Pravila | Noviji postovi | RSS topic | Pretraga | Registracija | Log in

CST i kružna polarizacija

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> RF, Mikrovalna pećnica, Antene i optika -> CST i kružna polarizacija
Arabic version Bulgarian version Croatian version Czech version Danski verzija German version Grčka verzija English version Španjolski verzija Finski verzija Francuski verzija Hindski verzija Hrvatska verzija Indonezijski verzija Italian version Hebrejski verzija Japanska verzija Korean verzija Lithuanian version Latvijski verzija Nizozemski verziju Norwegian verzija Poljski verziju Portugalski inačici Rumunjski verzija Srpska verzija Slovak version Slovenian version Srpska verzija Švedski verzija Tagalog version Ukrainian version Vijetnamski verzija Kineski verzija
Autor Poruka
esojam

Post 12 svi 2006 12:09 CST i kružna polarizacija
tags: omjer CST CST osovinski osovinski omjer rog antenom CST kružna polarizacija

Zdravo. Imam problem. Trebam dizajnirati dielektrične ploča u kupast rog antena za cicular polarizacija. Koristim CST, ali ja ne znam kako da se vidi rezultat. Kako mogu vidjeti u CST polarizator ako se radi? Axial omjer mora biti "1" za kružne polarizacije, ali postoji samo rezultat u "negativna" brojeve. Koje druge količine moram vidjeti za rezultat? Veličina električno polje u sondu, koja je orijentirana na X-os je oko 50dB niži nego u sondu, koja je orijentirana na Y-os = tako da je dobro i to je istina (osnovni mod TE11) - to je bez dielektrična ploča. Ali sa dielektrična ploča, veličinu će se mijenjati samo malo.
Dakle, ne bilo tko pomoć mene? Hvala
Povratak na vrh
abuantenna

Pristupio / la: 14 studeni 2005
Pomogli su: 1

Post 13 svi 2006 22:10 Re: CST i kružna polarizacija
tags: ček s CST CST polarizacija vertikalna polarizacija axial omjer CST CST axial omjer CST kružna polarizacija kružna polarizacija Ludwig Ludwig kružna polarizacija

Bok,

U stvari, imam razgovor s nekim momci ovdje o dva ista stvar monthe ago. Ne znam zašto ne mogu naći sad. U svakom slučaju, morate tražiti vaš daleko polje rezultate u Ludwig 3 koordinacija ne Kartezijev jedan. Naravno, morate imati vaš zračenje u z-smjeru, u suprotnom Ludwig 3 nema smisla dat će rezultate.
Zatim, provjerite u većini potencijalnih polja. Ako je okomito, onda je vertikalna polarizacija, a mengele versa. Za kružna polarizacija, mislim da ćete imati istu razinu zračenja u oba smjera.

Imam pitanje za vas: Kako mogu provjeriti axial omjer u CST?
Pustiti mene znati o svom napretku, važno je za mene kao.

Pozdravi
Povratak na vrh
esojam

Post 13 svi 2006 23:22 Re: CST i kružna polarizacija
tags: omjer CST CST osovinski osovinski omjer

Zdravo,
dobro, nije meni, koji se rade simulacije u CST. To je moj stariji Idea kolega. Pa, ne znam točno kako se prikazuju axial omjer Neutralno . (Nisam siguran, ali I'think je predmet u izborniku na lijevoj strani prozora) - napredni članovi će pomoći više.
Mi ćemo nastaviti na projektu u ponedjeljak, pa ćemo provjeriti svoje savjete.
Hvala
Povratak na vrh
abuantenna

Post 14 svi 2006 10:59 Re: CST i kružna polarizacija
tags: CST vertical polarization ratio CST CST osovinski osovinski omjer

Bok,

Žao mi je, kako je značilo da možemo odlučivati od axial omjer je polarizacija? Znam da je na lijevoj strani prozora u daleko polje rezultata. Nisam moj cilj odrediti jasnije.

Dakle, kako možemo odlučivati ako je horizontalna i vertikalna polarizacija, LHCP ili RHCP?
Možete li pravedan popuštanje mene hint ili link da objasne ovo? I'm learning CST sebe i bez dobrog poznavanja tih terminologies.

Pozdravi
Povratak na vrh
esojam

Post 14 svi 2006 11:33 Re: CST i kružna polarizacija

Bok,
Axial omjer je izraz eliptičan polarizacija. AR = Emax / Emina, Emax gdje je max. intenzitet vektora E. Za linearna polarizacija AR je beskonačnost (Emin = 0). Ako je u Emax horizontalna ravnina je horizontalna polarizacija naziva. Isto tako za vertikalna polarizacija. Za kružna polarizacija AR je 1 (Emax = Emin).

nešto o polarizator: h ** p: / / www.atnf.csiro.au/observers/memos/AT39.3_106.pdf. Tu je i objašnjenje axial omjer previše.

