elektronika Forum

Pravila | Recent posts | Tema RSS | Search | Register | Log in

IC za Širok raspon VCO

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> Profesionalna Hardver i Elektronika Design -> IC za Širok raspon VCO
Author Poruka
maziar

Pomogao: 4

Post 14. veljača 2002 5:51

VCO za 50 MHz sa mc1648

ja vrlo širok raspon potreba VCO 1Mhz do 50Mhz VCO sinusni val
ako je av. čip to učiniti?
Povratak na vrh
Google
AdSense
Google Adsense

Post 14. veljača 2002 5:51

Oglasi

Povratak na vrh
PIM

Post 14 veljača 2002 21:31

Postoji mnogo rješenja za taj problem, siguran sam. Kako visoka izobličenje može biti prihvatljivo za Vašu aplikaciju? Ima li kakvih uvjeta da je linearna Raspon podešavanja (što znači da na primjer upravljanje napon od 0.1V i 5.0V jednak 1MHz iznosi 50MHz)?

Mislim da se mnogi PLL-čips su u stanju proizvoditi ovaj veliki raspon frekvencija (ako koristite samo oscilator dio njih). Tu su često aplikacija bilješke onima čips uključena kao u proizvođačima tablica.

/ Pim
Povratak na vrh
maziar

Post 15. veljača 2002 7:15

trebam sinus s max ,7% za 1mhz na 50mhz sine distrotion

VCO što mogu učiniti?
Povratak na vrh
hwswboy

Post 15 veljača 2002 10:02

hxxp: / / www.euroquartz.co.uk / vcxo-sine.htm

hxxp: / / www.mtron.com / osclindx.htm

hxxp = http
Povratak na vrh
unkarc

Pomogao: 36

Post 15 veljača 2002 10:02

Bok,

Bilo bi složen zadatak za izgradnju takve "VCO" vam je potrebna. Iako to može biti izgrađen kao sustav, za primjer vam svibanj dizajn tipa PLL VCO za nekoliko stotina MHz 50MHz span gdje se lako može postići i izlaz iz ove VCO može biti downconverted sa kristal / dvostruko uravnoteženi mikser na potrebi band pokrivenost (1-50MHz).

Tu bi se više moderno rješenje: da je korištenje DDS čips. Vidjeti, na primjer Analog Devices DDS obitelj na h ** p: / / www.analog.com/library/analogDialogue/archives/30-3/single_chip.html (* -> t) i neki noviji članovi toj liniji.
To bi bilo dobro rješenje za vas. Tehnički podaci / aplikacija bilješke također su preuzeti sa stranice analog.com.

Regards, unkarc
Povratak na vrh
Chinaski

Pomogao: 5
Vez: Spain

Post 15 veljača 2002 11:55

Slažem se sa Unkarc. Mi smo upravo završili klasični PLL sintisajzer za HF Tx / Rx (3-30 MHz, 1. AKO OL 48-75 MHz, 1KHz korak) i mi potreba 3 IC (1 PLL, 1 VCO i 1 OPA) puno prostora , previše napajanja, skupo varicaps, zavojnice itd. ... Analog Devices AD9851 DDS to mogu bolje, bolje SDFR, mHz korak, jedan PWR Supp itd. ..
Ali ako samo trebate VCO bih trebao probati Motorola MC1648 ( "dobar oldie") ili je SMD "nova" verzija MC12148. Maxim's širokopojasni VCOs su drugi izbor, ali imajte na umu da vaš morati suočiti s dva "riječima": Zavojnice (Coilcraft je dobar izbor) i varicaps (drugi svijet)
Sretno
PS: Zaboravio sam Minicircuits 'VCOs (bez vanjskog comp. Potrebi)

[Ova poruka je edited by: Chinasky on 2002-02-15 12:04]
Povratak na vrh
maziar

Post 15 veljača 2002 15:27

zahvaljuje svim
ja sam zadnji vidjeti analogni uređaj DDS.

ali jedna qustion:
kako mogu generirati drugi talas (na primjer trokutom uz analogni uređaj DDS)
Povratak na vrh
syzzler

Post 17 veljača 2002 22:59

Hi Maziar,

DDS mnogi imaju interne (fiksni) "sine", tablica, ali druga se mogu programirati tako da izvana izradu proizvoljnog valnog generatora. Podešavanje za kanonske tablice valnih oblika je gotovo jednostavan zadatak.
Pogledajte Harris i Qualcomm palice previše.
Nadam se da će ovo biti od pomoći.

Syzzler.
Povratak na vrh
Arabic version Bugarski verzija Katalonski verzija Češka verzija Danski verzija Njemačka verzija Grčka verzija English version Spanish version Finski verzija Francuska verzija Hindski verzija Hrvatska verzija Indonezijski verzija Italian version Hebrejski verzija Japanska verzija Korean version Lithuanian version Latvijski verzija Nizozemski verziju Norwegian verzija Polish version Portugalska verzija Rumunjski verzija Russian version Slovak version Slovenian version Srpski verzija Švedski verzija Tagalog version Ukrainian version Vijetnamski verzija Kineski verzija
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Indeks -> Profesionalna Hardver i Elektronika Design -> IC za Širok raspon VCO
Stranica 1 od 1

subj

text

All times are GMT 1 Hour
Slične teme:
širok raspon (2-20MHz) VCO (4)
širok raspon podešavanja VCO problem (8)
PLL VCO - freq sintisajzer sa širokim rasponom. 450 MHz do 850MH (3)
Pomozi mi dizajn širok spektar ulaza DC / DC pretvarač za 3,5 kVA (2)
širok raspon generacija LO pitanje (2)
ulaz širok raspon LDO (4)
SMPS Dizajn (5V/5A, širok raspon AC input) (4)
Čip sa širok lanac opskrbe energije. (3)
ICMR širok raspon unosa zajednički način rada (1)
širok raspon mjerenja otpora s opamp (1)

Abuse | | Administrator | | Moderatori | | Podržite nas | | mapa weba
Tema RSS