogni RF signala, koju vrstu signala mi imamo. Je jedan mikser modulator? Koji je krajnji AKO frekvencija signala smo dobivam? Je VCO izlazni digitalni ili analogni? Je li digitalni prijemnik ili analogni ili mješovite?
Možete li poslati mi neki papiri / biljeąke objašnjavajući blok mudri rad GPS prijemnik?
Hvala unaprijed swagata |
|
| Povratak na vrh | |
 |
jecyhale
Joined: 19. veljača 2008 Postovi: 447 Pomogao: 47 Lokacija: Kina
| 02. listopad 2008 8:28 Re: GPS prijamnik: problemi | | |
|
| | swagata wrote: | GP2015 je trostruki pretvorbe RF prijemnik. Koristi PLL za VCO kao lokalni oscilator. PLL je digitalni sklop. Pa kad VCO izlaz je pomiješana s analogni RF signala, koju vrstu signala mi imamo. Je jedan mikser modulator? Koji je krajnji AKO frekvencija signala smo dobivam? Je VCO izlazni digitalni ili analogni? Je li digitalni prijemnik ili analogni ili mješovite?
Možete li poslati mi neki papiri / biljeąke objašnjavajući blok mudri rad GPS prijemnik?
Hvala unaprijed swagata |
VCO output je nizak ljuljačka sinusni signal, a ona je miješan sa RF signalom nakon LNA, zatim generirati AKO oko 1m ~ 4M Hz, onda će se ovaj signal flow throuth band-pass filter i AGC i ADC,
Znači, možete dobiti samo digitalni signal nakon ADC. The primiti je i mix-RF signala sklop. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
swagata
| 02. listopad 2008 21:28 Re: GPS prijamnik: problemi | | |
|
| Ja sam s 1.5GHz signal sa 1,023 Mbps BPSK modulacije RF input i kao LO na 1,4 GZ. Je χ blokirati jedan mikser ili modulator? Čuo sam da kad 2 analogni signali su mješovite njegove jedan mikser i kad 1 analognih i digitalnih signala mixed signal svojim modulator.
Ako PLL zaključana na 1.4GHz, doues to znači da je njen ulazni signal 1.4GHz?
Plz poslati relevantne bilješke, ako je moguće. Hvala unaprijed swagata |
|
| Povratak na vrh | |
 |
jecyhale
| 03. listopad 2008 4:52 Re: GPS prijamnik: problemi | | |
|
| | swagata wrote: | Ja sam s 1.5GHz signal sa 1,023 Mbps BPSK modulacije RF input i kao LO na 1,4 GZ. Je χ blokirati jedan mikser ili modulator? Čuo sam da kad 2 analogni signali su mješovite njegove jedan mikser i kad 1 analognih i digitalnih signala mixed signal svojim modulator.
Ako PLL zaključana na 1.4GHz, doues to znači da je njen ulazni signal 1.4GHz?
Plz poslati relevantne bilješke, ako je moguće. Hvala unaprijed swagata |
Da, vi ste u pravu. Ali mislim da je X blok je sustav.
Mikser je jedna komponenta je.
RF signal 1575.42MHz, tako da je zaključan na PLL (1575.42MHz-1.023MHz).
Ove dvije su ulazni signali za mikser, pa je izlaz 1.023MHz.
Ali postoje BPF, VGA i ADC obraditi ovu 1.023MHz analogni signal, tada izlazni digitalni signal. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Abhishekabs
Pristupio / la: 12 siječanj 2007 Postovi: 648 Pomogao: 75 Lokacija: Hrvatska
| 03. listopad 2008 7:21 GPS Primalac: problemi | | |
|
| Kada reći svojoj jedan prijemnik, onda rade dolje pretvorbe i to je mikser ne modulator. Modulacija je učinio dok je emitira signal. Čak i ako se miješaju dvije analogni signal može biti modulator Gore pretvorbe kada je proces tamo. Tako je mikser modulator tijekom upconversion.
Last edited by Abhishekabs u 03. listopad 2008 7:22, edited 1 put ukupno |
|
| Povratak na vrh | |
 |
swagata
| 03. listopad 2008 7:22 Re: GPS prijamnik: problemi | | |
|
| Mislim da sam coundn't objasniti probleme.
1. The PLL se koristi GPS prijemnik ne kao Frekvencija Demodulator ali generirati LO frekvencija 1.4GHz.The konfuzije je "PLL zaključan na 1.4Ghz" znači refrence doprinos PLL je 1.4GHz? (Triple pretvorbu koriste fiksne LO frekvencija arhitektura)
2.I pročitate "PLL se koristi kao LO & Clock generator u digitalnom sustavu." Za 1. etapa mikser smo RF input (1.5GHz) & LO (1.4Ghz). Njena dvokrevetne uravnoteženi otvoreni kolektor mixer.Now je da je riječ o mikser ili modulator?
3. Budući da imamo VCO, ne jamči da je analogni PLL? Što o Faza Dector onda? Da li je to multiplikator? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Abhishekabs
Pristupio / la: 12 siječanj 2007 Postovi: 648 Pomogao: 75 Lokacija: Hrvatska
| 03. listopad 2008 7:26 GPS Primalac: problemi | | |
|
| Tako ste mislili reći je Vi koristite PLL kao izvor VCO & Ostala uređaj za frekvenciju množenje (fazni detektor). ja točno? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
swagata
| 03. listopad 2008 7:37 Re: GPS prijamnik: problemi | | |
|
| Zašto 1.4Ghz LO frekvencija je izabrao u ovom fiksnom LO frekvencija arhitekturu?
Added nakon 8 minuta:
Fazni detektor je dio, a ne PLL modulator. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
jecyhale
| 03. listopad 2008 8:50 Re: GPS prijamnik: problemi | | |
|
| | swagata wrote: | Mislim da sam coundn't objasniti probleme.
1. The PLL se koristi GPS prijemnik ne kao Frekvencija Demodulator ali generirati LO frekvencija 1.4GHz.The konfuzije je "PLL zaključan na 1.4Ghz" znači refrence doprinos PLL je 1.4GHz? (Triple pretvorbu koriste fiksne LO frekvencija arhitektura)
2.I pročitate "PLL se koristi kao LO & Clock generator u digitalnom sustavu." Za 1. etapa mikser smo RF input (1.5GHz) & LO (1.4Ghz). Njena dvokrevetne uravnoteženi otvoreni kolektor mixer.Now je da je riječ o mikser ili modulator?
3. Budući da imamo VCO, ne jamči da je analogni PLL? Što o Faza Dector onda? Da li je to multiplikator? |
1, referentne frekvencije kako bi se pll desetaka MHz. i VCO frekvencija mora biti podijeljen npr. 192, a zatim usporedili sa referentnim frekvencija po PFD.
2, to je mikser
3, Svi PLL digitalni DCO je dizajniran prema Ti. |
|
| Povratak na vrh | |
 |