| Author | Poruka |
|---|
E = MC2
| 26 siječanj 2005 16:30 amplitudna modulacija | | |
|
| imam pitanje o amplitudna modulacija. U sati odašiljač signala i frekvencija nosioca množe s mikser čiji izlaz je hranjen u završnu fazu pojačalo koje je tada hraniti antene. zar ne??
učestalost nosioca je oko deset puta frekvenciju signala (čitao sam to negdje). ali kad se množe i signali rezultat amplituda modulirani signal ima frekvenciju nosioca i oblikom podsjeća na signal se prenosi.
Ja razumijem onaj dio koji izlaz mixer nalikuje signala. šta ja dont shvatiti je zašto je učestalost modulirani signal jednak signal nosioca. doesnt umnožavanje ništa učiniti za frekvenciju?
i moje drugo pitanje je da kako su dva analogna signala pomnožen?
zapravo imam komunikacija Naravno ovaj semestar i želim znati sve o komunikacijama od A do Z. tako bilo knjiga preporuke će biti mnogo poštovati |
|
| Povratak na vrh | |
 |
usernam
| 26 siječanj 2005 16:57 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| | E = MC2 wrote: | imam pitanje o amplitudna modulacija. U sati odašiljač signala i frekvencija nosioca množe s mikser čiji izlaz je hranjen u završnu fazu pojačalo koje je tada hraniti antene. zar ne??
učestalost nosioca je oko deset puta frekvenciju signala (čitao sam to negdje). ali kad se množe i signali rezultat amplituda modulirani signal ima frekvenciju nosioca i oblikom podsjeća na signal se prenosi.
Ja razumijem onaj dio koji izlaz mixer nalikuje signala. šta ja dont shvatiti je zašto je učestalost modulirani signal jednak signal nosioca. doesnt umnožavanje ništa učiniti za frekvenciju?
zapravo imam komunikacija Naravno ovaj semestar i želim znati sve o komunikacijama od A do Z. tako bilo knjiga preporuke će biti mnogo poštovati |
PM jednadžba je nešto poput [1 km (t)] cos (ωt) gdje je m (t) je signal. Tako da sada mogao gledati na to kao kosinus val s vremena na različitim amplitde [1 km (t)]. Pretpostavimo m (t) je također sinusoid ako ste bili na pomnožiti van i proširiti modulirani signal izraz tu bi se 3 različite frekvencije komponenti. Tako kaže da frekvenciju modulirani signal jednak signal prijevoznik nije zaista istinita. Kao da dobru knjigu Komunikacijski sistemi Simon Haykin bi biti dobar izbor. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
van_gift
| 26 siječanj 2005 17:29 amplitudna modulacija | | |
|
| | Normalno prijenosna frekvencija je puno veći nego propusnost od modulirani signal. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Borber
Joined: 01 Jan 1970 Posts: 1561 Pomogao: 117 Lokacija: Slovenija
| 26 siječanj 2005 17:46 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| | Učestalost modulirani nosilac je jednaka učestalost nosioca! Proizvod procesa modulacije su dva bočna pojasa frekvencija modulacije signal ako je čisti grijeh (ωm), ω-ωm i ω ω ωm osim toga. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Andre3000
| 27 siječanj 2005 0:01 amplitudna modulacija | | |
|
| U sati modulacija je za prijevoznika nisu za amplitude i frekvencije.
Možete pročitati za više informacija NA HAYKIN's Book |
|
| Povratak na vrh | |
 |
IanP
Joined: 05 Oct 2004 Postova: 6.490 Pomogao: 1542 Vez: West Coast
| 27 siječanj 2005 3:50 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| Neki dodatni explenations s primjerima možete naći ovdje: http://www.seas.upenn.edu/ ~ ee111/modulation/Modulation.html |
|
| Povratak na vrh | |
 |
nand_gates
| 27 siječanj 2005 7:52 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| kako su dva analogna signala pomnožen? Odgovor: Korištenje pojačanje pojačala kontrolu.
