| Autor | Poruka |
|---|
esojam
| 12 svi 2006 12:09 CST i kružna polarizacija | | | tags: omjer CST CST osovinski osovinski omjer rog antenom CST kružna polarizacija |
|
| Zdravo. Imam problem. Trebam dizajnirati dielektrične ploča u kupast rog antena za cicular polarizacija. Koristim CST, ali ja ne znam kako da se vidi rezultat. Kako mogu vidjeti u CST polarizator ako se radi? Axial omjer mora biti "1" za kružne polarizacije, ali postoji samo rezultat u "negativna" brojeve. Koje druge količine moram vidjeti za rezultat? Veličina električno polje u sondu, koja je orijentirana na X-os je oko 50dB niži nego u sondu, koja je orijentirana na Y-os = tako da je dobro i to je istina (osnovni mod TE11) - to je bez dielektrična ploča. Ali sa dielektrična ploča, veličinu će se mijenjati samo malo. Dakle, ne bilo tko pomoć mene? Hvala |
|
| Povratak na vrh | |
 |
abuantenna
Pristupio / la: 14 studeni 2005 Postovi: 184 Pomogli su: 1
| 13 svi 2006 22:10 Re: CST i kružna polarizacija | | | tags: ček s CST CST polarizacija vertikalna polarizacija axial omjer CST CST axial omjer CST kružna polarizacija kružna polarizacija Ludwig Ludwig kružna polarizacija |
|
| Bok,
U stvari, imam razgovor s nekim momci ovdje o dva ista stvar monthe ago. Ne znam zašto ne mogu naći sad. U svakom slučaju, morate tražiti vaš daleko polje rezultate u Ludwig 3 koordinacija ne Kartezijev jedan. Naravno, morate imati vaš zračenje u z-smjeru, u suprotnom Ludwig 3 nema smisla dat će rezultate. Zatim, provjerite u većini potencijalnih polja. Ako je okomito, onda je vertikalna polarizacija, a mengele versa. Za kružna polarizacija, mislim da ćete imati istu razinu zračenja u oba smjera.
Imam pitanje za vas: Kako mogu provjeriti axial omjer u CST? Pustiti mene znati o svom napretku, važno je za mene kao.
Pozdravi |
|
| Povratak na vrh | |
 |
esojam
| 13 svi 2006 23:22 Re: CST i kružna polarizacija | | | tags: omjer CST CST osovinski osovinski omjer |
|
| Zdravo, dobro, nije meni, koji se rade simulacije u CST. To je moj stariji kolega. Pa, ne znam točno kako se prikazuju axial omjer . (Nisam siguran, ali I'think je predmet u izborniku na lijevoj strani prozora) - napredni članovi će pomoći više. Mi ćemo nastaviti na projektu u ponedjeljak, pa ćemo provjeriti svoje savjete. Hvala |
|
| Povratak na vrh | |
 |
abuantenna
| 14 svi 2006 10:59 Re: CST i kružna polarizacija | | | tags: CST vertical polarization ratio CST CST osovinski osovinski omjer |
|
| Bok,
Žao mi je, kako je značilo da možemo odlučivati od axial omjer je polarizacija? Znam da je na lijevoj strani prozora u daleko polje rezultata. Nisam moj cilj odrediti jasnije.
Dakle, kako možemo odlučivati ako je horizontalna i vertikalna polarizacija, LHCP ili RHCP? Možete li pravedan popuštanje mene hint ili link da objasne ovo? I'm learning CST sebe i bez dobrog poznavanja tih terminologies.
Pozdravi |
|
| Povratak na vrh | |
 |
esojam
| 14 svi 2006 11:33 Re: CST i kružna polarizacija | | |
|
| Bok, Axial omjer je izraz eliptičan polarizacija. AR = Emax / Emina, Emax gdje je max. intenzitet vektora E. Za linearna polarizacija AR je beskonačnost (Emin = 0). Ako je u Emax horizontalna ravnina je horizontalna polarizacija naziva. Isto tako za vertikalna polarizacija. Za kružna polarizacija AR je 1 (Emax = Emin).
nešto o polarizator: h ** p: / / www.atnf.csiro.au/observers/memos/AT39.3_106.pdf. Tu je i objašnjenje axial omjer previše.
Dakle, da li sam ispravno razumjeli Vaše pitanje? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
abuantenna
| 15. svibanj 2006 0:13 Re: CST i kružna polarizacija | | |
|
| Da, ja sam sada u potpunosti razumjeli smisao. Želimo vam sve najbolje. Molim vas javite mi kada se problem riješio.
