| Author | Poruka |
|---|
gerilla
| 01 Jun 2008 2:04 mikrotrakasta lc | | |
|
| Hi all, Znam nekoliko razloga, ali o tome sam više informacija da shvate ovo stvari? Može li netko objasniti zašto mi radije mikrotrakasta filtre za druge? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
nadut
Joined: 19 srpanj 2002 Postova: 4.875 Pomogao: 324 Lokacija: Middle Earth
| 01 Jun 2008 2:48 Re: Zašto mi koristimo mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC fil | | |
|
| | To sve ovisi o proizvodnji metode vas cirucut. L i C filtri dodatni trošak. Ako ste već imaju prijenosne linije u krug, dodatni prijenosne linije u filteri su niske cijene. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
springf2000
| 01 Jun 2008 4:11 Zašto nam je iskoristiti mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC filtar? | | |
|
| | u visoke frekvencije, na primjer, iznad 3GHz, ovo je samo odabrati |
|
| Povratak na vrh | |
 |
nhomuathu_hanoi
Joined: 26 travanj 2007 Postova: 96 Pomogao: 7 Lokacija: Hometown
| 01 Jun 2008 9:11 Zašto nam je iskoristiti mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC filtar? | | |
|
| | Yes, it's true. Kod visoke frekvencije, a posebno milimetar val, to je prilično teško provoditi L i C elemenata na pločica koja je ekvivalent veličine valne duljine. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Parra
| 01 Jun 2008 14:22 Re: Zašto mi koristimo mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC fil | | |
|
| | nhomuathu_hanoi wrote: | | Yes, it's true. Kod visoke frekvencije, a posebno milimetar val, to je prilično teško provoditi L i C elemenata na pločica koja je ekvivalent veličine valne duljine. |
Yep, to je u redu - ako ste zgrada LC filter za vrlo visoke frekvencije i vi ste zgradu antenu u isto vrijeme. Također induktori i kondenzatori imaju veće gubitke, a na visokim frekvencijama, L može postati C i obrnuto (ako npr. pogledati tablica za neki kondenzatori, naći ćete dijagrama ili tablica koja pokazuje da govorim vam maksimalnu frekvenciju kondenzator i dalje ima svoje uobičajenih kapaciteta na) |
|
| Povratak na vrh | |
 |
zirtapoz
Joined: 25 prosinac 2007 Postova: 167 Pomogao: 10 Lokacija: finite space
| 04 Jun 2008 15:21 Re: Zašto mi koristimo mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC fil | | |
|
| | Također tolerancije LC sklopova svibanj uzrokovati probleme na visoke frekvencije. Ali mikrotrakasta linija stvara bolje rezultate. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Google AdSense

| 04 Jun 2008 15:21 Oglasi | | |
|
|
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
dječak
| 05 Jun 2008 1:44 Zašto nam je iskoristiti mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC filtar? | | |
|
| | Zavojnica i kondenzator u mikrovalne frekvencije je teško naći. neke vrijednosti induktor i kondenzatora ne može biti provedena eg0.05 NH vrlo je mala vrijednost. To je gotovo nemoguće koristiti žicu induktor. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
rudane
| 05 Jun 2008 4:43 Re: Zašto mi koristimo mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC fil | | |
|
| | Isto tako bih naći taj mikrotrakasta filteri imaju ludo visoka odvaliti, koji će biti prilično teško dobiti iz LC filtar. I've done eksperimenti s mikrotrakasta filtre rolloffs oko 700 dB / desetljeću. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Radiohead
Joined: 13 svibanj 2004 Postova: 412 Pomogao: 34 Lokacija: Heart of Europe
| 06 Jun 2008 22:39 Re: Zašto mi koristimo mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC fil | | |
|
| Low cost? To ovisi: korištenje prostora na RF-grade podloge također trošak novac, ali za frekvencije> 3 GHz ovo bi trebao biti manji. No, bolji razlog je da se na tim frekvencijama tolerancija su veći i Q-faktor niži su za te filter.
Stoga za dobre filtere, često mikrotrakasta je najbolji izbor u tom frekvencijskom području. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
RF-OM
Joined: 03 Aug 2007 Postova: 607 Pomogao: 113 Lokacija: Earth
| 13. lipanj 2008 6:50 Re: Zašto mi koristimo mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC fil | | |
|
| Ima mnogo razloga. Da, to je pravo da lamped L i C elementi će raditi samo daleko ispod self-rezonantne frekvencije (SRF). Za najbolji 0.402 veličina komponenti SRF može biti kao visok kao 6 GHz. Tako visok broj nije dovoljno visok da bi dizajn dobar filter s lumped elementima na mikrovalnih frekvencija. Cijena je važna, mikrotrakasta filtar se može učiniti vrlo mali i jeftin, pogotovo kad je uska širina pojasa nije potrebna. No, postoji jedan vrlo važan razlog da se vjerojatno pretežak druge. To je vrlo visoka vrijednost iskrcali Q-faktor za mikrotrakasta temelji rezonatori. Na mikrovalne frekvencije je lako doći Pitanje oko nekoliko stotina. S posebnim Q optimizaciju tehnologije Dobio sam rasterećen Pitanje oko 5000 na 5 GHz. To daje vrlo dobar strmost za filter padinama, odličan atenuacije u stop-bendova i niske uneseni gubitak. Ovo nije široko poznato točku. Zapravo band-pass filter insertion gubitak prije svega ovisi o filtar reda i omjer opterećenih Q u istovarena. Mi ne možemo promijeniti filtar reda i opterećen Q, jer su ti brojevi definirani spec.. Ali imaju visoku vrijednost za Q rasterećen od filtera je rezonatori omogućava da dobijete vrlo niske uneseni gubitak. Na primjer, za širokopojasni (time se osigurava nisko opterećen Q) band-pass filter na 4 GHz središnje frekvencije je moguće dobiti uneseni gubitak ispod 1 dB za 9. red Chebyshev filtar s povratkom gubi oko -15 dB. Definitivno je nemoguće da lumped LC filtri.
Srdačan pozdrav, RF-OM |
|
| Povratak na vrh | |
 |