| Author | Poruka |
|---|
suhas_shiv
| 08 Sep 2006 7:25 MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| Ja sam težak to simulirati sklop priključen. Problem je sa tranzistorima djeluje kao šiba. Stvar koja je meni je konfuzno, ne tranzistora, kažu prvo, moraju biti u zasićenje? Kada sam simulirati nije u zasićenje kako ga vide napone u krug. Isto tako, ako je to biti u zasićenje kako da ga pristranost? Je li moja baising pogrešno? Izvor napon je isti kao i drenažu, a time i VDS = 0V. Može li netko molim objasniti kako analizirati ovaj problem? Hvala.
Suhas
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
lics
| 08 Sep 2006 8:28 MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| | Mislim da nema potrebe za thransistor da se u zasićenje zbog svoje tranzistore djelovati kao swiches. Oni djeluju u dubokoj linearne regiji. Vi samo neka VGS> VTH. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Davood Amerion
Joined: 01 Mar 2005 Postova: 589 Pomogao: 90 Lokacija: Perzija
| 08 Sep 2006 9:16 MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| u svoj krug M1 konfigurirana kao izvor sljedbenik! ako želite koristiti kao M1 prekidač: 1 - korištenje PMOS za M1 ili 2 - koristiti veći napon za pogon V1 (1.5 izlazni napon max) |
|
| Povratak na vrh | |
 |
kwkam
Joined: 25 veljača 2002 Posts: 299 Pomogao: 15 Lokacija: Negdje na Zemlji
| 08 Sep 2006 15:00 MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| | Vaš krug ne može pokazati ono što želite. U svakom slučaju, tansistor kao šiba htijenje ne briga o zasićenosti ili ne. Problem je tranzistor može u potpunosti biti turn-on |
|
| Povratak na vrh | |
 |
pkalavakuru
| 08 Sep 2006 15:44 Re: MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| ur koristeći 1.5 V je dovoljno za uključivanje na ur NMOS tranzistor .. uzeti ur PULSE 0 do 5V i ček
Živjeli |
|
| Povratak na vrh | |
 |
suhas_shiv
| 11. rujan 2006 6:52 MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| Bok opet,
Pravedan ištanje to znati jednu stvar, da li je u redu za MOS da se u trioda, a djeluje kao šiba ili je to potrebno da bi trebalo biti u zasićenje? Čuo sam ljude podržava oba. Mogu onyone molimo baciti neki stanje? Hvala. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Davood Amerion
Joined: 01 Mar 2005 Postova: 589 Pomogao: 90 Lokacija: Perzija
| 11. rujan 2006 8:06 Re: MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| | suhas_shiv wrote: | Bok opet,
Pravedan ištanje to znati jednu stvar, da li je u redu za MOS da se u trioda, a djeluje kao šiba ili je to potrebno da bi trebalo biti u zasićenje? Čuo sam ljude podržava oba. Mogu onyone molimo baciti neki stanje? Hvala. |
Prvo morate uzeti u obzir stvarne prekidač. U stvarnom switch, kada je zatvorena, imamo blizu nula otpor. kada struja prođe kroz nju pad napona acros je zanemariva. U MOSFET, to je smještena u triod regiji.
i možete uzeti u obzir prebaciti u otvoreni krug (beskonačni otpor). U MOSFET, ovoj regiji se nalazi u stanju off.
Pozdravi, Davood Amerion. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
laglead
| 14 rujan 2006 14:55 Re: MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| | nema potrebe u zasićenje. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
aborigini
| 14 rujan 2006 15:59 Re: MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| NMOS mora biti u potpunosti okrenuti NA. Kada se radi kao prekidač, ona će djelovati u trioda s niskim otporom put.
Možete provjeriti digitalni ic bilješke.
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
shaikhsarfraz
| 15. rujan 2006 6:06 Re: MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| Bok, Za MOS tranzistor raditi kao swtich da nije potrebno da bi trebalo da rade u području zasićenja. | kwkam wrote: | | Vaš krug ne može pokazati ono što želite. U svakom slučaju, tansistor kao šiba htijenje ne briga o zasićenosti ili ne. Problem je tranzistor može u potpunosti biti turn-on |
Jedina stvar je da kad je granični MOS otpor je toliko visok da se radi kao otvoreni krug. Kada je u linearnom ili zasićenja regije djeluje kao kratki spoj iako je na otpor povezane s njom.
Hvala Shaikh sarfraz |
|
| Povratak na vrh | |
 |
bhav
Joined: 24 rujan 2006 Postova: 81 Pomogao: 1 Lokacija: India
| 24. rujan 2006 9:41 Re: MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| | ove digitalne ic nota je veoma kratak |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Google AdSense

| 24. rujan 2006 9:41 Oglasi | | |
|
|
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
rajanarender_suram
| 05 Oct 2006 7:59 Re: MOS kao prekidač pitanje | | |
|
| | suhas_shiv wrote: | Ja sam težak to simulirati sklop priključen. Problem je sa tranzistorima djeluje kao šiba. Stvar koja je meni je konfuzno, ne tranzistora, kažu prvo, moraju biti u zasićenje? Kada sam simulirati nije u zasićenje kako ga vide napone u krug. Isto tako, ako je to biti u zasićenje kako da ga pristranost? Je li moja baising pogrešno? Izvor napon je isti kao i drenažu, a time i VDS = 0V. Može li netko molim objasniti kako analizirati ovaj problem? Hvala.
Suhas |
U dont morati držati swithc u zasićenja VGS> VTH je dovoljno za to da djeluje kao prekidač koji je "na" |
|
| Povratak na vrh | |
 |