Pozdravi |
|
| Povratak na vrh | |
 |
dch316
| 15. svibanj 2006 7:23 Re: CST i kružna polarizacija | | |
|
| Hi momački, Da biste provjerili je kružna polarizacija antene trebate izabrati sferne koordinate. Kada je ova opcija uključena su tri crteža ploted: RHCP, LHCP i osovinski Ratio . Ukoliko antenu je napravljen za RHCP tamo bi trebala biti vrlo niska razina Lhcp i viceversa. U slučaju da odlučite ludwig3 tamo treba biti jednaka polja u vertikalnom i horizontalnom, kao abuantenna said. Budite svjesni da se treba biti u blizini AR 0 dB na glavnom smjeru zračenja ali bi smanjenje (što je neizbježno lošeg učinka polarised kružne antene) u svim drugim smjerovima. Nadam se da će to pomoći. srdačan pozdrav |
|
| Povratak na vrh | |
 |
abuantenna
| 15 svi 2006 13:00 Re: CST i kružna polarizacija | | | tags: polarizacija provjeriti sa CST axial omjer CST CST axial omjer CST kružna polarizacija kružna polarizacija Ludwig Ludwig kružna polarizacija |
|
| Pozdrav momci,
Mislim da smo imali neki razgovor prije za istu stvar. Moje pitanje je: Ako pretpostavimo da mi ne znaju polarizacija i mi željeli pustiti CST nam dati odgovor. 1-Hoćemo li krenuti sa ludwig3 i provjerite, ako imamo potencijal horizontalni dio, pa smo horizontalna polarizacija, a mengele versa. 2-Ako smo ravnopravni amost komponenti za oboje 3-A, mi smo se premjestili na sferne koordinacija Ako je osovinski omjer je 1, a zatim smo upravo kružna polarizacija. Da biste provjerili je li lijevo ili desno, možemo učiniti da od LHCP i RHCP komponente.
Am I right? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
dch316
| 16. svibanj 2006 7:22 Re: CST i kružna polarizacija | | |
|
| Dragi Abuantenna, U pravu ste, ili barem da je ono što ja radim ako sam namjeru da znate polarizacija od antene. Podsjeticu opet da prilikom korištenja ludwig3 polarizacija antene trebaju biti usklađene sa x ili y osi (ili u, w kada koristite auxiliar set osovine) srdačan pozdrav |
|
| Povratak na vrh | |
 |
esojam
| 27 svi 2006 15:46 Re: CST i kružna polarizacija | | | tags: Ludwig Ludwig kružna polarizacija kružna polarizacija |
|
| Pozdrav svima I'm back i moj je problem riješen. Ovdje je rješenje: Upišite barem 2 probe. Obje probe su smješteni u z-os = pravca glavne zračenje i iza ploča (tu bi trebao biti kružna polarizacija ovdje). Prva sonda (sonda 1) orijentiran je u X-osa - vodoravno, druga sonda (sonda 2) u Y-osa = okomito. Ključ je položaj probe - mora biti u z-osi.
Tu je dominantna TE11 mod-u valovodu. Bez ploča, e-polje mjeri sondu 1 (X-os) je blizu nule. Ako je ploča koja se koristi i ima ispravan DULJINA, vrijednost E-polje, mjereno po sondu 1 je isto što i vrijednost mjerene sondu 2. Faza razlika je 90 °.
Naravno, s točnim ploča u farfield rezultat (ludwig3 koordinacija), ima oblasti u okomitom i vodoravnom smjeru istu vrijednost. AR se u neposrednoj blizini 0dB.
Hvala Vam na pomoći.
-U slike, sondu 1 je pred pločom, a Y-osa orijentirani, sonda 2 je iza ploča (vertikalno). Sonde 4 se iza ploča (horizontalno)
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
abuantenna
| 29 svi 2006 16:29 Re: CST i kružna polarizacija | | |
|
| Ok, super.
Samo jedan primitivac pitanje: Kad stavim probe. Kako reći CST izračunati polja na koja probe?
Regars |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Obrnika
Pristupio / la: 22 siječanj 2003 Postovi: 326 Pomogao: 2
| 13 lip 2006 23:26 Re: CST i kružna polarizacija | | |
|
| Pozdrav momci,
nikoga, dajte mi jedan izraz koji povezuje axial Ratio križa i polarizacija razini?
U mom napomena, ja ne mogu naći više ..
Hvala unaprijed.
Obrnika |
|
| Povratak na vrh | |
 |