Dakle, da li sam ispravno razumjeli Vaše pitanje?
Povratak na vrh
abuantenna

Post 15. svibanj 2006 0:13 Re: CST i kružna polarizacija

Da, ja sam sada u potpunosti razumjeli smisao. Želimo vam sve najbolje. Molim vas javite mi kada se problem riješio.

Pozdravi
Povratak na vrh
dch316

Pomogao: 11
Vez: Spain

Post 15. svibanj 2006 7:23 Re: CST i kružna polarizacija

Hi momački,
Da biste provjerili je kružna polarizacija antene trebate izabrati sferne koordinate. Kada je ova opcija uključena su tri crteža ploted: RHCP, LHCP i osovinski Ratio Very Happy . Ukoliko antenu je napravljen za RHCP tamo bi trebala biti vrlo niska razina Lhcp i viceversa. U slučaju da odlučite ludwig3 tamo treba biti jednaka polja u vertikalnom i horizontalnom, kao abuantenna said. Budite svjesni da se treba biti u blizini AR 0 dB na glavnom smjeru zračenja ali bi smanjenje (što je neizbježno lošeg učinka polarised kružne antene) u svim drugim smjerovima.
Nadam se da će to pomoći.
srdačan pozdrav
Povratak na vrh
abuantenna

Post 15 svi 2006 13:00 Re: CST i kružna polarizacija
tags: polarizacija provjeriti sa CST axial omjer CST CST axial omjer CST kružna polarizacija kružna polarizacija Ludwig Ludwig kružna polarizacija

Pozdrav momci,

Mislim da smo imali neki razgovor prije za istu stvar.
Moje pitanje je: Ako pretpostavimo da mi ne znaju polarizacija i mi željeli pustiti CST nam dati odgovor.
1-Hoćemo li krenuti sa ludwig3 i provjerite, ako imamo potencijal horizontalni dio, pa smo horizontalna polarizacija, a mengele versa.
2-Ako smo ravnopravni amost komponenti za oboje
3-A, mi smo se premjestili na sferne koordinacija
Ako je osovinski omjer je 1, a zatim smo upravo kružna polarizacija. Da biste provjerili je li lijevo ili desno, možemo učiniti da od LHCP i RHCP komponente.

Am I right?
Povratak na vrh
dch316

Pomogao: 11
Vez: Spain

Post 16. svibanj 2006 7:22 Re: CST i kružna polarizacija

Dragi Abuantenna,
U pravu ste, ili barem da je ono što ja radim ako sam namjeru da znate polarizacija od antene. Podsjeticu opet da prilikom korištenja ludwig3 polarizacija antene trebaju biti usklađene sa x ili y osi (ili u, w kada koristite auxiliar set osovine)
srdačan pozdrav
Povratak na vrh
esojam

Post 27 svi 2006 15:46 Re: CST i kružna polarizacija
tags: Ludwig Ludwig kružna polarizacija kružna polarizacija

Pozdrav svima
I'm back Osmjeh i moj je problem riješen.
Ovdje je rješenje:
Upišite barem 2 probe. Obje probe su smješteni u z-os = pravca glavne zračenje i iza ploča (tu bi trebao biti kružna polarizacija ovdje). Prva sonda (sonda 1) orijentiran je u X-osa - vodoravno, druga sonda (sonda 2) u Y-osa = okomito. Ključ je položaj probe - mora biti u z-osi.

Tu je dominantna TE11 mod-u valovodu. Bez ploča, e-polje mjeri sondu 1 (X-os) je blizu nule.
Ako je ploča koja se koristi i ima ispravan DULJINA, vrijednost E-polje, mjereno po sondu 1 je isto što i vrijednost mjerene sondu 2. Faza razlika je 90 °.

Naravno, s točnim ploča u farfield rezultat (ludwig3 koordinacija), ima oblasti u okomitom i vodoravnom smjeru istu vrijednost. AR se u neposrednoj blizini 0dB.

Hvala Vam na pomoći.

-U slike, sondu 1 je pred pločom, a Y-osa orijentirani, sonda 2 je iza ploča (vertikalno). Sonde 4 se iza ploča (horizontalno)

Žao nam je, ali morate prijaviti da biste vidjeli u ovom prilogu

Povratak na vrh
abuantenna

Post 29 svi 2006 16:29 Re: CST i kružna polarizacija

Ok, super.

Samo jedan primitivac pitanje: Kad stavim probe. Kako reći CST izračunati polja na koja probe?

Regars
Povratak na vrh
Obrnika

Pristupio / la: 22 siječanj 2003
Pomogao: 2

Post 13 lip 2006 23:26 Re: CST i kružna polarizacija

Pozdrav momci,

nikoga, dajte mi jedan izraz koji povezuje axial Ratio križa i polarizacija razini?

U mom napomena, ja ne mogu naći više ..

Hvala unaprijed.

Obrnika
Povratak na vrh
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> RF, Mikrovalna pećnica, Antene i optika -> CST i kružna polarizacija
Page 1 of 1 Sva vremena su GMT 2 sata

Abuse | | Administrator | | Moderatori | | Podržite nas | | mapa weba
Tema RSS