| Author | Poruka |
|---|
xwcwc1234
| 08 Dec 2004 10:31 Sat i data recovery krug | | |
|
| Hi all, Trebam dizajn 10MHz sat i oporavak podataka krug. Svatko ima neke ideje na tu temu (uključuje faze detektora, VCO i drugi)? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
lianming1
| 09 Dec 2004 7:24 Sat i data recovery krug | | |
|
| | možda možete pogledati knjige Razavi |
|
| Povratak na vrh | |
 |
xwcwc1234
| 09 Dec 2004 7:36 Re: Sat i data recovery krug | | |
|
| | Da, ja sam pročitao Razivi knjigu na ovu temu. Ali, za gotovo CDR krugova, ne postoje frekvencijski detektori ima širok doseg skupljanja. To je problem. Moj VCO uvijek ima velikih varijacija u procesu i varijacije napona, temperature itd. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
sutapanaki
| 09 Dec 2004 22:34 Re: Sat i data recovery krug | | |
|
| | Vaša dolazni podaci je ostvarila na kraju transmiter sa određene frekvencije koje bi trebali znati otprilike - kažu 10MHz. Zašto ne zaključavanje VCO prvi redoviti sat 10MHz koristeći PFD, zadužen pumpa itd. poput PLL i nakon što je zaključano tada prelaze na fazu detektor prima vaše stvarne podatke i učiniti oporavak. Na ovaj način vaš VCO već je oscilirajuće frekvencije na blizu ispraviti jedan i sve što morate učiniti je hvatanje faze s obzirom na podatke. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
xwcwc1234
| 10 prosinac 2004 5:04 Re: Sat i data recovery krug | | |
|
| | Nažalost, moj krug nema auxiluary PLL referentni ulaz, tako da ja ne mogu zaključati VCO u poznate frekvencije. Tražim sklop koji se može koristiti kao PFD u cdr. To je ono što ja želim. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
sutapanaki
| 10 prosinac 2004 7:59 Re: Sat i data recovery krug | | |
|
| | Onda vjerojatno biste trebali znati da podaci (na primjer NRZ) ne sadrži enrgy na sat frekvencija i teško je koristiti kao somethink PFD se zaključati u nešto što ne postoji. Jeste li razmišljali o događaj detekciju ruba za stvaranje energije na sat frekvencije? |
|
| Povratak na vrh | |
 |
Google AdSense

| 10 prosinac 2004 7:59 Oglasi | | |
|
|
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
andy1
| 13 prosinac 2004 0:46 Re: Sat i data recovery krug | | |
|
| Možete li opisati u više detalja vrstu ulaznog signala formata (NRZ, Manchester ...). Ne samo da imaju za zaključavanje sat na lokalni oscilator, morate zaključati to incomming signala također. To mogu dobiti komplicirano. Vjerujem da postoje IC koji se koristi u Ethernet LAN-a i aplikacija koje možete koristiti.
Molimo pogledajte priloženu datoteku za neke osnovne ideje.
|
|
| Povratak na vrh | |
 |
aicer
| 14 prosinac 2004 17:01 Sat i data recovery krug | | |
|
| | Mislim da svoju arhitekturu su Dual-loop bez referentnog takta signala ... ako ste isključili PD FD CPS LPF & VCO .. Linear PD faza je pogodna za svoj dizajn. To je u redu za 10MHz brzinu prijenosa podataka, sve dizajna vještina možete provjeriti papers.The zatvoriti petlju analiza PD dio je sličan PLL, jedan od FD dio provjeriti frekvencija vrtnje detector.Remember, VCO potrebu za generiranje multi-phase (0 90 180 270 ili 0 45 90 ... itd.) zbog FD requirements.I predložiti papir o FD dio za u "3,125-Gb / s Data Recovery Sat i sklop za 10-Gbase -LX4 Ethernet "(autor: Shen-Iuan Liu et al.) |
|
| Povratak na vrh | |
 |
CDRCDR
| 14 prosinac 2004 21:24 Sat i data recovery krug | | |
|
| | Preporučujem Potbaker's PFD za korištenje, u kojoj je dvostruko ivica DFFs se koristio u izgradnji faze otkrivanja, od dvije faze detecor (I / Q) konstruirati PFD.It ne treba referentnog takta |
|
| Povratak na vrh | |
 |
andy1
| 15 prosinac 2004 5:46 Re: Sat i data recovery krug | | |
|
| Ja još uvijek mislim termin "obnova takta" malo zabludu budući da je, barem u većini implementacija, tu je uvijek lokalni sat tako da nema potrebe "da se oporavim sat" iz bilo kojeg mjesta.
Što se obično događa se da se već postojeće lokalne sat treba uskladiti svoje faza imcomming podataka. Ova lokalna sat je obično izveden iz lokalnog oscilatora.
Izraz "sat poravnanje" je više opisan. |
|
| Povratak na vrh | |
 |
aicer
| 18 prosinac 2004 12:21 Sat i data recovery krug | | |
|
| | dapače, baš kao andy1 saying.There obično referentnog takta u mnogim CDR design.reference sat mogao poboljšati stjecanje vrijeme i dizajn krug mnogo easier.In je moja teza, sam dizajn CDR referenceless sa satom. Upoznala sam mnogo pitanja koja ne bi postojala u CDR sa referentnim clock.So ... možda u treba promijeniti svoju topologiju, ako možete ili netko dozvolu. |
|
| Povratak na vrh | |
 |