elektronika Forum

Pravila | Recent posts | Tema RSS | Search | Register | Log in

Zašto nam je iskoristiti mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC filtar?

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> RF, Mikrovalna pećnica, Antene i optika -> Zašto mi koristimo mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC filtar?
Author Poruka
gerilla

Post 01 Jun 2008 2:04

mikrotrakasta lc

Hi all,
Znam nekoliko razloga, ali o tome sam više informacija da shvate ovo stvari?
Može li netko objasniti zašto mi radije mikrotrakasta filtre za druge?
Povratak na vrh
nadut

Pomogao: 324

Post 01 Jun 2008 2:48

Re: Zašto mi koristimo mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC fil

To sve ovisi o proizvodnji metode vas cirucut. L i C filtri dodatni trošak. Ako ste već imaju prijenosne linije u krug, dodatni prijenosne linije u filteri su niske cijene.
Povratak na vrh
springf2000

Pomogao: 18

Post 01 Jun 2008 4:11

u visoke frekvencije, na primjer, iznad 3GHz, ovo je samo odabrati
Povratak na vrh
nhomuathu_hanoi

Pomogao: 7

Post 01 Jun 2008 9:11

Yes, it's true. Kod visoke frekvencije, a posebno milimetar val, to je prilično teško provoditi L i C elemenata na pločica koja je ekvivalent veličine valne duljine.
Povratak na vrh
Parra

Pomogao: 1

Post 01 Jun 2008 14:22

nhomuathu_hanoi wrote:
Yes, it's true. Kod visoke frekvencije, a posebno milimetar val, to je prilično teško provoditi L i C elemenata na pločica koja je ekvivalent veličine valne duljine.

Yep, to je u redu - ako ste zgrada LC filter za vrlo visoke frekvencije i vi ste zgradu antenu u isto vrijeme. Također induktori i kondenzatori imaju veće gubitke, a na visokim frekvencijama, L može postati C i obrnuto (ako npr. pogledati tablica za neki kondenzatori, naći ćete dijagrama ili tablica koja pokazuje da govorim vam maksimalnu frekvenciju kondenzator i dalje ima svoje uobičajenih kapaciteta na)
Povratak na vrh
zirtapoz

Pomogao: 10

Post 04 Jun 2008 15:21

Također tolerancije LC sklopova svibanj uzrokovati probleme na visoke frekvencije. Ali mikrotrakasta linija stvara bolje rezultate.
Povratak na vrh
Google
AdSense
Google Adsense

Post 04 Jun 2008 15:21

Oglasi

Povratak na vrh
dječak

Pomogao: 39

Post 05 Jun 2008 1:44

Zavojnica i kondenzator u mikrovalne frekvencije je teško naći. neke vrijednosti induktor i kondenzatora ne može biti provedena eg0.05 NH vrlo je mala vrijednost. To je gotovo nemoguće koristiti žicu induktor.
Povratak na vrh
rudane

Pomogao: 5

Post 05 Jun 2008 4:43

Isto tako bih naći taj mikrotrakasta filteri imaju ludo visoka odvaliti, koji će biti prilično teško dobiti iz LC filtar. I've done eksperimenti s mikrotrakasta filtre rolloffs oko 700 dB / desetljeću.
Povratak na vrh
Radiohead

Pomogao: 34

Post 06 Jun 2008 22:39

Low cost? To ovisi: korištenje prostora na RF-grade podloge također trošak novac, ali za frekvencije> 3 GHz ovo bi trebao biti manji. No, bolji razlog je da se na tim frekvencijama tolerancija su veći i Q-faktor niži su za te filter.

Stoga za dobre filtere, često mikrotrakasta je najbolji izbor u tom frekvencijskom području.
Povratak na vrh
RF-OM

Pomogao: 113

Post 13. lipanj 2008 6:50

Ima mnogo razloga. Da, to je pravo da lamped L i C elementi će raditi samo daleko ispod self-rezonantne frekvencije (SRF). Za najbolji 0.402 veličina komponenti SRF može biti kao visok kao 6 GHz. Tako visok broj nije dovoljno visok da bi dizajn dobar filter s lumped elementima na mikrovalnih frekvencija. Cijena je važna, mikrotrakasta filtar se može učiniti vrlo mali i jeftin, pogotovo kad je uska širina pojasa nije potrebna. No, postoji jedan vrlo važan razlog da se vjerojatno pretežak druge. To je vrlo visoka vrijednost iskrcali Q-faktor za mikrotrakasta temelji rezonatori. Na mikrovalne frekvencije je lako doći Pitanje oko nekoliko stotina. S posebnim Q optimizaciju tehnologije Dobio sam rasterećen Pitanje oko 5000 na 5 GHz. To daje vrlo dobar strmost za filter padinama, odličan atenuacije u stop-bendova i niske uneseni gubitak. Ovo nije široko poznato točku. Zapravo band-pass filter insertion gubitak prije svega ovisi o filtar reda i omjer opterećenih Q u istovarena. Mi ne možemo promijeniti filtar reda i opterećen Q, jer su ti brojevi definirani spec.. Ali imaju visoku vrijednost za Q rasterećen od filtera je rezonatori omogućava da dobijete vrlo niske uneseni gubitak. Na primjer, za širokopojasni (time se osigurava nisko opterećen Q) band-pass filter na 4 GHz središnje frekvencije je moguće dobiti uneseni gubitak ispod 1 dB za 9. red Chebyshev filtar s povratkom gubi oko -15 dB. Definitivno je nemoguće da lumped LC filtri.

Srdačan pozdrav,
RF-OM
Povratak na vrh
Arabic version Bugarski verzija Katalonski verzija Češka verzija Danski verzija Njemačka verzija Grčka verzija English version Spanish version Finski verzija Francuska verzija Hindski verzija Hrvatska verzija Indonezijski verzija Italian version Hebrejski verzija Japanska verzija Korean version Lithuanian version Latvijski verzija Nizozemski verziju Norwegian verzija Polish version Portugalska verzija Rumunjski verzija Russian version Slovak version Slovenian version Srpski verzija Švedski verzija Tagalog version Ukrainian version Vijetnamski verzija Kineski verzija
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> RF, Mikrovalna pećnica, Antene i optika -> Zašto mi koristimo mikrotrakasta filtar umjesto jednostavnih LC filtar?
Stranica 1 od 1

subj

text

All times are GMT 1 Hour
Slične teme:
zašto mi koristimo aktivni filtar? (3)
Zašto koristiti zarez filter, ali ne i atenuator? (1)
Zašto nam je iskoristiti niskopropusni filtar nakon DAC? (2)
Zašto koristiti Everybody PNP umjesto Diode u razmak medu pojasevima? (6)
Zašto ljudi ne koristi Zener umjesto LM78xx linearnih regulatora (5)
mikrotrakasta filter (2)
mikrotrakasta filter (1)
Mikrotrakasta visokopropusni filtar (4)
Mikrotrakasta filtar dizajn (2)
mikrotrakasta 20 GHz filtar (5)

Abuse | | Administrator | | Moderatori | | Podržite nas | | mapa weba
Tema RSS