Umnožava pojačala ulazni signal sa stalnim "" poznat kao dobit tog pojačalo. Ako bi se ova stalno variraju po drugi ulazni signal onda što dobivate je dobitak kontrolirano pojačalo ili amplitude modulator. U ovom slučaju izlaz je dao / la K * vin1 * Vin2;
U tranzistor pojačalo možete razlikovati dobiti mijenjajući tranzistor magnetizacija. To je zbog toga transconductance od tranzistora ovisi o magnetizacija. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
E = MC2
| 27 siječanj 2005 18:25 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| zapravo Andre3000 ja odlučio da neće imati pogledati Haykin knjiga gledanjem na recenzije za tu knjigu na amazon.com
Znam da bi trebao vjerovati na osvrti na knjige trgovini mjesta i da je ova knjiga sasvim je kao "" industrijski standard. ali ja dont znati zašto luka čitanje ja tu knjigu. im looking for Lathi knjige. ali ja utočište našao ga gdje još.
i nand_gates Čitala sam da u knjizi, ali acutally netko mi je rekao da je u analognom svijetu množenje je stvarno teško za napraviti. on mi je rekao da najprije ćete morati preuzeti zapisnik dva signala po klada pojačala, a zatim ih dodati dodavanjem pojačala a onda se antilogaritam za rezultat antilogaritam amp. na taj način ja pravedan ištanje to potvrditi. nego svima puno |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Mina Ayman
| 27 siječanj 2005 18:29 amplitudna modulacija | | |
|
| Ovo je odlična knjiga koja će biti od velike pomoći na vašem komunikacije studij http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=84979&highlight=communications handbook |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Bukitoo
Joined: 12 listopad 2003 Postova: 140 Pomogao: 2 Lokacija: Argentina
| 28. travanj 2005 4:44 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| Varijabla gain pojačala (za generiranje množenje) je jedan od načina. Drugi način (govorimo o slučajnim signalom xa kosinus prijevoznik) je da se ulazni signal na switch (prebacivanje na učestalost nosioca), a potom filtriranje rezultat s band pass filter propusnost od slučajnih signala.
Drugi način je kupiti malo IC koji ne (t) XB (t) direktno. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
cedance
Joined: 24 listopad 2003 Postova: 704 Pomogao: 28 Lokacija: Germany
| 02 moći 2005 7:59 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| dobro, reg.. reference ili materijala u tražio, osim knjiga i radova u dobiti od ovdje, ja bih u to ići thro * ilent website. izdaju slobodan student rom verzije CD-a i 6 cd omot sadrži razne tutorijale. JA kladiti se nikome ne može odgovarati za njih početnik naravno.
browse this site u potpunosti istražiti free CD ponude koje su nedvojbeno najbolji.
/ http://www.educatorscorner.com/index.cgi
/ cedance |
|
| Povratak na vrh | |
 |
shafee001
Joined: 06 moći 2004 Postova: 116 Pomogao: 12 Lokacija: Egypt
| 02 moći 2005 8:20 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| hi svima; 1. učestalost nosioca ne moraju biti 10 vrijeme baze benda signala, frekvencija bilo više od 2 * base band signala frekvencija je dobar engough 2. učestalost modulirani signal je centriran na učestalost nosioca, te su strani bendovi (to basnd širina) jednak je u bazu band frekvencije na desnu stranu i na lijevu stranu, kako bi undersnad smatraju da W je frekvencija nosioca w je osnovni sastav frekvencija cos (wt) * cos (Klub) = cos (W w) t cos (WW) t, tako je rezultiralo signal je cos centrirano na W i imaju dvije strane petlji desno W, a za lijevo-w, tako da je bend širine w ali centrirano na W.
3. produsing sati jednostavno se koristi i swich tranzistor, prijevoznik je spojen na bazu, a baza bend signal je povezan je emmiter
osnovnom pojasu signel | | / \ / |_________||______ Izlazni modulirani signal prijevoznik ------/ \ / \ / \ /-----| <| | | | _ \ / GND |
|
| Povratak na vrh | |
 |
kokabanga
| 02 moći 2005 9:42 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| | E = MC2 wrote: | imam pitanje o amplitudna modulacija. U sati odašiljač signala i frekvencija nosioca množe s mikser čiji izlaz je hranjen u završnu fazu pojačalo koje je tada hraniti antene. zar ne??
postoje komercijalni množitelj krugove, kao što su Ne602 koje možda koristi za množenje ostvariti u vremenu domena!
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
shmoib
| 02 moći 2005 16:07 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| k, prvi amplitue modulacije se vrši pomoću mikser, koji je non-linear uređaja tako da se proizvodi (......, FC FM, FM-FC, FC-2fm, 2fc 2 FM ,.... .....) pa smo koristiti nakon što je filtar za zaobići potrebne signale samo (uvijek: FC FM, FC-FM). tako da konačni postupak nije množenje to je samo za pomak frekvencije signala frekvencije.
mikser svibanj biti obaviti bilo koji uređaj ne linearno kao tranzistor |
|
| Povratak na vrh | |
 |
hermin
| 13. svibanj 2005 3:02 amplitudna modulacija | | |
|
| prvo, pokušati tražiti teme koristite tražilicu o tome, tražiti eBooks na ovaj forum
kada je frekvencija nosioca ako pomnožena koristeći usuglasenih signal (signal basedband) prijevoznik će zadržati svoje učestalosti, ali će generirati dva sidebands. pokušajte množenjem dva sinus funkcije, npr. sin (w * FC * t) x sin (w * t * FM), i vi ćete doći na odgovor kao što su sin (w * FC * t) cos (w * t (fc - FM)) - cos (w * t (FC FM) ... im ne siguran s ovim jednadžbi, ali možete provjeriti knjige i ebooks i da ćete imati veće razumijevanje o konceptima PM goodluck sa svojim studijama |
|
| Povratak na vrh | |
 |
emadi
| 28. svibanj 2005 13:04 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| Ove dvije stranice pomoći će vam da razmišljam o tim stvari.
http://www.st-andrews.ac.uk/ ~ www_pa/Scots_Guide/RadCom/part9/page1.html
http://www.media.mit.edu/physics/pedagogy/fab/fab_2002/help_pages/networking_resources/more% 20networking/robotics.eecs.berkeley.edu/_sastry/ee20/modulation/node3.html |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Google AdSense

| 28. svibanj 2005 13:04 Oglasi | | |
|
|
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
comsians
| 10. lipanj 2005 9:30 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| Answer1 temeljne definicije AM je da se razlikuju amplitude nosioca prema instantanious vrijednost usuglasenih's amplitude signala. modifikacija je napravljena samo u nosač, dakle, učestalost AM modulirani val je onaj prijevoznika i amplitude (varijanta) je da od usuglasenih signala.
Answer2 dva analogna signala množe se množenjem svake od njihovih instantanious vrijednosti. svakoj jedinici vremena domenu (vrijeme) dobiva pomnožena odgovor na vrijednosti dva vala. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
suvendu
| 11. lipanj 2005 8:53 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| | U svakom tehnika modulacije možemo razlikovati jedan od parametara (amplituda, faza, frekvencijom) od prijevoznika signal.In sati smo se razlikuju amplituda nosioca ne frekvencija. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Awan
| 13 lipanj 2005 11:52 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| | proći kroz "moderne analogne i digitalne komunikacije" po lathi cpater 4 |
|
| Povratak na vrh | |
 |
elcielo
| 11. lipanj 2006 1:14 Re: amplitudna modulacija | | |
|
| | IanP wrote: | Neki dodatni explenations s primjerima možete naći ovdje: h ** p: / / www.seas.upenn.edu/ ~ ee111/modulation/Modulation.html |
nepovezan link. |
|
| Povratak na vrh | |
 |